Sköna söndag.

Jaha då var det sista dagen på februari. Snön vräker ned även idag och jag tror att det har kommit närmare 2 dm snö denna helg. Det gör inte så himmla mycket med tanke på att det bara är februari. Men nu när vi går in i Mars så får gärna snön ligga kvar till påsklovet vart sedan får det börja smälta för en underbar vår och sedan ennu bättre sommar.

Igår så jobbade jag åt en av mina kollegor. Jag jobbade eftermiddag och när vi jobbar helg så brukar vi ta med oss gott kvällsfika. Igår var det Karin som hade gjort en jätte god tårta med havregryn i bottnarna. Super god var den och så var det os ringar på den.



Man blir alltid så glad när man kommer in i fikarummet och ska börja jobba och det står något gott på bordet som man kan smaska på till eftermiddagskaffet. Det blir som lättare att jobba då.

Efter jobbet så skyndade jag vidare till Marielle och David. De hade sin inflyttnigsfest och det hade kommit ca 20 pers. Alla var jätte trevliga och sociala vilket jag gillar när man träffar nya människor. Det blev god plockmat, mycket skratt och tävlingar. Det där gjorde ni bra Marielle och David. Jätte trevligt.
Klockan 1 så kännde jag att det var dags att åka hem. Jag hade bilen så jag steg in genom dörren hemma bara en stund efter.
Riktigt skönt att slippa ringa taxi och sånt. Speciellt när det snöade och jag hade klänning.

Ja vad ska man göra idag då? Söndagar burkar vara rätt oproduktiva för min del men idag ska jag ta mig ann vårt skafferi och rensa bland alla mina bakgrejor och torka hyllorna innan vi ska handla igen. Men först snöskottning utanför dörren och en uppfreschning av kroppen.

PUss.


Mumma.

Ytterligare några dagar har gått av veckan och i morgon är det fredag igen. Ibland så känns det som att tiden bara flyger iväg.

Jag har morgondagen och sedan lördag eftermiddag kvar att jobba. Eftermiddagen på lördag är för en annan som ska vara ledig. Jag hoppas på att det ska lugna av på jobbet lite inför helgen, det är så jobbigt att jobba när det är full fart hela tiden. Sedan så är jag bortbjuden på lördag till David och Marilelle, så jag ska göra allt för att komma iväg från jobbet så fort det går.

Vad har hänt i mitt liv sedan jag skrev sist, jo orken har börjar komma tillbax i min lilla kropp,så nu har jag vart och tränat bla. vattengympa på Hemgården. Det ska jag helt klart prova igen. Det var rätt kul, men jag stod nog på lite för grundt vatten.
I går så var jag och åt lunch med Marielle på vårt ställe, ja precis, Göteborg. Denna dag blev det kycklingtoast. Mumma.

Ikväll så blev vi bjudna på middag hos Krilles mamma. Det vankades grönsakssoppa och pannkaka. Jag åt soppan och så tog jag 2 st skivor av hennes nybakta GI bröd. En massa frön och aprikoser, yogurt mm. Sedan rymmdes inte det någon pannkaka.
Efter middagen hade jag tänkt åka och träna lite i gymmet men jag kännde att det var riktigt skönt ute, så det blev 1 timmas stavpromenad istället. Skönt att äntligen kunna göra något ute, utan att näsan rammlar av. Nu som kvällsfika så har jag gjort blodapelsinsaft i min råsaftsrefug.


1.

 


2.



Ja så lite melon. Nu är det bara att vänta på älsklingen sedan är det bara att hugga in.

Puss.

Okej?

Stoppas från att se OS

Anställda i Västerbottens län landsting som tittar på OS-sändningar via datorn och missar en viktig arbetsuppgift kan bli av med jobbet.

Västerbottens läns landsting skickade i mitten av januari ut riktlinjer för användning av internet.

Enligt de reglerna får landstings- anställda inte använda arbetsplatsernas datorer för att agera på sociala webbplatser, som Facebook.

De får inte använda datorerna för att delta i olika spel eller auktioner. De får inte ladda ned musik eller filmer för privat bruk. De får inte se eller lyssna på strömmande media som webbradio eller webbsänd tv.


Detta står i VK i dag. Visst visste jag att jag inte fick surfa på facebook men att streama radio? Men hallå vad stör det vår arbetsuppgift om jag har radion på datorn om jag sitter där och skriver det jag gjort med mina patienter i journalen? Men snälla nån, nu är de löljliga.

Sedan så påstås det att om vi använder ex. facebook så ska vi sitta där och skriva om våra vårdtagare. Skulle inte tror det. Vi har nog annat att skriva till våra vännner än vad vi gör på jobbet. Så kär är vi inte i vårt arbete att vi måste skriva om det på facebook.

Jag kan köpa att man inte ska sitta och surfa på nätet och inte göra sina arbetsuppgifter pga detta. Men varför ska vi då få sitta och kolla vk och blocket men inte rixfm? Fatta ingenting

Jag tycker att vi ska döpa om landstinget till SURTINGET!!!!


29 grader kallt!! Kaos

Som alla som bor i Umeå märkte i morse så visade termometern - 29 grader. Jag trodde inte mina ögon. Kstoffers arbetskolega hade bestvär med att få igång bilen, så de blev sen till jobbet och på tvn så visades repotage från andra delar av detta avlånga land om vad kylan och snön har gjort med vår kolektivtrafik. Många stackare fick stå och vänta på pendeltåg och bussar i södra sverige. 
Vilken tur att vi här i norrland inte får panik om det blir så här kallt. Men så klart så blir vår vardag lite svårare med. Vi fryser, bilarna vill inte vara med om inte de fått ha motorvärmare och bussarna är iskalla. Men vi kallar det inte kaos. 



Men man ska väll vara glad att det är soligt och kallt med mycket snö än regning och slaskigt, men jag vill verkligen få vår nu.


I morse hade jag tänkt åka och träna lite core så jag ställde motorvärmaren igårkväll och la mig . Jag  blev glad då jag såg tempen ute och visste att jag hade värmaren i bilen. Jag klädde på mig och skyndande ut till bilen. Men bilen var iskall!! Det visade sig att motorvärmarsladden hade åkt ur bilen lite och därav ingen motorvärmare. Skit och jag var bara tvungen att åka och träna eftersom man inte kan boka av när det är mindre än en timma kvar innan passet börjar.
Jag satte mig i bilen och vred om nyckeln. Ja!!! den startade men var väldigt seg och ledsen. Man borde inte behöva tvinga bilarna så där, de blir så ledsna då.

Nu är det dags för ett välförtjänt bad för att värma upp lillkroppen sedan ska jag sätta in bilderna från Rodhos i vårt fotoalbum och andra småsaker INOMHUS!!!

En liten påminnelse om våren och sommaren.



Puss.

usch!!

Jag tror att man kan kalla mig för lunchbruden. Igår så var jag på schmäck och åt lunch med Moa och tog en stor kopp te. Sedan idag träffade jag upp Marielle på Sushibaren mitt i mot ica gourmet för en sushilunch innan jobbet.
Jag hade sett framimot den här dagen. Först och främst för att få träffa Marielle igen för mera snack om ditt och datt men även för att få käka go sushi. Jag hade bestämmt mig att prova något annat än vad jag brukar käka. Oftast blir det en linda låda mellan eller en take away. I dem så får man lite blandat räkor, lax, avokado och nån annan god fisk eller mussla. Men idag så tog jag en rätt där man bara skulle få rullar. Jag gillar ju rullarna lika mycket som laxen och räkorna.

Vi tog för oss vatten och jag tog micho soppa och väntade snällt på maten. När servitrisen kom med min mat så blev jag jätte förvånad. Det var rullar med något brunt i, inte de vanliga som det brukar vara. Gurka, carbfisch, avokado och ris runt skulel det ju vara.

Jag gick och frågade vad det var och att det var inte vad det jag tog förra gången. Det visade sig att det fanns två olika sorter och jag hade då beställt den med ljummen köttfärs i och ris runt. Aja tänkte jag och började äta. Efter 4 st så gav jag upp. Det var verkligen inte gott. Det jag hade på tallriken såg ut som kattmat och smakade inte alls bra.

Summan av kardemumman blev 2 skålar soppa och en fika på Stars efteråt. Kaffe och en chokladboll.

Middagen blev så mycket bättre. Som alltid på barn 2 så blev det pizza och så bjöd Anna på lite godis till efterrätt..mumma.

Puss.


Snacka om konstigt.

Jag förstår varför många unga människor mår dåligt över sig själv och dess utseende och storlek. Man tittar på tvn och läser olika tidningar och alla är så fina , vältränade och fint hår. "Hur ska jag kunna uppnå det, jag som bara är som en slapp katt. " Det är nog många som tänker det när de ser sig själv i speglen på morgonen eller när de ska klä upp sig.
Resulatet av alla otrevliga känslor blir bantning och överdrivet tränande och kanske leder det till sjukdom som sedan är svår att stoppa.

Jag hittade en artikel på Aftonbladet där en kvinna blir omtalad för sin kurviga kropp på ett negativt sätt och inte sin prestation i sin tveserie. Folk anser att hon är "lite" stor och att hon borde ha det i åtanke. Hon själv anser sig vacker och blir illa till mots när hennes närhet och fans bryr sig mera om hennnes utseende än vad hon gör på tv.



När jag tittar på henne så tänker jag " vilken vacker kvinna. Kurvig och endå inte för smal. Så skulle jag också vilja se ut. För i mina ögon så är en kurvig och kvinig kropp något som man ska ha. Kläderna sitter så snyggt på en om man inte ser ut som en pinne i skogen. 

När man jobbar i vården så träffar man så många olika sorts männsikor, snälla, gnälliga, feta, smala, ja allt möjligt. När det kommer till barn så är just det här ämnet väldigt känsligt. En del vill inte enss visa sig i underkläder eller kortbyxor för att de anser att de är tjocka, fast de är precis som man ska vara i deras ålder. Då burkar jag undrar vad som sägs och anses fint hemma hos dem. När en 8 åring anser sig tjock och vill hålla in på vad de äter trots att de är fullt fungerande personer som kan röra sig och leva som oss andra blir jag orolig.

Hoppas folk börjar inse att det är vackert att vara naturlig och kurvig på ett hälsosamt sätt. 

2 dagars

Nu är de första dagarna av denna vecka till det förgångna. Nätterna var bara bra, men jag kan inte förstår hur det kan vara så många sjuka barn i denna stad, men det är tur att vi kan bota dem iallafall. Nu väntar två sköna lediga dagar innan helgens jobb.

Ja vad ska man göra då? Kanske byta gardiner. Jag har fortfarande mina röda julgardiner uppe. Men lugn de är bara röda panelgardiner, inga tomtar. Sedan dammtorka. Nu när solen har börjat lysa så ser man verkligen alla små dammkorn som åker runt och vårt vitrinskåp är i stort behov av en dammning. Inte kul men med lite musik så kan det bli lite roligare.
Det kan bli lite handling också vårt kylskåp gapar tomt igen och jag blir bara deppad när jag inte har något att laga mat av.

I morgon ska jag åka och fixa lite nya frescha krukor och ny jord och plantera om alla våra blommor. En på jobbet talade om att man ska sätta om dem i februari så då måste man väll göra det då.

Puss...


vad glad jag är!!

Helgen har vart lika händelserik som förra helgen. Fredagen blev lugn och skön, jag köpte mig en stor låda sushi och myste framför tvn medan Krille lille var bjuden på middag av en av hans vänner. Ja, då funderar ni på varför jag inte fick vara med. De åkte och tränade sedan så var det dags för middag innan de skulle vidare på fotbollsträning. De åt korvtroganof, inte lika gott som sushi.

På lördagen så var det dags för en ny skotertur men den här gången blev det med ett annat trevligt gäng. Vi skotrade från Röbäck till yttersjö/dergersjö där vi grillade lite korv, åt varma mackor i en grillstuga. Oj så mysigt det är att sitta vid en eld och grilla en korv eller göra mackor och låta solen värma en med sina varma strålar. När vi hade grillat klart så åkte vi vidare till en äng där vi busade lite med skotrarna och jag rammlade av för första gången detta år. Jag slog mig inte alls, det var djup snö där. 

På kvällen så bjöd vi Kristoffers mamma på middag och senare kom Teres, jocke och Malou och drack kaffe hos oss med.


Söndagen bestod av en lång morgonpromenad med Josefin runt röbäck, korv grillning hos krilles mamma och sedan lite bakning och småstök hemma i hemmet vårt. Helgen avslutades med en pizza och nyaste beckfilmen, i stormens öga. Klart en toppenhelg igen.

Korvgrillning

Jag känner att livet börjar komma tillbax i min kropp nu när ljuset har kommit tillbax och solen gör sig påmind igen. Men fortfarande är jag rätt trött och orkeslös men mycket gladare. Nu ska jag borsta gadden, jag är bjuden på fika hos Marielle i deras nya lägenhet.

Puss..

Romantikens helg.

Jaha nu sitter man här igen, nyvaken och lite trött. Nattens jobb gick bra trots att jag inte kunde sova något igår em. En hel del ringningar på salarna och två vändor Scrubble gjorde natten uthärdig, men där vid halv 5 var det inte lätt att hålla sig vaken. Det känndes som jag hade tusen myror i min kropp som sprang runt och lekte tafatt.

Igår var det som vanligt torsdagsstep för min del, så upp kl 08.00 och iväg vid halv 10 för att röra på rumpan.  Jag vet inte vad det är, men efter bara ett litet tag så kännde jag mig jätte slut och trött och ville typ gå hem, men så klart så kämpade jag vidare och kom ut stolt men trött 60 minuter senare. Jag förstår inte vad som hänt med min ork, men var så säker, den kommer tillbax med våren.

KL 13.00 hade jag bestämmt möte med Marielle på Göteborg, det var dags att prova min första kupong från Resturangchansens häfte. Det blev västerbottenspaj med rom, cremefraish och ett glas c-vitamin till. Sedan var det ju ta 2 betala för 1 så jag betalade endast 69 kr för båda...vilket kap. Vi surrade som vanligt så man knappt hann äta och tiden går alltid så fort när vi ses på våra lunchdejter. Lillvännen, vi måste ses snart nån kväll och dricka te och surra i din nya lya.

Puddingen!!!


På söndag är det alla hjärtans dag. Visst det är ju ett påhitt för att folk ska handla mera saker men jag kan tycka att det kan vara mysigt att laga nån god middag och tända ljus. Lite synd att det är på en söndag för det känns som en slappardag inte en festdag.

Ja och så kommer det till om man ska köpa något till sin älskling som visar honom eller henne att man tycker om dem. Jag har köpt en liten present till Josse och Anton. Till min egna älskling har jag inte hunnit köpa något, för det är ju så att jag älskar honom alla dagar på året och en blomma är väll kanske mera för tjejer. Men jag har kanske en ide´ som han kan uppskatta. Vi får väll se.

Några tips som jag hittade på nätet för vad man kan köpa till sin älskling var: 

52 busiga nätter

Beskrivning: Det här är en kul present. 52 busiga nätter är en sorts kortlek med 52 kort av typen skraplott. Varje vecka skrapar killen eller tjejen ett kort, denne måste sedan göra vad som står på kortet. Det handlar alltså om sängkammaraktiviteter!

Varför är presenten bra? För att man inte har en aning om vad som kommer att stå, och nyfikenheten kan inte göra annat än inspirera förhållandet.

Var kan man hitta den? Presentkuriren.

Pris: 185 kr.


Alla hjärtans dag present - massageolja
Värmande smaksatt
massageolja - 3 pack

Alla hjärtans dag present - Miranda nalle

En liten nallebjörn





 




Känner man inte att man vill ge bort en chokladask, så man boka in sig och sin älskling på chokladprovning.

Sedan så kan man unna sig en kväll på Wilmas relax-avdelning


http://www.wilma.se

Vill man inte göra en sån stor sak av denna dag eller helt enkelt inte hunnit fixa något så:

Man kan  alltid baka eller laga någon god mat och avsluta med hen härlig efterrätt.

Ge varandra massage eller bara mysa i soffan.

Ha nu en riktigt skön helg.

Puss.


Vill också...

Jag satt och kikade in mina vänners bloggar igår efter jobbet och såg att Marielle hade klippt sig. "Du är säkert jätte fin lillvännen" Känner att jag också vill klippa lite, men det får bli en annan dag.
Lite senare gick jag och kollade mig själv i spegeln och det som mötte mig var ingen vacker syn ska jag tala om för er.
Jätte trött, halvlångt hår framtill men kort bak, o min virvel baki huvudet gör mig fortfarande galen. Vinterblek och pösiga och mjukis kläder. Oj oj, lite sol skulle inte vara dumt. Altså en sol som värmer och ger lite färg på kinderna. Snacka om att vara oatraktiv. Är det verkligen så här man ser ut och jag kan inte förstå att sambon inte lägger in ett klagomål.

Nä nu får det vara nog tänkte jag och gick raka vägen in i badrummet och skrubbade upp mitt glåmiga ansikte, la en fuktmask och peelade händerna i väntan på masken skulle bli färdig. Sedan satte jag på mig en finare tröja och ett par jeans. Så där ja, nu är jag lite freschare och redo för tisdagens eftermiddag och middagsfixning. Liten skillnad utåt men bättre innanför lillkroppen.

Nu ska jag ta och lyfta på rumpan och åka och träna lite i gymmet innan jobbet väntar.

PS..Behöver en träningskompis, det blir roligare att åka och träna då.


Orättvist.

På landstinget så är inga parkeringar gratis inte enss för oss som jobbar där. Nä vi ska köpa parkeringskort. Man kan köpa årskort, månadskort eller rabbatkort och då betalar man 10 kr per gång man parkerar. Jag har köpt ett rabattkort.
Så varje dag som jag jobbar och tar bilen så betalar jag 10 kr men nu när det vart så kallt så vill man ju ha motorvärmare. Förra veckan hade jag bilen när jag jobbade och jag börjar kl 13.30 på eftermiddagen och kommer då till parkeringen vid 13.10-13.15.

Man får leta som en dåre och sedan när man hittar nån så är det inte motorvärmare. Snåltinget har inte satt motorvärmare på alla stolpar trots att inget är gratis. Jag tycker faktiskt att man inte borde behöva betala något om man inte får ha värmare. Förr när det var gratis för oss anställda att parkera så betalade man 10 kr för att ha motorvärmare. O parkeringen var även då skottad.

Aja nog gnällt som en gammal tant. Idag köpte jag något som jag funderat och viljat ha i säkert 2 års tid. Resturangchansen!!! Ät 2 betala för 1 på en massa ställen här i stan och även biltvättar för 50% billigare eller träna och simma 2 för 1. Inte dumt. För endast 200 kr, vilket man tjänar igen rätt snabbt.


Så klart står det umeå på min

exempel...


Så nu är det bara att leta rätt på en lunchkamrat och bege mig ut på lunch...

PUSS


Vilken helg.

Nu är det måndag igen och ny vecka väntar med nya äventyr. Denna helg har vart fullspäckad av aktivitet och därav jag inte har hunnit skriva något i helgen.

När klockan slog 15.00 i fredags så kände jag en enorm lättnad, äntligen helg. Jobbveckan hade kännts väldigt lång och i fredags vid lunchtid så stod jag inne hos en av mina patienter och plötsligt så började jag blöda näsblod utan orsak. Konstigt men jag hade vart jätte trött och hängig hela veckan så det kunde ju bero på det och mycket på jobbet. 
När jag kom hem så var jag jätte trött och bestämmde mig för en skön dusch och slapp i soffan medan krille åkte och tränade. Duschen var uppfriskande och jag provade att föna håret och forma mitt lejonrufs med en rund borste. Det blev riktigt bra. Fredagskvällen blev lugn och skön med pizza från Svalan och tv tittande tillsammans med Anton och Josse.

På lördagen var det dags för lite äventyr. Kristoffers kompis Mårten och hans tjej skulle ut på skotertur och de undrade om vi ville med, så vi packade skotern och begav oss till Hörnefors där vi skulle starta. Det här väcker verkligen mina minnen sedan barndomen, när vi ofta var ett stort gäng som for ut med skotern och grillade och hade de gött. Nu skulle vi åka från Hörnefors och följa nån led till nått ställe där de sålde pizza. Krilles skoter är inte gjord för att åka två på så när han drog på lite så var det bara att hålla sig fast och hoppas att man inte skulle flyga iväg.
Jag trodde att vi skulle bli några stycken men det blev sammanlagt 9 skotrar. Det blev lite buskörning och mycket pensionskörning. Vilket inte gillades så mycket av Krille och Mårten ,men jag gillade utflykten.

På kvällen så blev det bowling med Sandra, Therese, Josefin , Anton och vi så klart. Jag fick 1 strike men inget mera. Skulle tro att jag förlorade.





Svårt att fota när alla rör sig men några lite halv fula bilder blev det.

Nu efter en skön morgonpromiss runt travet, så ska jag ta rätt på min sista tvätt i tvättstugan innan det är dags för veckans första arbetspass.

PUSS..

Vad har hänt med bloggen min.

Det är så konstigt på min blogg. Förra veckan så loggade jag in och märkte att bloggen såg anorlunda ut, där man ser översikten och inäggen. Konstigt men de kan ju ha byggt om den eller något. Men den är som konstig tycker jag. Aja man får väll se om den ändrar sig igen till något bättre.

Igår kom Kristoffers familj hem. Hans syster, systerdotter svåger och hans mamma har vart 2 veckor i Phuket Thailand. Riktigt fuskigt måste jag säga. Men de har haft runt 30 grader varm om inte mera. De har badat , solat så när jag hämtade dem på flygplatsen så möttes jag av 4 st små bruna bönor.

Så nu är allt tillbax till det vanliga igen. Eller ja, Anton och josse har nu flyttat  och det känns så himmla roligt att ha dem här i Röbäck.  Vi kommer att ha många roliga stunder ihop, det känner jag på mig.
Sedan så håller Marielle och David på att flytta med, så det är inte riktigt som vanligt än, men det är bara roliga saker iallafall. Nu väntar en eftermiddag på jobbet.

Puss.

En liten snutt bara.

Klockan är 12 minuter över 10 och sitter och dricker en varm kopp te. Det blev julblandnig som jag jag hade kvar sedan julas, men gott.

Igår var jag på Costas och åt lunch med Moa. Vi tog lunchbuffén. Riktigt gott, jag måste äta där oftare. Sedan efter maten så tog vi te. Då valde man vilket te man ville ha från burkar, så gjorde de ordning de man ville ha. Smarrigt.
Jag har hört att de ska stans bästa kaffe med, så det blir nog nån tur dit för en fika med. Måste smaka och se om de är så goda som de säger. kaffet alltså.

Nu ska jag pyssla om min tattoo och sedan är det sova som gäller.

God natt. PUss.

RSS 2.0