Bakisdag, nej vad är det.

Vaknade klockan 08.40 pigg rask och hungrig. Jag hann inte dricka så mycket eftersom en verdina har mycket att stå i när hon ordnar fest.
Efter en lugn och skön frukost så var det bara att dra på sig städhandskarna och börja städa partylokalen. Det var inte alls så smutsigt som jag trodde, vi alla skötte oss väl. Jag fejade och skurade och efter en timma var allt borta och det var helt klart renare än vad det hade vart innan jag lånade lokalen igår.

Solen sken och det kändes helt underbart ute. Jag hade tänkt åka till mamma och pappa för att lämna tillbaka lite saker som jag hade lånat av dem inför gårdagen. När jag ringer så säger mamma att hon och en vennina ska ut i skogen och plocka svamp. Ja tänkte jag, det vill jag med. Så jag slängde mig in i bilen och åkte ut till svampskogen. Det var så himmla mysigt att strosa runt i solen och leta små bruna svampar. Främst var det trattkantareller som vi sökte men vi fann även taggsvamp och en ovanlig svamp som jag tror heter svart trumpetsvamp. Men jag är inte säker på namnet. Både jag, mamma och hennes vännina hittade fulla korgar och mer dertill.

Go svampen.

Så hela kvällen har vi suttit och rensat både trattkantareller och den andra svarta.
Nu behöver vi inte gå hungriga i vinter heller.

Så denna söndag har jag uträttat mycket som jag inte skulle ha varken orkat eller viljat ifall jag hade vart trött.
Bakis, vad är det??


Nu är hon hemma.

Jag vet, jag är lite slarvig med att skriva här på min blogg, men misströsta inte, jag har inte glömt bort er läsare.  Nu har jag mycket att skriva om.

Den största nyheten är att min go Marica är hemma från norge. Hon ska studera här hemma i lilla Umeå och kommer att vara här i ca 2 månader. Super kul, nu får vi äntligen lite tid att ses och prata. O slippa den stress som vart tidigare besök för att hinna ses innan du skall hem till noska skogen igen.

Så nu då när hon kom hem och jag fyllt år, så ställde jag till med kalas i vår lokal. Vi blev 15 glada brudar och kvällens tema var prinsessa. En del levde upp till temat  och andra inte.


Fina prinsessor.

Prinsessan Marielle och Prinsessan Therese

Jag bjöd på en liten välkomstdrink i form av gott mosserande jordgbbsvin och sedan citronmarinerad fläskfile´och potatisgratäng. Till efterrätt fick de söta brudarna jordgubb och ananaspaj med grädde. Alla drack och hade så trevligt. En del av de som kom kännde inte varandra sedan tidigare, så det blev extra kul att se alla mina goda vänner tillsammans.

Moa och Sara styrde ihop en musiktävling där vi fick testa både röst och kunskapen om musik.  




Så klart vann lag Hanna. Sorry lag Marica. Men viktigast är att man har roligt eller?
Senare blev det utgång för att skaka rumpa på Alstar.  Som vanligt var det mycket folk och vi var osäkra på om vi skulle komma in, men som tur var så släppte vakterna in oss alla.

Tack alla ni som kunde komma, det var en riktigt trevlig kväll och tack så mycket för de fina presenter som jag fick.

En liten miss i protokollet.

Efter 3 långa nätters arbete är man rätt mör i kroppen och knoppen. Jag vaknade rätt tidigt för att vara jag, nämligen 12.30 pigg och rask. Det blev en stunds mys framför tvn innan det var dags för en tur på stan, både för att köpa in sakerna som jag behöver inför lördagens middag och så även handla maten som skall serveras.

Den som inte vet, så kommer min älskade Marica hem nu på fredag altså i morgon och hon bor ju i norge och pubarna är få där. Så nu har jag slagit 2 flugor i en smäll. Jag ska ha födelsedagsfest/välkommen hem fest på lördag. Temat är prinsessa. I inbjudningarna som jag gjort så stod det att gästerna skulle klä sig som den prinsessa de är. Spännande att se om det är någon som klär ut sig lite.
Det blir mat och kaffe, godricka och sedan ska vi ut på puben.  Om alla som inte tackat återbud nu kommer så, blir vi 14 st glada tjejer. Jag längtar.

När jag skulle handla mat så åkte jag på teg och skulle handla, men de hade inte det jag ville ha, så jag åkte vidare på maxi istället. Allt gick så fort och allt jag behövde fanns och lite mer därtill så klart. När jag skulle betala så drog expiditen alla varor och jag drog icakortet. Ej tillräckligt med pengar på det, så jag tog fram mitt nya bankkort lungt och drog det istället. Men det fungerade inte heller. Jag provade flera gånger, men inget gick. Jag provade ta ut pengar via automat,men nej.
Jag hade missat att kortet var helt nytt och det gammla var spärrat och inte bara utbytt för att det var trasigt, vilket det har vart förr. Så det var inte aktiverat. Skit och det går bara att göra via bankkontor, internet och telefonbanken. Inget av det hade jag ju på ica.

Jag fick lov att sitta ned på ica och vänta snällt på att mamma skulle komma in till stan och lösa ut mig. Hade inte det vart så att mamma behövde ingridienserna just i dag, så hade jag ju lämnat allt och åkt och handlat i morgon istället.

Nu gick ju allt bra endå. Kortet är nu aktiverat och allt är frid och fröjd. De som är att göra nu är att fixa musik till lokalen, för det hade jag glömt bort helt. Musik måste man ha på fest.


Höstmys.

Nu när man åker buss eller är ute på promenad, så är det så mysigt, för att det är mörkt ute och man kan se in hos de flesta. När jag är ute och tittar lite försiktigt in mot folks hem så ser det så mysigt ut. De flesta har små söta lampor i fönstren som lyser inbjudande eller så är något litet ljus som är tänt.

Hösten är något speciellt, visst det blir kallare, man får klä sig  mera men det är också mysigt. Mjuka halsdukar, fina höstjackor och västar och så kommer de snygga stövlarna fram igen. De med långa skaft. Men även just det här med myset. Många kryper ned i sina soffor efter jobbet och tar en kopp nybryggt kaffe eller lite roibos te. Kanske tänds någon brasa i något hem som sprakar så skönt i mörkret.
Många fyller år och det blir kalas som man kan se framimot så här när det är mörkt och vardagen har blivit rätt grå nu när sommaren är förbi.

Ja nu detta år så har vi ju haft en helt underbar höst, det har vart jätte skönt på dagarna och man har nästan trott att det bara vart början till Augusti, men det mörknar rätt tidigt och det ljusnar inte förän vid halv 6 tiden på morgonen . Men mysfaktorn finns där endå.


Första gången.

Som alla som känner vet, så gjorde jag mig rätt så illa i min lilla fot för ca 1½ år sedan när jag tränade Aeirobox. Sedan dess har jag vart både svag i min fotled, vilket jag fortfarande är i jämnförelse med vänstra och så har jag vart lite rädd för att" kliva upp på hästen igen" Men igår så tog jag mig mod att åka och träna aeirobox igen.

Jag pratde med min trogna träningskamrat Moa och så bar det av till USM. Jag var lite nervös att jag skulle göra mig illa igen, för det är klart det jobbigaste passet som man kan träna där. Sedan är det ju så att smärtminnet finns ju där.
När jag gjorde illa mig den gången så gjorde vi nån övning när man skulle hålla i gummibanden som de har där och den andra skulle dra i dem bakom ryggen och ja skulle som sprattla med bennen samtidigt som den andra skulle dra mig bakot.  Det slutade med att jag trampade snett och landade med insidan av foten mot golvet. Fotkulan på insidan låg ned i golvet.  Jag skrek så högt att alla i rummet hörde mig trots hög musik. Så ni kanske förstår att jag var lite rädd denna gång.

Passet var super kul och jag och Moa slet som små djur, övning efter övning. När passet nästan var slut så började jag må apa, men kämpade mig genom passet endå. Men när vi kom ut i friska luften så blev det bra igen. Inte bra att ta i så man håller på att svimma.

Men jag måste säga att även fast passet är så J...t jobbigt och man känner varenda muskel jobba så är det så himmla kul. Jag kan varmt rekomenadera att prova något sådant pass där man tränar. Det är roligt, en utmaning för en själv och sedan så får man rätt så snabbt resultat. Redan 3e gången kan man känna att man är starkare och kan tekniken i slagen mycket bättre.

Men idag nu när jag vaknade så har jag en träningsvärk i rygg, bröst, axlar och mage som inte går att beskriva. Hur ska jag kunna jobba inatt, ja det vet nog inte enss katten.

Oj vad det händer saker.

Lördagen var så trevlig så. Jag var bjuden på middag hos Marielle och hennes systerdotter Emelie var även bjuden. Först så blev det västkustmackor med räkor, kräftstjärtar och ägg, så himmla gott. jag klämde i mig 3 st och så klart blev det gott vin till. Mums.
Sedan fick jag en jätte fin present av Marielle och David. En volymtång som jag har kollat på själv en längre tid,så nu är det slut på platt och livlöst hår. YES!!




Lite senare så kom Angelica och hennes pojkvän Patrik. Det var fösta gången jag fick träffa Patrik. Han var jätte trevlig och social. Det är så kul att få träffa nya människor,det är som att enss egna liv blir berikat av att skapa nya kontakter. Anglica och Patrik passade så himmla bra ihop måste jag säga.

Sötnosarna Angelica och Patrik



                                                            



Sedan så dök Marielles svåger upp och kvällen slutade på Corona. Ja det blev utgång trots att jag inte hade tänkt alls att gå ut. Men klockan gick och jag hade så himmla trevligt så jag kunde inte avstå från att gå ut och dansa.
Det är inte varje dag man går ut på corona, när man inte vart någon student, men den stora fördelen på detta ställe är att de har olika dansgolv och en sjuheligt bra musik. Vi dansade så svetten rann, ja på alla, men det var så kul. Tack Mariellegumman för en otroligt trevlig kväll och alla som var där och gjorde kvällen så trevlig.



Igår när jag vaknade så kännde jag mig inte i form, inte bara för dickat dagen innan, utan hela min kropp var ömm. Jag kunde nästan inte kliva upp ur sängen. Det var nog lördagens dans, men även träning som gjorde sig påmind. ojoj säger jag bara.

I Lördags fick jag höra att min lillebror hade blivit sjuk och hade feber. Men senare på kvällen hade han fått lov att åka till sjukhuset för att sedan bli inlagd. I natt så fick han operera bort sin blindtarm. Lillgubben. Men nu får vi hålla tummarna att han blir bättre och slipper ha så ont i magen som han haft tidigare. Tur att han har Jossefin som sköter om honom när han kommer hem igen.


Fortsättningen på sagan

När jag var på väg ut till bilen för att åka på träningen så ser jag något i ögonvrån. Där låg den mellan vattenkannan och väggen till lägenheten. Den hade ramlat ut ur väskan igår när jag ställde ifrån mig alla sakerna på bron för att öppna dörren. Så bra, nu behöver jag inte förnya körkort, ica kort och alla andra bra att ha kort. Men bankkortet var ju redan spärrat så det är jag utan ett par dagar till.

Nu ska jag lägga in ett kol, ska va hos Marielle vid 18.00 och är osminkad,  håret är blött och sitter här naken och vet inte vad jag ska ta på mig ikväll. ifall jag vill gå ut på puben. Oj ring mig och säg vad jag ska ta på mig snälla någon.

Toledo på er alla.


Jaha, vad ska jag göra nu.

Min födelsedag var jätte trevlig och mysig. Jag fick både presentkort på behandlingar, en kaktus, kläder, blommor och så fick jag presentkort på Mias lustgård, så nu är det bara att börja kolla på vade de har för kul. Vi käkade tårta och imorse hade jag sockerkoma, mådde nästan illa av allt jag åt igår.

I morse skulle jag göra i ordning det som jag skulle ha med mig till träningen och till min förskräkelse så låg inte min plånbok i väskan. Typiskt den 11e sep. Jag fick panik och började leta som rackarns här i lägenheten och i bilen. Men ingen plånbok kunde inbringas. Jag tänkte direkt att den kunde vara kvar på maxi, så jag ringde direkt dit men ingen där heller, så den kan ju ha ramlat ut när jag packade in de jag handlat med, vem vet. Så inget körkort och inget bankkort. Drygt och det är helg. Det kommer att ta 3-4 bankdagar innan jag får ett nytt kort. Fördelen är väll att jag inte gör av med några pengar. Men det känns bara drygt. Men endå bättre än när jag tappad kameran. För kort kostar ju inget att få nytt och det fanns inga pengar i plånkan.

Jag får glädja mig med att jag är bjuden till Marielle ikväll på middag, det blir vi två och så Marielles systerdotter som ska ses. Sedan är det tänkt att det ska bli utgång på alstar, men jag tror inte att jag ska gå ut och nu har jag endå inga pengar heller. Men jag ser fram i mot det.

Nu ska jag åka och träna, fortsättning följer i denna tråkiga saga.

Paket från fjärran.

ikväll när jag kom hem från jobbet så låg det ett rätt stort mjukt kuvärt på vårt köksbord, jag trodde det var någon grej som min käre hade beställt från USA till bilen. Men när jag vände på det så fick jag se att det var till mig. Hihi, jag har fått paket.



Ja nu behöver jag inte vara orolig att jag ska frysa när vintern smyger sig på.




Sedan det som bara min Marica skulle komma på att köpa och skicka på posten.






De där ska jag ha på mig i helgen när jag ska vara fin.

Tack så mycket sötnosen. Jag kunde inte vänta till jag fyllde år...

Kulturhuvudstad 2014.

Jaha nu fick Umeå denna titel som kulturhuvidstad. Vad innebär  det då? Jag har den bilden i mitt huvud att det innebär att vi ska visa omvärlden att vi har mycket bra kultur att erbjuda och att folk runt om i sverige ska vilja komma och se vad vi har att erbjuda. Jag vet att det kommer att bli Umeå fasionweek, vilket jag hoppas många från andra städer vill besöka, men vad mera?
Jag har inte följt detta så mycket mera än att jag vet att det här kommer och har kostat umeåstad en hel del pengar och de pengarna kommer knappast från någon politikers ficka.

 Jag personligen gillar när det anordnas roliga saker här i denna lilla söta stad, men just nu i dessa tider när folk måste sälja sina drömhus och leva på gränsen för att ha råd, ja då känns det här lite onödigt.
Visst det finns "olika" kassor som en politiker en gång sa till mig, nöjes kassan och vård och skola kassan. Den kassan där pengarna för vård och skola ska finnas, ja där vill inte enss kyrkmössen bo, för där är det ständigt tomt, men i nöjeskassan där finns det minsann pengar. Ja jag måste nog bli mera kulturell person helt enkelt.

Nu är det dags att bli en stor flicka.

Oj oj oj nu är man snart 25 år, hälften till 50år. Man har sambo, bor i en fin lya på ca 60 kvadrat och har många små husdjur i form av dammråttor. Har ett trevligt jobb med snälla och goa arbetskompisar. Dricka vin, träna och umgås med vänner och familj har blivit mina fritidssysslor. Ja i det stora hela är mitt liv ganska bra. Det som kanske är en liten last i tillvaron är väll att jag slösar en hel del pengar och köper nog lite för mycket onödigt när jag är på stan. Men, men det kan man nog ändra på om man bara vill.

Igår kväll när jag kom hem från mitt jobb så frågade min käre mig en fråga som jag som inte tänkt på. Nu har vi ju två bilar, icakonto, en moped och lite andra små räkningar gemensamt och han tyckte då att vi skulle öppna en gemensamt konto, där vi sätter in pengar , lika mycket varje månad och därifrån dra pengar för ex hyra och ica banken. Sedan det som finns kvar när allt är betalt sparas. Visst det var en jätte bra ide´Men nu känns det som om man har blivit vuxen, när man börjar ha gemensamma konton och sparar pengar till ex. husköp.
Oj jag blir så nervös. Vad är nästa steg i vuxenpoängsjakten.

Jag fick ett brev idag som också bekräftade att jag är vuxen .  "Hej vi vill att du skall komma och lämna cellprov" Ja, nästa brev blir väll ett där det står "Hej du är välkommen på mamografi" Det får man inte göra för än man är ca 40 år. 
Sånna undersökningar är ju jätte bra att man blir kallad till, så man är säker på att allt i ens kropp står rätt till och att allt fungerar som det ska.


Pust och stånk

Alla människor som gillar att röra på sig på ett eller annat sätt vet hur skönt det är. Men just nu så känns det som om tiden inte räcker till. Man ska ju helst träna på morgonen om man vill bränna fett och för det mesta så går det rätt bra att gå upp vid 8 tiden och köra ett pass. Men nu har jag kommit in i en svacka. Jga vill bara sova och ligga i soffan.
Det kan ju bero på att jag har rätt ont i min rygg och som jag skrivit tidigare så har jag låsningar i ryggen som gör ont, sedan så tycker jag mig ha vart duktig och aktiv med olika sorts träning i några veckor, men det känns som jag blivit rundare istället. Men det är säkert inte så.
Men alla känner nog till den där känslan när man tar på sig något som man tycker är fint och så ser det bara hemskt ut eller så är det för tight någonstans. Pust och stånk.

Men idag har jag vart ute och gått med mina stavar för första gången på väldigt länge. Det brukar fungera bra mot mina små vänner som sitter på höften "kärlekshantagen" Jag har nämligen märkt två gånger nu att det ser ut som att jag har två rumpor. Först en bulle under midjan sedan kommer rumpan. Så har jag aldrig sett ut förr, men jag misstänker att det är k-handtagen som börjar komma tillbax. Men nu ni, tro inte att ni ska få frodas allt för mycket.


Fredagsmiddag

I fredags så skulle vi som jobbade eftermiddag käka sushi till middag. Jag åkte och köpte en låda med 11 bitar i till oss var.  Jag tycker att 11 bitar är på gränsen, men man blir mätt om man ger sin mage lite till tåls så den känner att den fått mat.
Vi dukade och gjorde det mysigt och satte oss. Några hade aldrig ätit denna god rätt, så det skulle bli spännade att se vad de tyckte. Vi libörjade med den där konstiga soppan som man får. Den ser ut som gammalt diskvatten och smakar desamma. Nu var det dags att börja äta på det vesentliga. Jo sushin.

Alla började blanda iordning soyan och wasabin och började doppa. En av tjejerna som aldrig hade ätit det förr gillade det och åt nöjt, men den andra hon satt bara tyst och åt. Vi var tvugna att fråga några gånger om  hon verkligen gillade det. Hon sa bara att det inte dåligt bara anorlunda. Jag tyckte inte det var super gott första gången heller, jag tror att det är en maträtt som man måste äta några gånger inann man börjar gilla det.

Så summan av denna trevliga jobbmiddag var att det var en anorlunda maträtt som igentligen inte smakar något utan soyan och wasabin och alla kan inte gilla allt. Men vi hade trevligt endå.


Knutar och låsningar

Regnet öser ned och allt är grått och mörkt. Men det är ju precis som en höstdag kan vara i början på september. Det är denna period som kan kännas jobbig för många. Man kan känna sig deppig, trött och så klart less på det mesta. Man vill att somaren ska komma tilbax igen. Men misströsta inte, det kommer nog bli en fin höst med lite sol endå. Sedan så är det ganska så varmt i luften, så man fryser inte om man har regnkläderna på eller parraply.

Det är fredag idag och många sitter nu och väntar på att få lunch och sedan bara jobba någon timme till innan det är helg.  Jag själv sitter och väntar på att jobbet ska börja. Denna helg så är det min tur att jobba. Fredag kväll, lördag dag, söndag kväll och så måndag till 13.30.
Som plåster på såren så brukar vi som jobbar kvällen köpa pizza eller sallad till middag, men idag blir det något helt annat. Vi ska äta Sushi!! En av mina favvo rätter, men några som ska äta med oss ikväll har bara smakat nån gånge eller aldrig. Det kommer bli spännade att se vad de tycker. Jag ska åka och köpa till oss 5 på vägen till jobbet.  Det blir på sushibar mitt i mot Ica gourmet.

I morse kl 10 så åkte jag till min moster för att få massage. Jag har haft lite ont ett bra tag i ryggen, men i förrgår blev det värre i nacken. Jag har knappt kunnat sköta sysslorna där hemma, så jag bokade tid hos henne. Tur att man har släkt som kan. 
Hon knådade, drog och böjde. Det gjorde lite ont, men var endå skönt. sedan hittade hon två låsningar i ryggen, en långt ned och en lite mer i mitten av ryggen. Efter själva massagen så försökte hon bryta till det där rackarna, men fick inte till det. Så den 13e ska jag komma tillbax för att massera mera och förhoppningsvis få till låsningarna.  

När jag endå var i Hössjö så blev det kantarellpaj till lunch hos mamma och pappa. Götta

Nu ska jag ringa sushibaren och besälla det jag ska ha, så det bara är att hämta maten när jag kommer dit. Puss och hej.




Ledig dag

Idag är jag ledig men tror inte att jag har sovit hela dagen, nehe. Kl 08.00 så var jag vaken och käkade laktosfritt fil med musli och blåbär. Packade väskan och begav mig iväg i vår nya bil till USM.
Jag hade bokat Step bas. Jag har som fast att träna step bas kl 10 på torsdagar om jag är ledig, jobbar natt eller eftermiddag. Jag tog i så att jag trodde att jag skulle svimma innan passet var slut, men det var så ROLIGT!!! 

Jag hade jätte ont i nacken igår och idag var det lite bättre men inte bra, så jag hade ett hopp om att de skulle bli lite bättre när man blev varm igen och kunde stretcha ut ordentligt. Men jag känner fortfarande att jag har rätt ont.  Det sitter i höger axel och strålar in i huvudet. Jag vet inte om jag sträckt mig eller sovit snett. Jag tror att jag ska ringa min moster och höra om hon har tid ikväll att massera mig. Annars kan det bli jobbigt i morgon att jobba.

Efter träningen så blev det buffé lunch på Maxim tillsammans med sara och hennes jobbarkompis Johan. Det var jätte god och nyttig mat där och så trevligt sällskap så klart. Det var så skönt att få äta ute, fast nyttig husmanskost. Jag åt kyckling i nån kokos och fisk i vitsås med ris och sallad. Smaskens.
Sedan blev det en liten sväng till HM, jag köpte den där tröjlänningen, men har inte provat den än, så jag vet inte om den pasar.

Innan jag åkte hem så svängde jag förbi Frisyrshopen på entré syd på teg och skulle bara fråga hur mycket  de tog för en klippning. "380 kr  och om du bara ska klippa till lite så har jag tid för dig nu" talade frisören om. Så jag satte mig ned och fick mitt hår fixat, så nu ser jag lite mer vårdad ut igen. Det blev bra mycket bättre än vad det var. Min lilla ankrumpa är borta.

Nä nu ska jag dricka upp mitt kaffe och försöka göra lite nytta här hemma innan min käre kommer hem. Typ ta bort tvätten och diska. Super tråkigt men ett måste.

Snart är det dags, äntligen min tur.

Jag är en tjej som många andra som gillar överaskningar, paket och som kronan på verket en san romantiker rakt in i hjärtat. Jag blir så glad när det går bra för mina vänner och familj och gläds för deras lycka och framgång. Varje gång jag ser extreme home makeover så gråter jag. JA jag vet, jag är blödig.

 Det är nämligen så att Miss browne fyller år om ca 1 vecka. 11e september, en dag som ingen i detta land glömmer. Inte för att jag föddes mitt i stora Indien, utan för 9/11 i USA och så klart det som vi i sverige minns mest, Anna Lindh. Hon dog på operationsbordet tidigt morgonen den 11e september. Men jag är endå glad över att fyller år detta datum.

Jag har funderat på vad jag önskar mig detta år och har vart på stadens gator och kikat lite med. Jag har hittat lite som jag önskar mig. Så jag har gjort en liten lista.

Hannas Önskelista

Vinkaraff.
Smycken, ringar.
Presentkort på Twilfit, Ingrids.
Smink/ presentkort på Åhléns smink
Träningsskor, Träningskläder.
Mysiga höst och vinter tröjor/koftor.
En Volymizer" en liten vågtång"
Tvål och diskborstehållare från Mias Lustgård.
Goda kaffén och teér.
Behandlingar, allt som är skönt och välgörande för kropp och själ.

Jag hittade en svart tröjklänning idag på HM, men jag ska fundera på om jag ska köpa den till i morgon. Jag skulle också behöva klippa lite i mitt hår, bara putsa till , så jag blir fin och lite mer välvårdad igen.






Lite dålig bild, men ni ser ju endå hur den ser ut.  Pris. 249 på HM.







Vaccin eller ej.

Ja nu sitter man här igen. Klockan är halv 4a och alla söta sover.  Den här natten har vart väldigt lugn och stillsam, endast några få sysslor som skall göras.  Många frågar mig om hur det är att jobba natt, "är det inte jobbigt". Nej för mig är det inget problem. Jag känner att tempot är lugnare och det finns mera tid för reflektion om vad jag igentligen gör och har gjort. Sedan så har jag inga som helst besvär att sova på dagen. Vilket är A och O. 
För det mesta har man kontroller eller inhalationer som skall göras med jämna mellanrum eller någon skall tittas till, så natten brukar gå ganska snabbt. Men de nätter det är lugnt så brukar vi spela Scrubble , se en film eller helt enkelt bara sitta och tjatra med varandra om allt mellan himmel och jord.
Jag längtar till kolckan slår 06.45 då kommer förmiddagen och löser av oss. Då ska jag sätta mig i vår nya bil och åka hem till vår sköna säng för ett par timmars sömn innan det är dags att ta itu med tvätten som håller på att svämma över i vårt förråd.


När jag kom till jobbet så satt eftermiddagspersonalen och tittade på något debattprogram. Gissa vilket ämne det var? Jo Svininfluensan. Den ena sa att man ska vaccinera sig och nästa sa att det var för sent att få vaccin i sep-okt. Man blir så förrvirrad  och jag vet inte vad som är rätt. Ska man vaccinera sig eller inte?.
Jag har läst både att man kan bli förlamad, man kan bli jätte sjuk av vaccinet och att det är även friska människor som får det. 

Igår natt så frågade jag en läkare här på sjukhuset om hur saker och ting stod till. Hon sa att det inte är ett levande vaccin, det är inte sant att de är helt friska starka människor som dör, utan de som dött har haft någon åkomma sidan tidigare, ex. astma, övervikt och hjärtfel. Friska människor som får detta kommer bara uppleva detta som en jobbig infuensa som går över på ca 1 vecka, mer är det inte. Men som man sagt tidigare så är den här influensan mera smittsam än de tidigare och derför är det jätte viktigt att sköta handhygienen och hosta i ärmvecket. Misstänker man att man fått svinet så ring sjukvårdsupplysningen för vidare info. Men är man så sjuk att man är i behov akut vård, så ring ambulansen som vanligt.

RSS 2.0