Gott nytt år!!

Jaha då var det sista dagen på detta år 2009 är nu slut och vi går in i ett nytt år om några timmar.

Det kommer att kännas konstigt att skriva 2010. Sedan har jag funderat på om man skriver 10-01-01 eller om man skriver 010-01-01. Ja man får väll se.

Ja det här är väl en dag att tänka på det gångna året och dess händelser. Får se här nu, vad har hänt i mitt  liv. Det första som slår mig är den 8e Januari när Lisa gumman somnade in. Det var en dag som var fruktansvärd på alla sätt och vis. Nu har det snart gått 1 år sedan dess men saknaden är lika stor och ofattbar.

Detta år har gett mig en hel del på alla plan. För det första så har jag haft många sköna och trevliga stunder med mina goaste vänner och min familj och det ska man värdera högt. Jag har skrattat så jag kissat på mig och hört så konstiga saker så jag nästan tappat öronen. Ja ett super år.

2009 har vart ett utvecklingsår för mig. Nu vet jag vad jag vill och inte vill. Jag har fått en klarare bild för mig vad framtiden kommer att se ut och många saker längtar jag till. Nu är jag inget litet barn mera, jag är 25 stora år och en vuxen person. Jag är inte rädd för vad folk ska säga om jag har en åsikt och jag vet vem som är min vän. 

Det är helt underbart att se hur min lillebror har funnit kärleken och nu köpt en lägenhet tillsammans med henne och även han har vuxit upp. Mina kära föräldrar finns alltid till hands med goda råd och tröst i alla situationer som alltid.


2010 kommer att bli ett lika bra år som detta och jag är helt säker på att det kommer att hända mycket roliga saker även detta år..

Jag vill avsluta detta inlägg med att önska er alla mina läsare Ett GOTT NYTT ÅR!!!

Ses nästa år....

I landsproblem.

När jag fyllde år i september så fick jag ett presnetkort på Iksu spa och nu hade jag tänkt att jag skulle ta och unna mig något så här efter jul och nyår. Men problemet är att jag inte alls vet vad jag ska ta för något.  Presentkortet är på 500 kr men jag hade tänkt lägga till lite mera.

http://www.iksu.se/sv/IKSU-spa/Behandlingar/

Jag har tittat på aroma massage och då får man ju helkroppsmassage. Men det känns som om jag skulle kunna tänka mig någon mer behandling. Kanske smink, nej jag vet inte. Kan någon bestämma åt mig.

Jag vet att det här är en fis i universum gentimot andras probem i världen men det är så lätt att glömma de som har det svårt.
Under julen så fick vi in en stackare som inte hade det lätt. Problem som inte bara går att lösa på en minut. Då börjar man tänka på hur tur man haft och har i sitt egna liv. En underbar familj och goda vänner. Sedan ett jobb att kunna gå till varje dag, inte dumt.

En liten god gärning gör jag i allafall för att stilla det dåliga samvetet lite. Jag är världsförälder och skänker 100 kr i månaden till Unisef.

Nu ska jag smörja mina nariga vinterhänder innan det är dags för en runda i träningssalen. Denna dag blir det body pump. Inte min favvo, men man kan inte bara springa och steppa utan att träna sina små mukler med.


På juldagsmorgonen. (rolig historia)

Tidigt på julaftons morgon ringer telefonen hemma hos föreståndaren för Systembolaget i Sundbyberg. En herre
frågar korrekt:
- Jo, jag undrar när öppnar ni butiken?
- Det är ju som ni kanske vet julafton i dag, och då har vi stängt, blir svaret.
Nästa morgon ringer telefonen igen och samma röst frågar lite mindere korrekt:
- Unnrar alltschå när ni öppnar idag?
- I dag är det ju juldagen, svarar föreståndaren med tillkämpad artighet, så vi har faktiskt stängt idag också!
På annandagen morgon ringer det igen och samma röst, fast nu ännu ostadigare, frågar:
- Jo, goa föresctåndaren, en annan unnrar alltschå när ni öppnar egentligen?
Föreståndaren blir jätteirriterad och svarar barskt:
- Nu har ni ringt och stört mig varenda dag under julhelgen och vi har faktiskt stängt idag också. Men i morgon kommer jag och öppnar klockan nio och då ska jag se till att ni personligen blir insläppt.
- inschläppt? Jag vill inte bli inschläppt. jag vill bli utschläppt!!

Jaha nu var det slut på julen.

Nu är julhelgen slut och all mat är nästan uppäten och allt godis ligger snällt i min lilla mage.


Tack så himmla mycket för den fina tröjan Marielle, jag hade den på julaftonen eftersom det jag hade tänkt inte passade längre och då kom den som en räddning.

Julaftonen blev lite stressig men endå mysigt. Först blev det grötlunch hos min älsklings familj innan det var dags för arbetet.


Min goding och Malou




Inte den bästa bilden , men den enda på min julutstyrsel.

Som tur var så var det väldigt lungt på jobbet, så jag fick sluta efter bara 2 timmars jobb. Snabba puckar iväg till Hössjö där min moster och min familj höll hus. 

Go julbordet.

Jag åt till jag nästan sprack och lite därtill. Det är så himmla trevligt att samlas tillsammans och äta och umgås. Synd att det inte är så ofta under året dock. 

Jag fick bara saker som jag önskade mig detta år, klart en av de bästa jularna på senare tid. Jag fick en eltandborste, digitalfotoram, Lips ( Singstar fast till x-box) smink, flytljus, pengar, kokbok, kroppslotioner och duschkrämer, en liten bok med texter och vin glas. om jag glömt något så är jag nöjd med det med. Sedan av mina vänner jag bytt klappar med så fick jag tre olika sorters te, choklad, marmelader , godis och så klart tröjan. 



Igår var det ju anandagen den stora hemvändardagen. Jag hade inte alls tänkt gå ut något men Sara frågade och hon hade inte vart ute på jätte länge och var super sugen. Hon hade till och med en plan om hur vi skulle hinna ut i god tid och slippa köa så länge. Alla som vet vem Sara är vet att hon inte så bra tidsuppfattning och oftast burkar hon vara rätt så sen. Mina damer och herrar vi höll tiden och behövde inte alls stressa!!! Vi kom ut och ställede oss i kön på cover club 21.03 och var inne och betalade kl 21.30 de ni. 

Det var jätte mycket folk redan då och jag träffade många kända och okända ansikten, men det var riktigt trevligt och min älskling kom faltiskt ut med och det var riktigt kul att få vara ute med honom för en gångs skull.  
Problemen kom när vi skulle hem. Snöstorm och alla ville hem från puben på samma gång. Alla vi kände kunde inte hämta oss och alla taxibilar var fulla. Inte kul . Efter 20 minuters väntan frusna och trötta så fick vi tag i en taxi, men vi var 5 som skulle med så Krillle och Ludde fick ta en taxi nån halvtimma senare. Stackare. 

I morse när vi vaknade trodde jag inte mina ögon. Dert hade snöat mer än 30 cm bara under natten och innan det slutade här hemma så hade det kommit lite drygt 40 cm. Om det fortsätter snöa mera så tror jag att vi slår rekord. Men som tur var så känndes snön som sockevadd. Lätt och flygit och inte alls jobbigt att skotta. 

I morgon är det jobbtime igen och jag vet inte alls hur det ska gå i morgon. För idag har jag haft en enormt jobbig träningsvärk i alla leder och muskler som man kan finna i en människas kropp. Man brukar ju säga att dag 2 och tre är värst. Jag kanske inte enss kan stå. Ja hur ska det gå.





 

Dan före doppardagen.

Lite glest på skrivandet här i stundande juletid. Men tiden räcker inte riktigt till alla dagar. Som ni kanske har läst så har min käresta vart lite handikappad. Han har haft en del ont i sina små ögon och både jag och hans syster och mamma har pysslat om honom. Men nu dagen innan julafton så har han repat sig och skall till och med ut och köra bil för första gången sedan i fredags.

Nu är alla klappar inslagna och det enda som saknas är nu namn på alla ettiketterna. Det blir mitt kvällsnöje. I vår lya är det julpyntat men ingen gran och och inget julgodis har jag gjort. Lite trist men o andra sidan så ska vi inte vara hemma ´på julen.  Han hos sin mamma och jag troligast på B2. Men man känner verkligen att det är jul. Det är som om julfriden har krypt in i mig nu och jag njuter av alla vackra ljus och fina sånger till 100 procent. 

Jag är fortfarande som ett litet barn, jag väntar och väntar och väntar till det är dags för julkappsutdelningen. Jag älskar att få paket. Men har ingen aning om vad jag ska få. Men så klart är det inte det viktigaste under julen. Att få koppla av och träffa alla man tycker om, ja det är julfrid det.

Nu ska jag bege mig tillbax till mina yrkesplikter.


Det man inte får , det vill man ha.

Visst är det så? Har man rakt hår då vill man ha lockigt, är man brun så vill man vara ljus och så vidare. Jag tänkt på det där lite nu under helgen och kom fram till det som många redan vet att man vill ha det som man inte får.

Nu under juletid så blir det en hel del fika, godis och mat. Men tror ni man rör sig mer, nej. Då får man dåligt samvete och tänker att man ska hålla igen. Men de flesta varken kan eller vill denna högtid. Så man äter och njuter.
När det sedan är dags att hålla igen så är det svårt och på något konstigt vis så blir det som att man blir ennu mera sugen på allt sött och gott när man inte får.

Är det så personer som är ute och raggar på krogen som helst vill ha upptagan personer känner? Främst är det väll de som har en ring på sitt finger som blir extra intressant men även vi som har någon därhemma blir ett roligt byte. Är det själva jakten att  se om det går eller är det samma sak där? Den/det man inte får , det vill man ha.

Jag kan känna så ibland, när jag inte har någon choklad hemma, ja då vill jag bara ha choklad.

Sov gott nu...


Tillbax på jobbet.

Jaha då var min ledighet slut. När jag vaknade i morse så hade min nacke fått sig en match under natten. Den värkte och jag kunde nästan inte röra huvudet, men det är ju inte anledning till att stanna hemma endå. Pallrade mig iväg och under dagen trots att det var lungt på jobbet så gav sig inte smärtan,snarare blev det värre. Usch jag gillar verkligen inte att ha ont. Min kära sambo har nog rätt, jag är inte van att ha ont, gnäller för minsta lilla. Jag tyckte synd om mig själv iallafall.

När min arbetsdag nästan var slut så var det en av våra sjuksköterskestudenter som erbjöd mig min räddning. Massage av nacke och rygg. Jag tackade bara ja och så smög vi in ett av våra behandlingsrum. Hon masserade inte alls hårt på något vis, mera som smekningar, men efter 15 minuter så var min nacke varm och mera rörlig. Ju kunde jag till och med titta bakåt utan huggningar. Tack snälla Marianne.

Klockan kvart över 2 så begav jag mig iväg mot Koskelas ögonklinik. Nu var det dags för min sambos ögonoperation. Liksom jag så har han behövt glasögon vid tv tittande mm.  Men nu var det dags att bli av med synfelet. Det tog sammanlagt med info, ögondroppar i 15 och operation endast 1 timma. Han fick en massa olika droppar som han skulle använda och så en lins på varje öga som skall sitta på till tisdag.  Späänade och se hur det blir när ögonen läkt i några dagar. Nu har han mest ögonrinn och lite sveda. Men det blir nog bra. 

Nu sitter jag med en liten kopp årsglögg och myser framför datorn och på tvn så är det Ernst Kirshager eller hur det nu stavas. Han gör julmysigt i sitt kärgårds torp. Man får mycket roliga ideér och tips som man gärna skulle vilja göra inför kommande jul. Bla. Vackra björnmossepyramider med äpplen i. Men saken är ju den att det inte finns någon grön mossa här i norrland. Han tipsade också om att man kan köpa stora kanelstänger och sedan knyta ihop dem med några enkvistar och sedan lägga i kakelugnen eller öppenspisen för att få en juvlig doft i hemmet.  Men Marica ett tips till dig som har lite dragit hemma. Gör dragkorvar. Kolla in Hemmakanalen.se. 

I morgon blir det knytkalas på jobbet och jag har gjort klart Västerbottensost parfaiten och nu återstår bara en god natts sömn och lite ompyssling av min älskling. 

God natt allihopa. 

Hittade en liten sak

Nej till förlängda öppettider på krogen

Socialnämnden säger nej till förslaget om servering av alkohol på stadens krogar fram till 05:00.

Idag behandlade socialnämnden den omtalade motion som föreslår att stadens krogar ska få servera alkohol fram till 05:00, istället för som i dag till 02:00. Socialnämndens beslut är att inte stöda motionen.
- All forskning pekar på att längre öppettider leder till ökad konsumtion, därför är det enkelt att säga nej, säger Eva Andersson (s) som är ordförande Socialnämnden.

Umeå kommuns brottsförebyggande råd och Västerbottens polismyndighet har också ställt sig negativa till förslaget, eftersom forskning och polisens sammanställningar visar att förlängda öppettider på nationell nivå leder till fler våldsbrott och alkoholrelaterade olyckor.

I Socialnämnden röstade enbart moderaternaför motionen. Nu återstår att se vad kommunfullmäktige säger i frågan.

Publicerad: 16 december 2009 kl 16.15

Jag kan förstå att man vill ha öppet längre på puben, för då kan man gå ut senare och känna att det inte är någon stress på kvällen att gå ut. Sedan om det är lång kö så får man endå mycket tid inne på puben för pengarna. Men o andra sidan så förstår jag myndigheterna ang att folk kommer komsumera mera alkohol och på så sätt så blir det mera våld och otäcka saker. Ja den som lever får se....


Vad tycker ni läsare? Vill vi ha möjlighet att vara ute på puben till 05.00? 


Sista självande dagen.

Jag har gått halva hösten och väntat på denna vecka när jag skulle få vara ledig 5 dagar och då skulle jag som sagt träna, fixa det sista med klapparna och bara njuta av att vara ledig. Bada, fixa och trixa som en kvinnna behöver ibland. Nu blev det ju som inte så. Förkylning som inte vill släppa, huvudvärk och tittar jag mig i spegeln så ser jag ett blekt, trött ansikte. Usch usch.

Igår åkte jag och hälsade på Sara ute i överboda där nalkades det julfika och tända ljus. Jätte mysigt du har det Sara. Sedan åkte jag vidare till Emma L för att kika på sista avsnittet av Bonde söker fru. Men det blev mest mys där med glögg, gofika och en massa mysigt prat.

Klockan är nu 3 minuter över 8 och jag är vaken och inte pigg. Nu är det Torsdag , den sista självande dagen av min ledighet.  Sitter och funderar på vad jag ska handla till det jag ska baka. Vi ska nämligen ha julfika och jag har lovat att ta med chokladtryffelpaj och sedan på lördag så ska jag ha med mig efterrätt till vårt knytkalas som vårt helggäng ska ha. Jag hade tänkt göra västerbottensost parfait. Det låter inte gott men det är mumma. Tro mig.

I eftermiddag blir det en runda på Strömpilen. Nej jag är inte Strömpilengalen, jag ska nämligen följa med Sandra, så hon får shoppa. Hon har ingen bil och behövde sjuts. Måste bara höra så att inte bilen är upptagen i em. Ja som ni märker så har jag full huggning i dag med. Men jag ska avsluta denna lediga vecka med ett bad med juldoft och sedan mys i soffan med Criminal minds i tvrutan.


Lite tråkig uppdatering om mitt liv. Ska skriva något mer underhållande senare idag. Med nån liten bild kanske. Vem vet.

Nu ska jag slurpa upp mitt te och skriva färdigt handlingslistan. Ha en bra dag nu.

Något tänkvärt


Nya tider kräver nya ordspråk. 

 
 
Den man ligger med får bädda.

Den som tar, han har.

Det man inte minns, har inte hänt.

Det man inte vet, har man ingen aning om.

Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.

Förtala är silver, förtiga är guld.

Gammal kärlek kostar alltid.

Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.

Liten stuga kallas ofta stort dass.

Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.

Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket.

Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.

Den som gräver en grop åt andra får 88:50 i timmen.

Den som spar han har men inte roligt.

Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor..

Det man inte har i huvudet får man ha mellan benen.

Det som inte tar död på en... får en i alla fall att må riktigt dåligt.

Det är med kärlek som med whisky, den tar slut...

Dåliga flickor är inte det sämsta.  

Framtiden var bättre förr.  

Friskt vågat, halva inne.  

Först till skrivarkön får först skriva ut.  

Hårt arbete lönar sig i framtiden, lathet lönar sig nu.  

Ju fler kockar desto större fackförening.  

Kvinnans list övergår när mannen får stånd..

Livet är hårt, men orättvist.    

Man har inte roligare än man köper ut för.

Man lever bara en gång och många inte ens det.

Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet.  

Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.    

Ropa inte gay förrän du är inne i häcken.

Älska din nästa, men var diskret.

Även den starke får ta i när han skiter.

Även i de lugnaste vatten drunknar man.  



Varför gillar vi det?

Under hösten har det ju gått en hel del dokusåpor eller vad man nu ska kalla dem. Det har vart Bonde söker fru, mammas pojkar, ullared och mamma söker bla.
De flesta såna här serier bygger ju på att finna kärleken och jag har den bilden att man inte kan bli kä i en person på några månader och dessutom ha en kamera i ansiktet hela tiden. Visst man kan säkert börja känna känslor för personen men är det inte så att man börjar gilla det man har att välja på? Blir man tvingad att umgås med endast en person under en längre tid så fattar man säkert något tycke.

Mammas pojkar, ja det har jag kikat på någon enstaka gång. Det känns så himmla konstigt att tre snygga, vältränade och trevliga killar måste åka till ett varmt land och dejta en massa tjejer för att finna kärleken och DESSUTOM ha med sig sin mamma som också vill vara med och bestämma. Hmm det känns mer som om alla deltagarna både tjejerna och killarna bara vill ha det trevligt och hångla lite och kanske bli lite kända på köpet. 

Bonde söker fru, jag det är ju också lite komiskt på något vis. För jag som själv bott på bondgård vet att det inte är så himmla glamoröst alla dagar. Vem vill jobba när alla andra har semester. Kliva upp VARJE morgon tidigt och vill man vara ledig så får man betala för det. I programmet så kommer det ju kvinnor och män som aldrig vart närmare en ko än när de passerat med bilen. De som sökt till mjölk och grisbönderna förstår nog inte hur mycket tid det går åt för jordbruket. Inte är det nå romantik och mys i sängen på morgonen.

Aja jag kanske är negativ men det är så jag ser på detta. Men det positiva är väll att man får synas i tv och vara med om ett äventyr. Sedan får vi inte glömma de som faktiskt funnit kärleken i dessa serier och är gifta och ska ha barn.

Men varför kollar vi på dessa serier? Jag tror att det är för att vi är så sugen på romantik och intriger. Man får se hur de slåss, kysser varandra, sviker och blir sams. Sådant som man kanske inte har sitt egna liv. Nä jag vet inte. Jag tittar på dessa serier och bestämmer vem som ska tycka om vem och så tittar jag för att se om de blir så.

I morgon är det final i Bonde söker fru och det blir spännade att se vem de väljer. Thilde har ju redan valt kan man säga men de andra. Främst allas lilla Roger, ska han hångla upp en till och sedan dumpa henne med, som han har gjort med typ alla andra som åkt hem,  Eller?


Luciamorgon.

Jag jobbade natten mellan den 12e och den 13e och vi hade hört att det skulle komma ett luciatåg på morgonen kring 06.30. Så vi dukade fram ett fint bord med glögg, pepparkakor och lussebullar till våra små patienter och dess föräldrar. Sedan lite gofika till personalen som skulle komma på morgonen.

Klockan halv sju satt vi alla i vårt dagrum och ljusen var tända och alla var spända på att få årets första luciatåg. Många av oss hade inga barn som skulle lussa så vi var extra sugna. Klockan gick men inget tåg. Vi lyssnade i trapphuset men ingen sång. En del barn satt inne på sina rum och väntade spänt på att de skulle komma, men inget tåg. 7 då blev jag less och trött och gick hem. Snopet , men jag fick då se ett tåg på tv iallafall.

Min julblomma den växer så det knakar, så jag hoppas den står sig till julafton. När jag köpte den var den bara en liten bäbis. Nu är den nästan färdigvuxen.




Jag vet att jag är löjlig men jag vill bara visa mitt finaste inslagna paket. Det är finare i verkligheten.






Pepparkakor och snuva

Måndag igen. Förkyld och hängig men med en massa te och lite näsdroppar blir tillvaron lite bättre, som tur är så har jag ingen feber. Typiskt att det skulle bli nu när jag klarat mig så länge och jag ska vara ledig fram till fredag. Jag som hade tänkt ta mig tid att träna och bara uträtta de jag vill och några måsten, men nu blir det inte mycket till träning. Suckl och stön.

I söndags var jag på Strömpilen med lilla mamma. Det var faktiskt inte så mycket folk som jag trodde. Det är så mycket roligare att gå runt i affärerna när man slipper använda näbbar och klor för att få komma sig fram. Som alla vet som vart inne i sliperiet, så har den en pepparkakashus tävling. Oj så duktiga alla som ställer upp i tävlingen är. Jag skulle inte enss få ihop bitarna till huset. Men det måste vara kul att få designa sitt egna hus.

Super gulligt

En av de som jag gillade. Så himmla sött och även fast det är en enkel dign så blir det något speciellt när man utsmyckar det på sitt personliga vis.

Det jag tycker var finast var den lilla rosa huset. O vad jag gillar söta rosa saker.



Jag undrar vad de rosa granarna är gjorda av? Pepparkaka de med?

Under besöket där så hittade jag en snygg väst som jag ska ha på julafton och ett par stövlar som jag kan ha till och från jobbet. Men även när jag vill ha skjol på middag.
Till västen ska jag ha en guldskjol i ballongmodell och sedan har jag inte bestämmt vad jag ska under västen. Men det hinner jag kolla.




Fotning med Johan.







Jag är rätt nöjd trots att vi hade lite problem med ljuset. Komentera gärna.

Saffransmazariner


Det är jätte gott med lussebullar men ibland kan det vara roligt att göra något annat gott till Lucia och julen.




ca 20 mazariner                              Ugn: 200 grader

Mördeg

6 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver
200 gr smör
1 dl socker
1 ägg

Fyllning

100 gr smör
200 gr mandelmassa
4 ägg
6 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 pkt saffran

(om man vill ha garnering. Har inte haft det på mina)

2 dl florsocker
Lingonnsylt

1. smörj formarna med lite smör

2. Bland ihop bakplulver och mjöl. Sedan tillsätt smör, socker, ägg och arbeta ihop mördegen. Ställ i den kylen en stund.

3. Förbered under tiden fyllningen genom att röra smöret smidigt ifall du använder dig av fast smör. Riv mandelmassan. Bland smör, mandelmassan och 1 ägg i taget. Rör sedan ned mjöl, bakpulver och sffran.

4. Tryck ut mördegen i formarna. Fördela sedan fyllningen i alla formar.

5. Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen i 11-15 min beroende på ugnen. Låt kakorna svalna.

6. Rör ihop florsocker och lingonsylt(ta bara lite sylt och späd ut efter smak) bred över mazarinerna. Kakorna blir godast om de frå vila i kylskåp en stund innan servering.



BETYG: 3 av 5

Jullunch

Fredag, ja fredag!! Nu är det bara en dag kvar innan jag kommer att få min efterlängtade 5 dagars ledighet. Anledningen till detta är att jag ska jobba natt för en annan och då tar hon min natt mån-tis. Sedan så har jag tagit ledigt på onsdag. Nästa gång jag ska jobba då, blir på fredag när det är dags för en ny jobbhelg. 

Idag så fick vi den enda förmånen som vi har på landstinget, jo ni en jullunch. Vi hade tre tider att välja på att gå. 11, 12 och sedan kl 13.00. Vi som jobbade i dag gick 11.00 eller 12.00 och sedan de som jobbade kväll den senare då. Vi fick köttbullar, korv, spjäll, lax, ägg och mycket annat gott och till kaffet pepparkakor. Det var den första julmat som jag ätit detta år. Götta. Jag är fortfarande mätt trots att jag åt min lunch 11.00 och klockan är nu snart halv 4.
Det blir nog en sen middag ikväll.

En annan sak som händer i dag är ju Idolfinalen. För den som inte följt denna folkfest så ska ni veta att det är Erik och Calle som står i finalen. Tove åkte ut förra veckan. Jag hade viljat se Tove och Erik i finalen, men nu så hejar jag på Erik. heja Erik heja!!!
Det kommer att bli en tuff kväll för båda deltagarna och för oss stackare som sitter framför tvn och skriker.

Nu ska jag fundera över laxen jag har i kylen, vad ska jag göra för god fredagsmiddag tro???

Ny dag nya måsten.

Det känns verkligen att det är juletid, folk går lite snabbare förbi en på stan, alla bär på påsar fulla med klappar och mat. Julmusiken ljuder från högtalarna på affärena men ingen snö. Vart ska man finna någon julstämmning igentligen när vädret är så trist och dagarna är så mörka?

Jo julpyssel, skriva julkort, slå in klapparna, laga god mat och träffa nära och kära. Det är nog det enda man kan göra för att hålla modet uppe. Sedan som toppen på moset, lite glögg, pepparkakor och ädelost.

Sedan så blir man ju piggare av att röra på sig. Har man inget gym att gå till så kan man ta på sig reflexvästen och ta sig en promenad. Då får man både motion och frisk luft på samma gång. Jag ska inte ut i det tråkliga vädret, det blir lite mag och rygg träning ikväll vid 6 tiden.  Det ska bli skönt att få ta i ordentligt. Tiden har som inte räckt till för någon träning sista veckan, så det får bli core idag, step i morgon och hör och häpna cykling på fredag.

Igår var det ingen bra dag. Vädret sög, jag kännde mig bara trött och orkeslös. Sedan så fick jag veta något som jag har faktiskt trott i mitt bakhuvudet hela tiden men endå inte fått bekräftat. Men när jag väl fick höra det så blev jag både besviken och ledsen. Ledsen att det skulle bli så här och besviken för att det som kommit fram inte känndes rättvist mot mig. Att personen som har med detta att göra inte kunde säga hur den kände rakt ut då är jätte trist. Jag kan inte läsa tankar. Men nog talt om det. Ny dag och nya måsten.

Har vaknat efter en bra natt på jobbet och nu är det bara att äta, klä sig och åka iväg till affären, kylskåpet gapar så tomt att man skulle kunna fråga om nån pingvinfamilj ville flytta in. Sedan ikväll efter träningen så blir det en sväng till Sandra. Hon och en annan kompis ska ha myskväll.

Ja en sväng med snabeldraken skulle också ha vart på sin plats. Ha nu en bra dag allihopa.

Bättre sent än aldrig.

Jag var ju hos Marielle i fredags och åt middag. Jag fick en god kyckling med ris och kurry sås. Smarrigt värre. Till efterrätt fick vi en tropisk smothie eller hur det nu stavas med jordgubbar, tropisk juice och lite absolut mago.


 
Så klart blev det lite vin och många skratt. Vi ylade till en av våra favvolåtar, lady gaga-bad romance. Kikade på när lilla Tove åkte ut i idol. Sedan begav det sig av mot corona.

Det var super mycket folk och kön var lång, men den gick endå rätt fort. Jag brukar gilla musiken på Corna men just ikväll så hade de bytt tema. Musiken var inte så himmla bra men när kvällen började lida mot sitt slut var vi då svettiga och trötta i bennen.

När jag skulle gå till bussen så upptäkte jag att körkortet och bankkortet borta!! O nej inte igen, men jag kom på att de var kvar i baren. Saken i det hela var att både jag och Marielle gick och köpte oss ett glas vin inne på Cornona och när hon skrivit på sitt kvitto så gick vi. Men jag hade inte fått igen mitt och så förvirrad som jag är, ja då blir det så här. Men slutet gott allting gott.



Partytjejen

Fint klädda och uppsminkade.


Tävling!!

Gå in och rösta på Sandras katt i granngårdens tävling.


http://www.bildtavling.granngarden.se/

Katten heter sjungande lussekatt..

Rösta Rösta!!

Hannas Önskelista!!

Julen närmar sig med stormsteg och det kanske finns någon som är lite nyfiken på vad jag önskar mig i julklapp.

Här kommer den.

Eltandborste

Tidningsställ

Rödvinsglas

Vinkaraff

Smycken

Kläder/underkläder (underkläder M) Vanliga 36-38)

Saker från Bodyshop

Träningskläder

En klocka

Stavmixer

Behandligar, Manikyr

Snyggt kakfat

Badrums set från Mias lustgård.(samma serie som jag har i köket)

Smink

Kroppsspray

A pice of cake, kokbok från Laila bakar

Presentkort på tatuering

Ja nu har ni ett antal olika förslag. Men jag blir glad allt ja får, ja förutom palt.

I år så ska jag byta julklappar med mina familj så klart och min käres familj. Sedan ska Jag byta med Sandra och Marielle. Med Sandra och Marielle har jag bestämt att vi inte ska köpa för mer än 200 kr till varandra.


Jul Jul strålande jul.

Nu äntligen är jag klar med julstädningen och pyntningen här hemma och jag känner mig nöjd. Nu är det bara lite bak och så klart underhåll som är kvar.

Alla som har kikat på årets julkalender kan säga att det verkar vara en bra barnkalender på tv i år. Superhjältar och skurkar. Vem kan motstå det?
Min chokladkalenders första 3 luckor är öppna och chokladen var det en hustomte som åt upp, nä jag erkänner, det var jag.

Några bilder från vårt hem, så ni får en liten hint om hur jag har fått till det. Jag kan lova att det är mycket mysigare i verkligheten. Kom gärna förbi nån dag och ta en kopp kaffe eller glögg i vår lilla julelya.

Inte så tydliga bilder som ni ser men...

Våra vardagsrummsfönster



I veckan har jag också köpt mina första julklappar till mina nära och kära. Oj så roligt det är att strosa runt på stan och skaffa sig ideér på vad man kan köpa. När man köpt något så tycker jag att halva nöjet är att få slå in klapparna i fina papper och snören och kanske skriva något rim. 

Mina första inköpta klappar.


Om jag hinner i morgon så ska jag ut på julklappsjakt efter jobbet men jag är även bjuden till Marielle så den som lever får se...om jag hinner nån sväng.


I morgon blir det middag och sedan Corona tillsammans med min Marielle.  Jag ser fram imot att få träffa henne och bara få ha det trevligt och snacka skit. Det var så länge sedan vi gick ut tillsammans. Sandra ska kanske också komma, men hon hade lite andra planer i morgon  med, men hoppas du kommer förbi en stund.


PS. Nu är julstjärnan uppe i fönstret.

Puss på er alla.

Större bröst någon?

Jag hittade en artikel på Aftonbladet nu på morgonen. Snart kan man kanske få större bröst med hjälp av stamceller.

En 23 årig tjej i storbritanien, hon är den första personen som har fått större kupa genom att flytta eget kroppsfett från ex. höften eller rumpan till brösten. Sedan så fixeras det med stamceller. Man gör detta i lokalbedövning. Snabbt och enkelt.
Om detta kommer att fungera så kan plastikkirurgin få sig en konkurent. Frågan är väll vad det kommer att kosta och hur sjuk man blir efteråt.

Jag såg ett annat program på tv för nått år sedan och där sprutade de in koksalt i lokalbedövning rakt in i bröstets mjukdel och man fick en betydligt större kupa i ca 4 mån. Detta kunde man göra över en lunch. Helt sjukt.




Det blir väll så här man blir en liten gammal tant.



Ha en bra dag nu...

RSS 2.0