J..l..a Lampa.

Bara ett litet inlägg idag, är så trött i kupan.

Jag hade en ide´om att jag ville ha en adventsstjäna som man ställer i fönstret på fot. Jag hade spanat in några som kunde funka att ha i vårt sovrum bakom rullgardinen. Tillslut så blev det en med ekfot från clas ohlssons. Endast 99 kr. Super.



Den ser nästan ut som den här men det är en fyrkantig ekfot på den.  Som ni ser så är det magneter som håller själv skärmen på plats och inanför sitter det en metallställning som separerar lampan från skärmen. Man får ha högst 25 w och sockeln ska vara liten.
Inga problem tänkte jag och hämtade en lampa från förrådet. Saken var ju den att lågenergilamporna är för högs så när jag försökte fästa fast skärmen så ploppar bara magneterna lös. Jag har letat lampor på lite olika ställen men inte funnit de jag ska ha. Surt. Jag är väldigt sugen på att lämna tillbax den, men jag har inget kvitto kvar tror jag och så kan tiden för öppet köp gått ut. Aja. det ordnar sig säkert.


Idag har jag köpt årets första julklapp!! Den första gick till mamma och pappa. Men vänta ni bara , snart så kommer det krylla av klappar i vår lya. Om någon är sugen på klappjakt så slå mig en signal på min nya mobil..

PUSS

Första advent!!

Idag är det som alla vet först advent. Första ljuset är tänt i min nya adventsljusstake och allt känns så mysigt.
Jag älskar allt som har med julen att göra, Ja det har ni nog märkt. Jag har gjort adventsfint i köket och städat och fejat i både vår lägenhet och hos mamma och pappa.

Vårt kök



Det luktar kanel och äpplen av mina ljus. Hmmm...
Jag har tjuvätit pepparkakor men idag blir det premiär för glöggen och så pepparkakor med ädelost. Jag har köpt en glögg som ska smaka chokad, pomeran. Jag har aldrig smakat den. Kan bli spännade. Sedan så har jag ju årsglöggen från Blossa. Men den får nog vänta lite till. Inte kan man dricka alkohol på en söndag.

Nu är det bara att sätta upp gardinerna i vardagsrummet och komma på hur jag ska få upp vår uteslinga, sedan är det julfint. Ja granen, men den ska ju inte in än.


Vi ska dricka glögg i eftermiddag på jobbet. Vi brukar duka upp glögg, pepparkakor, ädelost och lite godis i personalrummet. Hoppas bara att de inte är allt för mycket på jobbet så vi kan sitta ihop och fika.

Nu ska jag hoppa in i duschen och borsta mina gaddar, så man blir människa igen.

Ha nu en riktigt mysig 1a advent nu..

Droskan och the Levettes.

Igår var det dags för vår personalfest. Vi brukar vara i nån lokal och hitta på något kul och äta tillsammans men den här gången så blev det droskan. Vi började kvällen hos en av mina arbetskamrater med lite vin och snittar hos henne sedan tacosbuffé och The Levettes christmassow.

Det var jätte trevligt och showen var ganska bra. Men jag måste säga att förra gången jag såg dem så var de bättre. De stod mest bara rakt upp och ned på scenen och sjöng. Lite tråkigt. Det var endå väldigt trevligt att vara med sina arbetskamrater och göra något utanför jobbet. Längtar till nästa gång vi ska ha fest.



Jag träffade också catarina  som också är med i umemodellen där och de skulle gå vidare till corona efteråt, så jag kom på att jag skulle följa med henne och hennes kompis dit. Vi fick sjuts av en av hennes bekanta och när vi skulle gå in så ändrade jag mig. Typiskt mig. Jag ringde hem till min käre och när jag pratade med honom så kännde jag att jag vill hem. Så jag tog en taxi hem helt enkelt.

Jag är glad för det idag. Det blev 7 timmars sömn men är endå trött. Man är väll det när man sovit med vin i kroppen. Sedan så ska jag jobba i eftermiddag.  Men jag tror att en dusch kommer göra susen.

En sorglig dag.

Jaha då var det torsdag. Inte vilken torsdag som helst, det är den torsdagen som många av oss har bävat för. Idag åkte Marica hem till norge. Hennes sambo och vovven kom i söndags och de har haft några mysiga dagar här i umeå innan det var dags för hemgång igen.

Jag är endå jätte nöjd med de här 2 ½ månaderna som hon har vart här i Umeå.  Vi har vart på komiker show, vart och gjort umeås uteliv osäkert, vart på prinsess fest och dildoparty. käkat ute en hel del både lunch och middagar. Slappat och tränat. Ja allt som jag gör med mina andra goa vänner som jag, som tur är har nära mig. Men det är alltid jobbig att säga hejdå. Men som tur är så är hon inte så långt bort. Bara ett samtal bort och lite till.

Min lilla kråka fyller ju 25 i sommar och då är det ju ett måste att åka till henne i Flåm. Jag har inte vart hemma hos henne i deras hus, så jag är jätte nyfiken på hur hon bor och har det där borta i dalen.  Hoppas vi blir några vänner som kan åka tillsammans och fira Marica.

Pablo Fransisco och Marica.

Hon lyckades få sig en minnesbild av lille Pablo. Det var snabba ryck, så bilden blev inte så klar.




Första middagen innan Pablo. God mat och många skratt. Tanken var middag på Eastern palace "buffe´" men vi hamnade på TC och betydligt dyrare middag. Men det var det värt. Väldigt vacker bild på lilltuttan.








Hej då Lilltuttan tack för alla goda skratt och vilda kvällar och så ses vi på din födelsedag!!






Lite lyx och sedan kakor.

Igår så var jag på något helt underbart. Jag var på ansiktsbehandling på wilmas spa. Jag hade fått ett presentkort på ansiktsbehandling när jag fyllde år av min bror och hans tjej. Igår var det äntligen dags att få ha en lugn och skön stund efter två långa nattpass på jobbet.
Hon tvättade, peelade och satte på ånga. Sedan klämming, ansiktsmask och lång skön ansiktsmassage och nacken fick sig en dust med. Oj oj så skönt.  Hon avslutade med att noppa mina ögonbryn och så fuktkräm på. När jag öppnade ögonen så tittade jag på klockan och såg att det hade gått mer tid än vad jag trodde. Det var nämligen så att behandlingen var på 60 min men hon hade skött om mig i 1½ timma!! vilken lyx. Det ingick inte klämming och noppning av ögonbryn, men hon gav mig lite extra.

Jag måste säga att wilmas är mitt favvo ställe när det kommer till att få bli omhändertagen. De är så trevliga och snälla där och när man får sin behandling så tar de verkligen hand om en och får en att slappna av oavsett hur stressad man är. Det är lite synd att det kostar en del att få bli omhändertagen men det är värt det.  Igentligen så är det inte mer än att gå ut på puben. Så man kanske ska minska på utgången och unna sig lite skönt istället.

Jag kan varmt rekomendera att köpa presentkort där till era kära, både de manliga och kvinnliga till julklapp. De har något för alla.

http://www.wilma.se/system/visa.asp?HID=125&FID=114&HSID=1685



Igår efter behandlingen så var det dags för årets pepparkaksbak. Förra året blev det inget. Skulle kunna tror att det var för att tiden inte räckte till och så är det ju så att Nyåkers pepparkakor är super goda.  Det blev hemma i Röbäck och så var Josse med och bakade.
Det luktar verkligen gott när man kör in plåtarna i ugnen. Josse har köpte ett ljus som luktar som nybakta pepparkakor. Så hon kan bibehålla doften hela julen/vintern.

Ser ni Afrika?


Som vanligt så blev det mycket kakor och mycket mjöl både på borden och på golvet. Tur att man har dammsugare. Men det var väldigt trevligt. TYvärr blev det inget pepparkakshus men lite garnering hade vi i allafall.




Visst ser de goda ut?


De fina resultatet.

Så här fina blev mina och Josses garnerade kakor. De kanske inte blev supergoda men roligt var det iallafall att göra dem.



Bara en liten kortis.

Jag gillar verkligen att jobba natt och det är en bra kombination mot att vara på jobbet under dagen. Men det är verkligen jobbigt att vaka av. Nu vaknade jag av min väckarklocka. Ögonen svider och man ser ut som man gråtit ett år och man känner sig bara trött och hängig. Men man kan inte sova hela dagen när man ska ställa tillbax dygnet igen.
Sedan så gör ju inte vädret det lättare heller. Man går och lägger sig när det är mörkt, man vaknar när det är mörkt och dessutom så är det ju så konstigt väder som gör alla trötta och hängiga. Aja nu är jag uppe och har en rad med saker som jag ska göra och ordna.

Jag ska på stan och handla lite roliga saker inför advent, bla.  en ljusslinga som jag ska ha ute , sedan en stjäna att ha i fönstret. Jag ska på ansiktsbehandling kl 14.30 också...så skönt det ska bli.

Nä ni nu ska jag skynda mig att gaska upp mig och åka in till stan.  Skriver mera sedan idag

PUSS


Denna tvättstuga.

Jag har ingen egen tvättstuga inne i lägenheten utan måste gå ut till ett hus bredvid och tvätta. Som på alla andra ställen så bokar man sin tid och så har man några timmar på sig att uträtta sina tvättbestyr. Efteråt så ska man städa ordentligt, torka av alla maskiner och ta bort all ludd från filtret i torktummlaren och torkskåpet. Lätt som en fjärt.

På mitt område så är det där jätte viktigt att hålla rent överallt både kring sin egna lägenhet och i de allmänna utrymmena. Men igår så tror jag att det var någon som hade glömt bort dessa viktiga saker och tvättat och inte städat efter sig.
När jag kom in i tvätttstugan så såg det rent och fint ut, men när jag började kika närmare så ser jag att det är alldelses fullt med gammalt tvättmedel kring ett av facken och sedan så upptäkte jag att luddet inte var borttaget ur torktummlaren. Aja baja.
Jag kan då tycka att det är ok om man kanske inte har torkat golven men sopat och dammtorkat men att lämna ludd, det är inte okej. Jag vill inte städa bort andras skit på min fritid med.

Jag satte inte upp någon arg lapp,för jag bjuder på denna städning. Men det är ofta som man kan se små  lappar med olika trevlig eller otrevliga små budskap. Nordiska museét på djurgården, stockholm kom på idén att sätta upp en utställning med arga tvättstugelappar. Det skulle nog vara ganska roligt att få gå runt där och kika på dem och nog får man sig ett och annat skratt skulle jag tro.

Hittade några olika söta lappar som folk skrivit . 

1.  Du som springer i tvättsugan och tar andras underkläder:
Vänligen lägg tillbaka ALLT!!! i tvättstugan och sök hjälp. 
Vi vill ha våra bhar och trosor för oss själva// Två förbannade hyresgäster

2. Vem är så störd i huvudet att man trycker in tuggummi i andras tvättlås?
Sök hjälp, du sjuka människa. 

3. Har ingen lärt dig att det som är mitt är mitt och det som är ditt är ditt?.
Sluta ta min jävla tvätttid då!!// En som aldrig får tvätta pga dig.

4.  Hej.
Jag har nu tagit dina kläder som gisslan.
ta bort ditt lås, så tar jag bort mitt när jag orkar.

Därefter kommer jag att gömma dina kläder och du kommer att få en skattkarta av mig i utbyte mot en flaska vin.

Eftersom du är anonym, så är jag det med.
All komunikation ser via lappar på dörren. // ...
    

Den senaste lappen måste vara skriven av någon som är väldigt less på någon eller något i dess tvättstuga. Jag undrar om personen gjorde detta...


Biomys.

Dagen har vart lång och jag har inte vart i toppform men en promenad med Karro och hennes vovve har jag då åstakommit. Solen lyste ju för första gången på länge och det såg så inbjudande ut ute i morse och man ville bara vara ute, men när jag väl tog mig ut så hade solen börjat gå ned men några små stålar kom på mina kinder iallafall.

Ikväll så blev det en lugn bio kväll. Jag och Marica bestämde oss för att gå på bio. Hon hade bokat biljetter till den omtalade New moon.
När vi kom till bion och skulle ta ut biljetterna så fanns de inte kvar trots att vi var i god tid. Hmm, men saken var så enkel som att om man bokade nya filmer så var man tvungen att hämta ut biljetterna dagen efter bokningen var gjord. Alla föreställningar var nästan fulla och inte orkade varken jag eller Marca vänta til 24.00 då det fanns biljetter med platser bredvid varandra. Det slutade med att jag satt på rad 3 och Marica satt på rad 7. Aja man ska ju endå inte prata med varandra under bion.

Filmen var jätte bra och spännade. Skådespelarna är så snygga och man blev verkligen fast i det som hände i filmen. Jag satt spänd och kramade min halsduk när det hettade till och log för mig själv när de kysstes.  O slutet...vilket slut. Se den, men jag tycker inte att man måste se den på bio men se den ska man helt klart göra.

Nu är det bara att vänta till nästa år när den 3e filmen kommer. Suck vad det är långt dit. Men jag har ju en film kvar att se iallafall. Luftslottet som sprängdes har ju premiär på fredag så jag har något att se framimot sedan.

Nu ska lilla söta trötta Hanna krypa ned i sängen och borra ned ansiktet i kudden och låta drömmarna ta över.


En kanon kväll.

Nu börjar det dra ihop sig för Maricas hemgång.  Hon har vart här sen september och studerat matte och igår var det hennes stora prov. Nationella provet. På söndag komme hennes sambo och vovven och sedan åker de iväg mot Norge igen på torsdag.
Vi har haft det jätte roligt medan hon vart här. Vi har gått på komiker föreställning, vart på puben, käkat både middagar och luncher och bara degat i soffan och mycket mycket mera. Ja allt som man ska göra när en god vän kommer på besök. Men jag kan erkänna att det känns jobbigt att veta att hon ska åka från oss igen. Men det är tur att telefonen är uppfunnen. 
Det kommer att ta ett tag innan man vänjer sig med att hon är hemma i norge igen och man inte bara kan ringa och hitta på något med henne som man kan nu.

Vi bestämmde oss för att göra en sista girls out innan hennes kille kommmer. Så igår så åkte jag och Emma till Marica och det blev vin och goda skratt och lite skräpmat. Sedan bar det iväg till corona. När vi kom dit så såg vi att folk gick. Jag frågade  en tjej varför och hon sa att det var African night och det var inte så mycket folk, men vi bestämmde oss endå för att gå in och kolla läget och sedan åka vidare om det var dåligt. 
Vi hängde in jackorna och gick upp och  det var inte mer än kanske 30 pers  där men vi tog oss ett glas vin och kollade in läget. 
När vi gick ut på puben så var klockan inte så mycket så det kom mera folk när klockan gick mer mot 12. Vi stannade och dansade endå. Inte den musik som vi hade tänkt oss men det var faktisk rätt roligt. Det var sköna rytmer och en del låtar var bra. 

Emma körde igår så vi begav oss till Shell innan vi åkte hem och tog oss en french hotdog. Gott gott. Sedan var det bara sängen som väntade.
Det var lite synd att det inte var den vanliga musiken och det hade vart roligare med mera folk men jag är helt klart nöjd med vår sista kväll ute tillsammans.

En ny favvo.

Jag har blivt lite kär igen. Inte i en kille , en tjej. Hon har roliga kläder och sjunger fint. Eller?
Jo fröken Gaga.

Hennes nya låt Bad romance gillar jag skarpt. Jag skruvar upp volymen på radion så fort den går. Troligen så kommer även denna låt bli sönderspelad på rix och så men det gör mig inget. Jag diggar till jag blir döv och less. Igår så tittade jag på hennes video till den nya låten. Som vanligt så var det ingen vanlig video med vanligt koncept inte. Mycket konstiga kläder och rolig rekvisita. Kolla själv.

http://www.youtube.com/watch?v=MsthwTUTylQ&NR=1



Hoppas på denna låt på dansgolven.


Ingen inspiration.

Regnet fortsätter att droppa ner på oss här i Umeå och det är grått trist och man gör allt för att hålla humöret uppe käns det som. Man jobbar, man går hem och äter och sedan kanske man åker någonstan eller tränar.  Den lilla mysiga snön som kom ja den är bara helt borta och alla gräsmattor är bara brungröna överallt. Deppigt ja men det är inte långt kvar till första advent. Därför att jag inte har haft någon bra skriv inspiration här på min blogg. Jag vet att jag borde skriva något varje dag men jag vill skriva något som jag känner är något att skriva om.

Förra året har jag ett minne av att det kom snö i slutet på nov och alla blev jätte glada och trodde att det skulle hålla i sig till jul, men så var det inte. Den smälte bort men som tur var så blev det lite snö som klädde marken när julen kom.  Det kanske blir så i år med. Ingen snö , ingen snö och så kommer den och gör oss glada och innan den försvinner så är vi så less på den. Då vill vi ha sol och nakna ben.

Jag älskar allt som har med julen att göra och det man kallar julstress, ja den ser jag bara som något som får en att börja planera i god tid, men o andra sidan så brukar jag inte laga så mycket mat och åker bort till min käres eller min familj. Ja eller som detta år. Är på jobbet. Det känns som att det går bra endå. Jag kan inte träffa min familj på julafton men juldagen så ska jag åka till dem efter jobbet. Myspys.

Jag är ganska hård mot mig själv med vissa saker som säkert många andra är med. Jag dricker inte glögg före 1a advent, pepparkakor med ädelost det gäller samma sak med dem och jag köper inga julklappar och inget julbak innan 1a advent. Men jag har köpt en ny adventsljusstake. Den vi hade var så himmla ful.

Detn kostade 199kr på Indiska. Det blir nog röda ljus i denna och grön duk på köksbordet.  Men den ligger nedpackad i sitt bruna papper än.
Jag är lite barnslig av mig men jag har köpt varsin chokladkalender till mig själv och min äskling. Jag vet larvigt men endå lite sött tycker jag.  Om inte annat är chokladen i söt.



Nu väntar ett litet bankbesök och sedan jobbet igen. Längtar redan till helgen.




Jul jul...

ja jag vet det är fortfarande bara November men går man på stan så kan man lätt tro att det långt in i december och folk handlar julklappar för fulla muggar. Jag hörde faktiskt en snutt julmusik på radion idag. Oj oj. I torsdags så var det exakt 4 veckor kvar till julafton.

Jag har sett att årets julkalender  med både tvs och radios kalender har kommit ut i butikerna.

Ifall ni har missat hur den ser ut.


Årets kalender heter Superhjältejul. Den handlar om bla. Supersnälla silversara och Stålhhenrik som har blivit gammla och hamnat på Julstjärnan för pensionerade superhjältar. Mer får man inte veta om årets julkalender i svt. Ni får bänka er den 1 Dec med eller utan små barnen.





Den första julkalendern som sändes i tv var 1960 med Titteliture. Vet inte vad det var för sorts kalender men sedan har det rullat på fram till i dag med något spännade varje år.  Det var två stycken kalendrar som återkom med några års mellanrum. Den första var om den lilla gumman som blev liten som en tesked utan vidare.  Jo Teskedsgumman. Första gången hon visades på tv var 1967 och sedan 9 år senare nämligen 1976 var hon i våra tvrutor igen, lika omtyckt som första gången. 





1979 så kom småtrollen som bodde i en glänta. Det var fräcka Gloria, försiktiga Daisy, barnslige Kotte och myndige Gorm som man fick träffa och med deras småformat och sångerna så gjorde denna kalender skärskilt varmt ihågkommet, Tolltider så klart.  Vi som är födda på 80-talet kanske minns denna kalender och det är för att den visades igen 1985.

 



Många kalendrar har gått genom åren och jag som är född 1984 minns nog de som gick på 90-talet. Men jag har ett minne av en hemsk kalender och det var 87 då de visade en kalender som hette Marias barn. Det var en kvinan som läste högt om hur Jesus korsfästes och samtidigt visades bilder. Jag minns fast jag bara var 3 år hur en del bilder var jätte hemska.
Men de flesta minns nog de som var bra. 1989 var det Ture Sventon, privatdetektiv. Han som hela tiden skulle ha Temlor (semlor) 1991 var det Sunes jul, mångas favvo, både stora och små.  2006 visades en stor favvo för de som fortfarande kikade på julkalendern. Lassemajas detektivbyrå.

De sämsta förutom Marias barn var nog 2004 med Allrams höjdarpaket och den som var förra året Skägget i brevlådan. Där svor de och allt var jätte konstigt. Sämst hittils skulle jag tro.

Ja nu är det bara att vänta 15 dagar till på premiären av 2009 års upplaga.

Tävling!!

Jag hittade en tävling på en bekants blogg och jag vill gärna att ni läsare ska ta del av den.

Var med och tävla om presentkort hos heminrednings butiken Village. www.village.se.  



Gå in på http://brunetten35.blogspot.com/2009/11/tavling.html för mera info.

Hoppas ni vinner!!

Tobaksförbud

Som många har läst nu i veckan i tidnigarna så har umeå komun kommit med ett förslag angående om att de vill ha tobkak och snusfritt på alla arbetsplatser. Komunstyrelsens arbetsutskott har godkänt detta och nu ska fullmäktige ta sista beslutet. Om detta går igenom så kommer det träda ikraft från den 1 sep 2010.

Det man vill med detta är att få personalen friskare och man kommer att få hjälp med sitt beroende via sin arbetsgivare.  Frågan är ju bara om man blir så frisk av att ständigt tänka på att få ta en snus eller gå och ta sig en cigg på sin egna rast. 
Jag kan förstå arbetsgivaren att de vill att deras arbetstagare ska sluta röka, för det tar en hel del tid från arbetstiden och man luktar inte gott. Men vad gör det om man har en snus inne om den inte är super stor och rinner.  Många snuspåsar är så små att man knappt ser att folk har dem inne. 

Nä jag tycker inte att komunen ska få bestämma vad jag ska göra och inte i detta fall. Sedan så är det ju så stor skilland på jobb och jobb. Sitter jag på ett kontor och skriver på min dator och pratar i telefon. Vad gör det då om jag snusar? Jobbar jag med folk och service, ja då kan jag tänka mig att man inte ska ha värsta prillan inne, men en liten påse eller att man tar ur den medan man servar och tar en ny sedan.

Ja vi får se vad fullmäktige bestämmer.



Stress.stress.

Jag vet inte vart denna vecka har tagit vägen.  Som ni mäkt så är det lite dåligt på skrivfronten här på bloggen. Det är för att min dag inte räcker till just nu. Jag har jobbat hela helgen och vart bort varenda kväll så det har helt enkelt inte funnits någon tid att sitta ned och skriva några rader. Har inte enss hunnit kolla mail eller vk. Då är det mycket.

Igentligen så skulle jag åka och träna nu kl 10.00 men jag bestämmde mig för att vara hemma vid på förmiddagen och hinna med lite måste saker. Banken, plocka bort här hemma och så lite roliga saker som duscha, göra ansiktsmask och skriva här på bloggen.

På ett sätt så är det roligt att ha sånna här veckor, de bara flyger iväg och man inte vart de tog vägen. Men när man känner att man inte hinner göra det man vill för att det är så mycket måsten så känns det inte alls någe roligt och familjen får knappt se en. Jag längtar till helgen. Då får man bara vara hemma och dona och sedan kanske träffa några goda vänner eller familj för lite god mat och några goda skratt. 
Eftersom jag inte åkte och tränade idag så blir det på lördag istället. De ska bli skönt att slita så svetten rinner och sedan krypa ner i badkaret efterråt. NICE.

Igår så var jag och stod modell för första gången sedan i sommras när jag och Marielle var och gjorde fotningen på taket. 
Jag hade på mig ett jätte fint nattlinne som jag köpt på Korsetten.se. Rätt flott men fint att fota i. Var lite nervös för att det var så längesedan jag gjorde något. Men med smink och fristyr hjälp och sedan coaching av Moa så gick det bara fint. Marica tittade in hos Johan som fotade en stund med och gav mig lite pepp. Jag tror att bilderna kommer att bli superfina och det hoppas min ömma rygg med .
Det kommer att komma bilder när de är klara.

NU måste jag köra igång med det tråkiga innan jag ska på jobbet. Känns som jag bor på jobbet just nu.

Ledig dag

Hela helgen har jag arbetat som en liten galning. Nu har influensan kommit på riktigt hit till umeå. I lördags när jag kom till jobbet så verkade allt lungt och fridfullt. Vi beställde pizza/sallad som vi brukar göra när vi jobbat helg. När vi sitter och smaskar som mest så ringer telefonen och då bröt det ut i en massa jobb. Inom några få timmar så hann det komma in 4 st patienter och alla var misstänkta svinisar. Tur att man är vaccinerad.

På lördagen var det bättre men då började det ringa privatpersoner för att få råd hur de skulle göra med sina sjuka där hemma. Jag rådde dem att ringa sjukvårdsupplysningen men mannen i luren svarade att det inte gick att ringa pga överbelastning, de hann inte svara i telefonen. Jag har aldrig vart med om att de inte har kunnat hjälpa en på sjukvårdsuppöysningen. Man kan få vänta men aldrig blivit avvisad.

Igår på min lediga dag blev det lite body balance och så på kvällen så gick jag, Marica och Emma på bio. Vi skulle se trubbel i paradiset men ändrade oss och såg Helena Bergströms film. Så olika hette filmen. En riktig feel good film var det. Jag trodde den skulle vara lite seg men snarare tvärtom. Det hände nya saker hela tiden och karaktärerna kändes äkta och situationerna var vardagliga som tittaren kunnde känna igen sig i.

Gå och se den..unga som gammla.

Nu är det dags för lite Funktionell träning och sedan iväg till mitt älskade jobb. Ja ska få mina jultidningar idag. Yheey..


Farsdag

Ja då var det söndag igen.  Slutet på veckan och så är det farsdag. Fenomenet farsdag, ja är det en komersiell grej eller något mysigt?
 
När vi var små så gjorde vi tekningar till pappa och så kanske någon liten sak. Nu när man är äldre så brukar vår familj ses och äta tillsammans eller gå ut och fika. Jag vet att många köper något till sin pappa, men jag känner att det är viktigare att visa att man älskar sin pappa genom några snälla ord eller en kram.

Så klart så vill äffärerna få folk att köpa saker till sina fäder och på så sätt dryga ut kassan och en del tycker att detta är löjligt med farsdag, morsdag och andra icke kyrkliga dagar och anser att det är affärsvärldens påhitt.  Men det är tur att man får göra precis som man vill.

Jag såg tidigare att vk hade en anons om att man kunde skicka in en hälsning till sin pappa som sedan skulle publiseras idag i tidningen. Jag var in och kikade lite tidigare i veckan på nätet och jag måste verkligen säga att det var en hel del gulliga och söta meddelanden till papporna från sina barn. En del hade bild andra inte. Har du tidningen så ta en titt.

För min del blir det en luch/fika på mekka. Ha nu en bra dag.



Fullt ös och kanske en tand lös.

Jag vet att det var ett par dagar sedan jag skrev något på denna lilla bogg, men jag har haft fulla muggar och lite mer därtill för mig de senaste dagarna.

I torsdags så var det dags för den årliga kollen av gaddarna. Jag tänkte att jag skulle ta en promenad till teg och samtidigt få lite motion på köpet. Så jag klädde mig och började gå med mina små stavar med snabba steg mot tandläkaren.
När det var 10 minuter kvar innan jag skulle vara på plats så hade jag inte hunnit längre än till början av teg. Skit också, hur skulle jag hinna. Jag ökade på stegen lite till och kom fram precis kl 10.00. När jag la mig i tandläkarstolen så kände jag hur både vader och rumpa bara skakade...vem är vältränad, inte jag.

Tandläkaren undrade om jag använde tandtråd och jag svarade ärligt att jag inte gjorde det. Hon sa bara att det var dags att börja. Jag hade många små hål mellan tänderna och det enda sättet att få bort dem var att börja använda t-tråd. Trots detta råd så måste jag åka tillbax den 21 dec för att laga ett hål . Det skulle kosta minst 700 kr men eftersom jag har en tandförsäkring via folktandvården så behöver jag inte betala något. Bra va?




I Lördags var det äntligen dags för min och Maricas fest som skulle gå i fräckhetens tecken. Gissa vad vi skulle göra?  ja det var homeparty och tjejen som kom för att visa grejorna. Hon hade då det mesta man kunde tänka sig så när alla kom in i lokalen och fick syn på sakerna så blev allas ögon stora. Även mina.

Först var det välkomnstdrink inne hos mig.

Jag och Marica hade ordnat lite tilltugg inför denna spännade kväll. Ost, korv, chips , druvor och grönsaker och så klart dipp till. Drycken var så klart vin för hela slanten. Så medan hon berättade om alla roliga och även läskiga saker,  så smaskade och drack vi.





Efter tjejen hade berättat lite om de olika produkterna så fick vi gå runt och titta, smaka och känna på alla sakerna.

Det var så trevligt så, lite anorlunda än när man ses och käkar middag.
Men ett minus tycker jag var att när det var dags för att beställa eventuella saker, så fick man en beställningslista var att fylla i. När jag vart på ett  sånt här tidigare så fick man gå undan med försäljaren och den personen tog upp beställningen. På så sätt behövde man inte skylta med vad eller om man köpte något.

Kvällen slutade på Alstar för de flesta medan bla jag själv stannade hemma och drack ett litet glas vin och pratade vidare. Jobbdet väntade idag.

Nu är det bara att vänta på våra små saker.


Hemmaspa.

När hösten kommer och solbrännan börjar falna så känner man sig oftast rätt trött och hängig och har inte lust till något. Då kan det vara skönt att få unna sig något och ta hand om sig själv. Man ordnar sig ett eget hemmaspa. Stanna upp och ta dig tid att bara njuta för en kväll eller dag.

Sätt på skön lugn musik, tänd ljus och gör det så mysigt som möjligt och snälla gulliga läsare. Stäng av mobilen eller ha den på ljudlös och göm den så du inte hör den.

Börja med att peela dig, antingen torrpeeling eller fuktig. Det förbereder kroppen på det sköna bad som du snart ska få avnjuta. Sedan ökar det blodcirkulationen. Det finns många olika ljuvliga scrubbs att använda. Min favvo är Bodyshops bodyscrubb. De finns i alla möjliga kittlande dofter, välj din favorit. Till priset av 215 kr.

Fyll upp badkaret och droppa gärna ned någon god eterisk olja som du gillar eller något som gör dig mjuk och får dig avslappnad. 
Möllevik stimulating seaweed bath, den ökar blodcirkulationen och stramar upp. Pris: 219 kr.

Oljor för njutning: Mandarin, sandelträ, ros eller jasmin.
För avslappning: Citronmeliss, lavendel, honung, apelsin och rosenträ.
Dessa kan du köpa på hälsokost äffärer, Åhléns och Maxi bla.

Har man inget badkar så peela dig innan den varma sköna duschen.  Är man trött så kan man ta en stol in i duschen och sitta på den och njuta.

Passa på att lägga en hårinpakning som får verka medan du ligger i badet. Vill man ha lite dyrare så kan man köpa hårinpackningar från din frisör som vet vad just ditt hår behöver. Eller de lite billigare som du kan köpa i vanlig affär. 
Redkens hårinpackningar kostar kring 390 kr för 150 ml.

Elvitals inpackningar kostar kring 60 kr för 150 ml.



Glöm inte dina fötter. Fila dem eller Peela dem med inann du kliver upp ur badkaret.

Smörj in dig ordentligt efter badet. Återfuktande om du har normal hud och med något återfettande om du är mycket torr. Som ni vet så finns det även där en uppsjö av olika krämer och lotioner och priset är från 30 kr-700kr . Vad tål din börs?

När fötterna är skrubbade så förtjänar de en inpackning också.
 
*Smörj in dina fötter med olivolja och sätt på ett par sockar och låt verka 1 timma
Nu är det dags för dina händer. De arbetar du med varje dag och de förtjänar också att bli ompysslade.

*Ta 3 dl olivolja och 3 tsk pressad citron eller citronjuice.
Värm oljan till en jummen temperatur och blanda i citronen. Doppa händerna och låt sedan verka i ca 10 min. Skölj av och smörj med handkräm. Har du riktigt torra händer så kan du göra detta upp till 3 gånger/ vecka

Frescha upp ditt ansikte med en ansiktsmask. Det finns många olika sorter att välja på även där. Men vill man ha ett budgetalternativ så köp Kicks ansiktsmasker för endast 20 kr. De är jätte sköna och det finns någon för varje hudtyp.



Ta på dig något skönt och sätt dig i soffan eller sängen och drick och ät något gott och känn dig som en helt ny person.





Vad ska man göra när hösten är mörk?

Jo jag har lite tips på vad man kan göra när det bara är mörkt, blött och dystert ute och inget att göra. Jo man kan pyssla.  Jag var på stan i dag och kollade lite och fann några roliga saker att köpa.  Främst är det för de mindre personerna i samhället.  Men det kan vara minst lika kul om man är äldre med.

På Åhéns så hittade jag lite olika kit som man kunde köpa. Alla kostade 49 kr st.




Det fanns många olika varianter på dessa förpackningar bla. gör dina egna studsbollar och leka med lera. Välj och vraka.

Sedan gick jag vidare till min favorit affär Timari.  Där har de ju allt man kan tänka sig och lite därtill när det kommer till att pyssla. De hade redan tagit fram mycket av julsakerna men det är en annan historia. Men jag hittade en ganska rolig sak som kan vara rolig för alla åldrar och kön. Ett kit som man kunde göra egen designade servetter med.



Detta kostade inte mer än 99 kr.

De hade också tagit fram mycket för att göra egna julkort och scrapbooking kort. Gå dit och låt fantasin flöda.
Pyssla och njut.




Rättelse i faktan.

Ni har säkert sett att det har kommit upp en tuchskärm där man kan välja olika nikotinläkemedel och rakblad mm. På ica på teg kan man nämligen köpa dessa sker via en skärm. Man väljer vad man ska ha via de kategorier som finns och så betalar man i kassan och får ett kvitto med en kod på. Seda knappar man in koden på en av de  automater  som de har bredvid kassorna och så ramlar det man köpt ut. Som en godisautomat. Jag har hört att det sedan ska bli möjligt att köpa receptfria läkemedel i dem också. Men än så länge så kan man inte det
men det kommer snart det med.
 


Så här ser dem ut. Håll utkik.


Det skulle vara rätt så bekvämt om man kunde åka och storhandla och samtidigt kunna köpa Alvedon och ipren på samma ställe. Det är ju det man saknar när apoteket är stängt och huvudet värker.


RSS 2.0