Smitare

Jag, jag säg då de!! I Lördags när jag och Teres skulle åka på 4-klövern för att handla, så såg vi en tjej och hennes kille backa rakt mot en annan bil. Jag tänkte att hon hade allt under kontroll, men så var de då inte. Både jag och Teres vi vinkade och visade att hon höll på att backa in i bilen bakom. Men hon såg inget.  Vi såg paret inne på 4-klövern en stund efter och de såg varken skamsen eller ledsen ut.

Vi handlade vad vi skulle ha och när vi kom ut så såg vi det där paret igen och de pratade med en kille på parkeringen. Det var killen som ägde bilen som hade blivit påbackad.
Det var så att personen som hade bilen bredvid hade sett att tjejen hade backat på bilen och att den rent av hade rört sig.
Sedan då när Fredrik, som killen  som ägde bilen hette hade kommit ut igen så talade bilgrannen om vad som hänt.  Så han hade ett vittne.

Tjejen hon nekade till allt och hävdade att det inte var något märke på Fredriks bil. Det hade blivit ett litet märke, men eftersom hon inte kunde erkänna så blev ju saken värre.
När han hörde att vi också hade sett händelsen så blev han mer säker. Men hon grinade och hade inte när vi åkte, erkännt sitt misstag.

Är det så svårt att bara erkänna vad som hänt och beklaga att det blev som det blev. Då hade det säkert inte blivit någon sak av det hela.

Ärlighet varar längst!!


En kanon kväll.

Alla som läst Marielles blogg vet att jag hade henne på middagsbesök igår. Som vanligt var jag lite optimistisk om tiden, så klockan halv 6 satte jag igång med maten. Det enda jag hade gjort var att göra snorrar i håret, för eventuella lockar kvällen till ära.

Det tog lite tid, men blev ganska sött endå.

Maten blev god och den ny inköpta jordgubbsvinet var jätte gott.  Jag ska helt klart köpa det fler gånger.             

" Schloss Raggendori , Mousserande jordgubbsvin" 60 kr.

Till efterrätt hade jag köpt färska jordgubbar och så blev det grädde till, mums filibabba.

Färska jordgubbar från Handlarn på torget.

Efter en mysig middag och mycket trevligt prat var det dags att ta ut alla mina små knorrar.


Snacka om afrokrull!!

jag ser ju ut som en förrvirrad igelkott. Men det blev ju lockar i allafall.






Här är resultatet efter lite hjälp av Marielle med håret.

Marielle hade vart och klipp sig inför sitt nya jobb på måndag, hon blev så fin så. NU är du du redo för att börja jobba bruden!!

Min goa fina Marielle

Efter middagen åkte vi på Alstar där David och hans bror också var. Det blev en strawberry dequre´eller hur det nu stavas, fast utan is för min del så klart. Ni vet ju hur jag är när det kommer till kalla saker. Ingen fantast.  Dans och många skratt.

Nu är det bara att börja plnera fest gumman.

Tack för en riktigt trevlig kväll.
.


Början.

Jag skrev tidigare i något inlägg att jag skulle skärpa mig och börja röra på mig och tänka på vad som går in i min mun.

Nu har jag kommit igång rätt bra med mått och vikt. 
Sedan har jag bestämt mig för att jag bara ska äta sött på helgen, förutom kanske 1 kaka till eftermiddagskaffet, men inget mera. "Helst inget alls."

Jag skulle igentligen behöva nya träningsskor och kläder, så det blir nog en bra sak att önska sig till födelsedagspresent.

Jag har vart aktiv i 2 veckor nu och har blandat promenader,löpning, pilates och lite styrketräning. Jag börjar känna mig lite piggare nu. Men jag tror att jag är på väg att få en höstsnuva.  Det känns som att jag har fått en bra början,
 
Nästa vecka ska jag köra igång med Aeirobox igen, det är klart det jobbigaste träningen jag vet, men den är så effektiv och rolig. Sedan så tränar jag tillsammans med min vän Moa, vilket gör det ännu roligare.


Kärt återseende.

Jag har ju vart ledig sedan måndags, men igår var det dags att åka på jobbet igen. När jag kommer dit så får jag höra att en gammal patient till mig är inlagd. Jag visste inte om det var hon eller någon annan som hette lika. Men hur många kan heta så och komma från Sundsvall? Jag var lite spänd när jag öppnade dörren till salen där hon låg. Men så fort jag kom in gennom dörren så kännde jag igen hennes mamma. Hon själv sov sin skönhetssömn, så hon såg mig inte.
Oj så tiden har gått. Det var jätte länge sedan som jag vårdade om henne och sedan har jag sett henne lite snabbt för 2 år sedan när hon var här uppe i Umeå för fotbollsfestivalen.
Nu är hon en vacker ung dam på 15 år och hon blev lika glad som jag att få ses igen.

Det är inte varje dag man känner att man saknat en patient. De flesta tar man hand om på det bästa sätt man kan , sedan när de åker hem så minns man dem som den som låg på den salen  men det är något speciellt med vissa. Den här tjejen var en av de fösta patienter som jag hade själv utan någon handledare när jag började på barn2.  Sedan så fattade jag stort tycke just för henne och hennes familj,

Nu jobbar jag inte något för än på söndag, så för hennes skull hoppas jag att hon har fått åka hem, men för min egna så hoppas jag att de åker hem på måndagen så jag får prata lite mer med henne. Men hon har mitt nr och så skulle hon kolla in min blogg. O jag hennes.

PS. Hon vet om att jag skrivit om henne, så jag har inte brutit mot någon lag.


Idag har jag vart och hämtat ut mina nya glasögon och solglasögon. Det känns lite ovant att ha dem, men man måste väll vänja sig vid dem. Sedan kanske korrigera lite till. Jag är nöjd med mitt val, helt klart.

Jag var in på en ny affär igår, som heter Hjärtero som ligger mitt i mot stadium. En liten mysig butiqe med söta små saker, mycket romantisk tema. Teér, godis , skyltar mm.  Perfekt presentaffär , både till nära och sig själv.  Ta en tur dit, ni blir inte besvikna.

Fotning med Marielle

Igår var det äntligen dags att vara med på en fotning. Det var så länge sedan jag gjorde något, så jag hade nästan glömt bort hur roligt det var.  Sist jag gjorde något , var nog i våras när jag stod modell för ett repotage i Citymagasinet. Då var det ju frukt och godisfotning.








Super coola bilder blev det, men det blev bara 1 bild som fick vara med i tidningen. Men den där idén har jag stor lust att utveckla lite nån annan gång.

Ja men nu åter till gårdagen. Tanken med gårdagen var att vi skulle vara fest/balklädda. Jag lite ljusare och hon mer mörk, kontraster. Vi skulle bli fotade i en mer smutsig miljö, så det blev pakeringshuset vid max E4an.  Längst upp. 
Eftersom Marielle är super duktig på att styla, så fick hon hjälpa lilla mig. Hon sminkade och fixade håret på mig. Jag blev så fin, som en riktig filmstjärna. Hon själv var så vacker som man kan bli. 











Det blev så himmla bra, sedan hade Marielle svarta låga handskar och jag hade vita höga till.  Det blev jätte nsyggt.

Det blev lite blandade bilder, lite festbilder, men champange och några lite mera tuffa mot något galler. Det blir visning sedan när vi fått några bilder. 

Nu känner jag att jag måste ta och söka upp nån modig fotograf och göra mera bilder till min fotobok och få upp ångan igen, För det känndes att det var ett bra tag sedan man stod framför kameran. Det tog lite tid för mig att komma in i "photomode" vilket inte är bra när det är kallt och man vill vara effektiv. Men övning ger färdighet sägs det ju.


Tack söta Marielle för den fina stylingen.

oj vad tiden går.

Förlåt mig mina läsare, men tiden räcker bara inte till.  Igår så hade jag ju ett speciellt uppdrag, nämligen attt åka och ta med Leija på en liten promenad. Hon låg och sov när jag kom in genom dörren, men så fort hon såg mig blev hon så glad att hoppad rakt upp i luften som en liten studsboll. Det blev en tur i skogen. Solen lös och lillvovven hade de fullt sjå att nosa på alla spår som fanns runtom i skogen. Tillslut kissade hon och en stund efter blev det två små korvar. Bra jobbar gumman.
När jag lämnade henne igen, så blev hon ledsen. Det skär i mitt hjärta när jag hör henne gny bakom dörren.

Sedan åkte jag till stan för att möta upp Marielle för att inhandla lite saker för ikväll när vi ska vara med på en fotning. More to come.

Nu ska jag skynda mig iväg till Marielle för att få hjälp med styling inför kvällen. Det kommer att bli så kul att få göra en fotning tillsammans med min lillgumma. 

Scrabble. Jag vet, jag är en liten surkotte.

När jag jobbar natt så brukar vi spela scrabble om det lungt. Det håller igång knoppen och man känner sig inte allt för trött. Men mina arbetskolegor är väldigt bra på detta spel, så det är ingen ide´att tro att man ska vinna. Det är kul endå. I julas så fick jag ett eget spel, så jag kunde öva hemma. Vi har spelat några gånger tillsammans med familjen och vänner och det har vart lika kul varje gång.

Igår efter fiskandet och fikandet så blev det dags för ett spel, vi var 5 st så Peder fick vara poängräknare.  Jag fick börja och jag lade ut ett ord och ville då ha för det ordet x2, precis som jag har spelat förr, men så var det minnsan inte. Så jag blev lite mulen oh sa att vi har alltid har kört så på jobbet, men blev så klart motbevisad när det inte stod i spelreglerna. Jag har även spelat så att man inte får lägga till bokstäver så det blir ex. blomma, sedan skriver jag AN efter så det blir blomman,samma ord men olika ändelser. Men det stod inget, varken om man fick eller inte i reglerna. Drygt. Ni kan ju gissa hur det kändes när man har spelat på ett sätt typ 40 ggr och plötsligt ska man göra på något annat sätt kl 23.00 på kvällen.  Det är inte lätt att lära gammla hunden Hanna att sitta.
Jag håller helt med om att man ska följa reglerna, så nu har jag läst igenom alla regler i vårt scrabble och det som finns på jobbet och kommit fram till att det är olika regler eftersom det på jobbet är en äldre version.  Så jag ser fram imot nästa spel hemma. Då ska jag vinna.
Ett tips till er alla som ska spela. Börja inte när klockan redan slagit sen kväll. Då har redan hjärnan somnat.

Nu sitter jag på jobbet och väntar på att det ska bli morgon. Är trött och känner ett visst obehag när jag tänker på att jag ska cykla hem i morgonbitti. Men förhoppningsvis blir dagen bra och solen skiner på mig när jag ska gå ut på rastning av Leija, när jag vaknat.


Firrar och pannakaka.

Idag har jag vart hos morsfars och käkat pannkaka till lunch. Det var säkert 1 år sedan jag åt tunnpannkaka. Det är faktiskt riktigt gott om man får äta hemmagjorda med grädde och sylt, Denna gång fick vi till och med hjortronsylt till. Sedan hade mamma och pappa något annat gott hemma. Jo nämligen inlagd strömming. Jag tycker det är så himla gott, Det kanske är för att man inte får det så ofta heller.
Sedan när vi käkat så tog jag och Jossefin en långpromiss i skogen bakom mamma och pappa på 2 timmar. Det känndes så skönt att få röra på sig och få frisk luft. 

När vi kom hem från Hössjö så bar det av till Bussjö för fiske, korv och för de andra öl. Jag metade och fick 3 aborrar, men eftersom den här sjön är svartlistad så fick fisken vara kvar ute på klippan. Räven blir nog glad inatt. Leija fick också vara med, men hon tyckte inte att fisken var så kul, snarare lite farlig. 

Nu blire alfapet och kanske någon öl Heh och hå , lev och må.

Hurra hurra!!

Igår så fyllde min käre år och det var fikakalas och presenter för hela slanten. Kl 13.00 ringde klockan och det var dags att kliva upp efter 2a natten med jobb.
 Nu var de bara att lägga in ett kol för att hinna baka en tårta, städa och fixa fika.  Jag hade tänkt baka en marrängtårta med hallon. Jag visste att de hade färska hallon på torget, så det blev en tur iväg på stan. Jag hade aldrig bakat den här tårtan, men ätit den och visste hur den skulle se ut.  Man gör den i långpanna och så har man grädde och bär i mellan bottnarna. super god och räcker till många, perfekt.
Klockan 16.30 var jag klart med allt som skulle göras och dessutom hade jag hunnit göra i ordning middagen med.  Födelsedagsmidddagen bestod av Teriyakikyckllingspett och ris, sås och grönsaker till.

När det var dags att öppna paketen så var det spännande. Tidigare på eftermiddagen hade jag givit Krille en brun vit randig tröja och nu var det dags att öpnna gästernas paket.  Första var från Robert med familj. Skydd för knäna, Sedan nästa paket var från hans mamma, det var handskar och en tröja som dett sitter skydd för överkroppen på, precis vad han behövde. Men saken i det hela var att han inte hade hunnit få det andra paketet av mig.
Jag gick och hämtade ett stort paket och när han öppnade det så såg Krille att han hade fått en likadan skyddströja av mig som av sin mamma. Haha. Tur att man kan få byta saker. Men jag tyckte det var lite komiskt.  Alla fikade och tårtan gick hem hos alla. Födelsedagen blev så lyckad den kunde bli. 
NU är det bara ca 1,5 veckor kvar innan det är nästas tur att firas i denna lya.


Jaha, men framtiden då?

Solen har lyst på oss alla denna dag med och när jag vaknade i morse och insåg detta blev hela min värld lite ljusare.  Jag hade nämligen bestämt träff med gullefjunet Marielle och så Angelica som jag gick modevisning med i våras. Det blev lunch på Invito och vi käkade chilimarinerad kyckling med fetaostcremé och ris. Så klart kaffe på maten.

Det blev en hel del surr om allt mellan himmel och jord. Sedan  fick jag höra att det finns stora planer på att lägga ned utbildningen till att bli undersköterska. Jag har hör det här tidigare, men aldrig så att de skulle vara något sant.
DE som vill lägga ned denna utbildning anser att sjuksköterskor är mer aktoritära och undersköterskorna är som inte värd något Så jag och många andra är inte mer värd än en dammråtta som man gott kan ta bort ur vårdkedjan.

Jag skulle gärna vilja se en ssk gå 3 års utbilning och sedan göra både det medicinska och omvårdnaden som vi undersköterskor gjort tidigare. Jo just ja. Många väljer ju att läsa vidare för att slippa göra vissa undersköterskejobb.
Sedan tänk om detta blir sant, vem ska då ta hand om våra utvecklingstörda/handikappade och gammla? Jo det kan jag tala om för er. Det blir outbildade personer eller folk som läser. Hur ska man då veta att enss nära får den vård som de är berättigad till när det är Lilla "Fia" som läser till något helt annat ska sköta om din mamma. Helt omedveten hur man sköter om och bemöter människor. He bli bara en massa soppa. 

Ja vi får väll se vad som händer i framtiden. Om man måste ta till ettestupan när man blir gammal och behöver vård, eller om det kommer att finns någon som sköter om mig när jag slitit i 55 år åt generösa Landstinget.

Efter den goda lunchen blev det en sväng runt på stan. Marielle fyndade ett par skor och en snygg vit väst som tidigare hade kostat 600 men nu var nedsatt till halva reapriset. Snacka om fynd. Jag fick även utan att betala en låda som jag behövde för fredagens födelsedag. Tack snälla tjej på affären.
När Angelica hade åkt så satte vi oss på apberget och spejade på folk och bara njöt av det vackra vädret. Förresten idag har mina nya glasögon kommit och till min glädje så även paketet från HM. Så Sara dina saker finns hos mig nu.

Nu sitter jag på jobbet och John Blund sitter på min axel och viskar tyst...."sov du lilla videung, än så är det vinter."
inte bra, måste vara vaken till halv 8, när jag kan lägga mig. Sov nu sött alla läsare.

En sväng på stan.

En sväng på stan gör en tjej som jag glad i sinnet,  Först blev det en god lunch på 3 kronor, inte sushi som vi hade tänkt oss. Det blåste för mycket för att sitta ute, så vi sparade utesittandet till någon annan vacker höstdag.

Efter lunchen så var det dags att börja leta något bra till min älskling som fyller år på fredag. Han är en kille som köper det han behöver själv och önskar sig inte något speciellt. Svårt som rackarn. Som smakråd och idé kläckare ringde jag Josse och endå hade tänkt sig ner på stan. Vi passade på att göra lite ärenden samtidigt som vi letade och då hittade Josse ett par skor på Bianco som hon blev helt förälskad i. Som tur var så fanns de också i stl 35!! det är inte varje dag hon hittar skor i den storleken.
Coola va?



De satt så bra som ett par skor kan sitta på en fot.  Hon ska åka och köpa dem idag.
Jag hittade också inte ett par, utan tusen par, men inga fick följa med mig hem. Men ett par tyckte jag var extra fina.



500 kr , i blått, lila och svart.

Jag skulle vilja ha sånna, men har väldigt svårt att ha skor som de är hål längst fram på, mina tår viker sig som i dem. Konstigt jag vet. 
Jag träffade också min älskade Marielle och hennes kompis Teres på stan. Det var inte igår, jätte kul att ses. Jag fick utan att fylla år en present av Marielle. En jätte fin lila skarf som jag kan ha till min militärgröna jacka. TAck så himmla mycket, den är så fin.

Efter turen på stan blev det middag hos Josse och Anton, god mexicanagryta och sedan jordgubbar till efterrätt. Presentjakten gick bra, mer säger jag inte. Man vet aldrig vem som är här och läser hihi.

Josse hade shopat lite andra saker inför deras resa som jag varmt kan rekomendera till alla andra.



Ett rengöringskit för glasögon och vesir. Perfekt när man är på stranden och glasögonen är fulla av saltvatten och solkräm. Lagomt stor och lätt att ha med i väskan.  49 kr på specsavers.



Weet hårborttagningskräm för intima områdern. Mycket bättre än att raka dig på den mest känsliga ställen.  Skonsam och resultatet håller länge.  Varmt rekomenderad.
Finns på Lindex. priset vet jag inte men skulle tro att den ligger på nån 100 lapp.

Nä nu väntar ett Pilatespass här hemma i vardagsrummet och sedan jobb. tingaling


Alla talar om gårdagen

Måndag igen, alla svenssons skyndar runt på gatorna morgontrötta och yra. Måndagar är verkligen något speciellt. En ny början på arbetsveckan och det känns oftast jobbigt, Men det behöver inte vara något negativt med ny början på något.  Många tänker på söndagen, i morgon ska jag skärpa mig och ta tag i mitt liv. Det tänkte jag igår med, när jag låg i soffan och käkade godis och såg Usain Bolt ta världsrekord igen.

Under sommaren har det som för så många andra blibit lite träning och mycket mat och dryck. Så idag hade jag tänkt att jag skulle ta itu med mitt liv och börja äta och träna mera och inte äta godsaker mer än på helgen.  Så igår var jag på rusta och köpte en pilatesmatta, så jag kan träna här hemma med min video som jag köpt tidigare. Mattan är 1,5 cm tjock så den är mycket mjukare än en vanlig yogamatta. Så i morgon ska jag prova den för första gången. Det kommer bli spännande och träna hemma, det har jag aldrig gjort förr.
Idag ska jag åka på stan och äta lunch med sara, det blir troligast sushi , inte jätte nyttigt men inte helt fel heller. Träningen idag blir efter en för lång sömn i morse, step bas i eftermiddag.  Så vad tror ni, kan man vända på sina dåliga vanor till bra vanor igen?

Ja Usain Bolt. Vilken kille. Han verkar vara gjord av något som ingen anann är gjord av. Hans mamma måste ha gett honom bra gröt på jamaica. Jag såg en dokumentär på 1an för någon dag sedan och då fick man ta del av hans by och se vart han vuxit upp. Rätt mysigt men långt till skolan. När han var yngre så spelade han mest fotboll, men de upptäkte att han var duktig på att springa, så de lät honom delta i springtävlingar och så klart vann han och på den vägen har de gått till igår när han slog världsrekord ennu en gång!! 

Nu ska jag ut på presentjakt på stan.  


Svininfluensan

Hör och häpna, jag är inte på väg till puben!!! Nu blev ni väll förvånade.




Ny duchad och fresh sitter man här denna fredagskväll och har nyss tittat på Simpsons och käkat lite choklad med pepparsmak. Godare än vad man kan tro, man känner inte så mycket av pepparn. 

Äntligen fredag och de flesta har helg, men icket jag, I morgon är det eftermiddagsjobb som gäller och jag har skrivit upp mig på att ta med fika till jobbet.  Men det stora problemet är ju vad jag ska ta med mig, Jag har många goda recept att välja mellan, men plånboken är inte så tjock och tiden knapp. Det lutar mot cheesekake eller dumlekakor.  De tar inte så lång tid att göra och är inte så svårt heller. Jag får se i morgon vad jag hittar på. Men det blir nog att kliva upp tidigt för att hinna.

Det pratas en hel del om den fruktade Svininfluensan. Alla är rädd att få den och alla går runt och känner sig osäkra i stora folkmassor. O inget vaccin finns att tillgå än.
Skolorna börjar till veckan och då brukar ju alla andra otäcka sjukdommar blomstra.  Förkylingar, magsjuka. löss och så klart influensan.
Denna influensa är inte som de vanliga. Den har börjat utomlands, den kom tidigt för att vara influensa, som brukar komma på hösten och så har unga friska människor blivit drabbade och blivit riktigt sjuka. Så klart blir man rädd. Det är faktiskt jag med. Jag har alltid tänkt att jag inte är i farozonen men denna gång så är jag helt klart i den största målgruppen.
Men vad man göra  som privatperson?
1. Vara noga med att tvätta händerna före och efter toa och mat.
2. nys och hosta i ditt armväck, så risken minskar för att det ska spridas.
3. Undvik stora folksamlingar
4. misstänker du eller någon nära är smittad , stanna hemma och ring sjukvård för råd. KOM INTE till vårdinrättningar utan deras vetskap.

Vi som jobbar inom sjukvården bla. ska få vaccin i september och sedan en gång till senare, men vissa säger att det inte är någon ide´för att det är för sent och det är bara en helt vanlig influensa som alla andra år och andra säger att de är bra och det kommer att bli en pandemi av detta.  Jag vet inte. Den som lever får se.

Nu ska jag återvända till vår influensafria soffa och umgås med min älskling.

Gott sällskap o go glassen.

Jag vill bara säga en sak. Man blir så himmla glad av solen. Men det är helt klart att man känner att det nalkas höst i luften. 
När jag vaknade i morse så var jag som vanligt jätte trött och ville bara dra täcket över huvudet. Jag tror att anledningen till att jag är så trött är att jag inte har varken sprungit eller gjort någon annan mer ansträngande aktivitet på några veckor. Då brukar jag bli ganska trött slö. Men jag ska sluta slöa och komma igång med träningen igen, så fort  mitt dumma sår läker så jag kan gå ordentligt. Men jag har cyklat till och från jobbet varje dag, så det ska väll räknas som någon sorts träning i allafall.

Ja apropå mitt lilla skrubsår. Det håller på att läka och man kan börja se ny vävnad komma på det ena såret, men det är besvärligt att ha långbyxor och det gör ont att röra sig fort. Cykla går bra men gå fort och gå i trappor går sämre. Därav ingen träning.

Innan jag cyklade till jobbet idag, så beställde jag mina nya glasögon. Det blev de jag kollade på först, o så ett par solbrillor. Hela kalaset med två par glasögon, anti rep på de vanliga paret så blev det 2300 kr De kommer om ca 2 veckor.  Längtar.
sedan blev det lunch med sara och moa ute på en gräsmatta vid kajen. Macka  från catarinas och sedan god chokladglass med kaffebönor i, mums.

Hej och hå lev och må.


Jag diggar Inte motvind.

Jag tror inte att det är riktigt min dag, idag. Natten var rätt bra, lite pyssel men endå inte så att man slet hårt.  På efternatten så var det så lungt så vi hann se The ring och jag kan erkänna att jag blev lite rädd nu och då trots att jag har sett filmen och vet vad som ska hända. De är lite av en  blandad känsla med att bli rädd av en film. Det kittlar i magen och man blir full av adrenalin och så  blir man rädd sedan blir man helt lugn.

När jag skulle åka hem med bussen så missade jag den med en sekund, när min buss kom ner på stan så åkte den jag skulle vidare med till Röbäck. Så kl 8 kom jag in genom dörren. En ½ timma sen. Just idag var det extra viktigt att komma hem i tid. Jag hade en optiker tid kl 10.30 och min kära har bilen. Det blev inte mer än ca 1 ½ timmas sömn innan jag skulle åka in til stan igen.  Jag hade tänkt ta mopeden, så det skulle gå fort. Men där gick jag på en liten räka. När jag skulle starta den gula raketen så reagerade den inte, inget hände när jag vred på nykeln eller gasade DÖD!!!. skit. Bara 10 min kvar innan jag skulle vara på plats. De var bara att glömma att man var super trött och uttorkad och slänga sig på cykeln.  Jag kom 5 min sent vilket inte känns bra, men de var inte sura eller något. 

Nu har jag kollat mina bruna och det var som jag trodde. Jag hade för svaga glasögon så nu blir det starkare linser och kommande glasögon.
Jag trodde att jag hade bestämmt mig för vilka jag skulle ha, men nu har jag tagit hem 3 nya par som jag ska fråga min kära vad han tycker om dem och sedan bestämma mig.

1.





2.






3.





inte så bra bilder, men nu får ni läsare lite koll på vad jag tagit hem.

Här är det par som jag provat ut tidigare





komentera gärna vilken som ni gillar.


Äckligt men bättre.

Nu har helgen gått och mitt lilla ben mår lite bättre. Det sved som rackarns i lördags men idag kan jag både cykla och gå rätt ok. Men det ser inte alls  trevligt ut.




Men jag hade nog tur att det inte var ansiktet som såg ut så här.  Men sak har jag lärt mig av detta, man ska aldrig vara en god medborgare och släppa fram någon när man är ute och cyklar på kvällen. Bara hålla sin egna position på cykelvägen och om någon ska förbi så får de köra så de kommer förbi. Jag känner mig lite bitter.

Nog talat om mitt onda ben.  Idag tog jag mig en cykeltur ner på stan och åt lunch på gammla fängelset. En stor avakadosallad med mörkt bröd med honung på. oj så gott. Jag skulle kunna äta där varje dag, de har så fresh och nyttig mat och sedan har de en så mysig utegård där man både kan ligga i hängmatta, sitta och sola i deras möbler eller njuta av maten i deras utesoffor. Super mysigt.
Innan jag cyklade hem så åkte jag förbi Kahls och köpte lite nytt chokladkaffe och lite annat kaffe och surrade lite med sara som var på sin lunchrast. När jag kom hem så  blev det en kopp kaffe som jag köpt  .
Ikväll så är det jobbdags igen. Jag hoppas med stora hoppas på att det ska bli en bra natt, jag har inte sovit så bra natten till idag och jag kommer nog att bli trött innan passet är slut. Ikväll ska jag jobba med Sara och kent. 

Imorgn så blir det inte mycket sömn heller, för att jag ska infinna mig hos optikern kl 10.30 för syn och linskoll. drygt men de hade inte någon tid efter den jag har, förän i slutet på september. Jag vill gärna ha mina nya glasögon och solglasögon innan de är dags att åka utomlands.

Nu ska jag gå och laga lite middag till mig och min kära. Köttbullar i salsa och stekt potatis. Gott gott gottigott.

Varning starka Bilder!!!

Igår var jag ute på tc med Sandra, Maja, Evelina, Teres och majas pojkvän Martin.  Jag började kvällen med en god middag på Eastern palace med Krielle, Jossefin och Anton, Sedan mötte jag upp de andra i parken och vi tog oss ett litet glas innan de begavs iväg till TC. Som vanligt var det jätte mycket folk, men de hindrar inte mig när det är danstime. Vi tog oss ett glas vin och lite nötter sedan blev det dans för hela slanten,  Teres som var med bor på Böleäng så vi bestämmde oss för att slå följe på hemvägen. Vid 1 tiden kännde vi att de var dags att cykla hem, hon skulle upp och jobba och jag var trött.
När vi kom till scanhuset så kom det en barnfamilj cyklandes och vi gav plats för dem, men de vi inte såg var att de kom en tjej bakom dem som också försökte komma förbi utan att tuta, så jag fick lov att veija för henne så vi inte skulle köra in i varandra. De som hände då i mörkret och dimmam var att jag kom ned med ena däcket på körbanan och cykeln kanade undan för miog, så jag föll pladask och gjorde illa mig i knäet.

VARNING STARKA BILDER för den känslige.










Det gjorde väldigt ont och sved en hel del,men mest var jag sur på den där tjejen som inte såg sig för och bara kom där och trängdes. För jag tror att hade gått lika dåligt oavsett om vart nykter eller inte. Men tokskallen klarade sig iallafall.
Nu får man bara kurera sig och hoppas att de inte blir allt för fult ärr av det.
Så kan det gå.

Nolia.

Idag har jag vart på Nolia, det var en perfekt dag att åka dit på, för att det var så varmt och de flesta ville nog vara på stranden eller på jobbet. Jag tog biken ner på stan vid 13 tiden efter nån timma i solen och en god frukost.  Det var ingen kö och när jag skulle betala in mig så upptäkte jag att det var Bella som är med i umemodellen som satt i kassan. Kul. Turen på Nolia började med ett besök i stora restaurangtältet där Marielle stod och krängde sowas. De hade en bra dag och just där hon hade sin plats var det lite blåsigt, annars var det rätt så soligt och varmt i hallarna. Det belv sowas till lunch, gott men kladdigt må jag då säga.
När magen var nöjd så började jag mig vandring i alla hallarna. Den bästa hallen är så klart den där de har smycken och "tjejgrejor" men så även mathallen är en stor favvo. Jag hittade ett par skor till att ha på jobbet för endast 200 kr. Men när jag skulle betala så upptäkte jag att Bella hade gett mig för lite pengar tillbax. Jag gav henne en 500 lapp och på den fick jag endast tillbaka 20 som om jag lämnat fram en 100 kr sedel.  Det var bara att skynda till entrén och hoppas på att hon fortfarande stod kvar där. OJ!! vilken tur, hon kom precis från sin lunch när jag kom ilandes i full fart. Så mina 400 kr kom till rätta, annars hade det blivit en dyr entré.
Efter ett par timmar på nolia så hade jag hunnit handla en del, men mest mat i olika sorter men även smycken och de där skorna och så klart lite godis som jag smaskade på under tiden jag gick runt. Sedan gott folk så gav jag 20 kr till hem och skola föreningen och som tack för de så fick jag en vattenflaska.

Nu sitter jag på jobbet och klockan är snart halv 5 på morgonen. Tiden har gått rätt fort endå men nog är man sugen på att krypa ner i sängen och bara glida in i drömmarnas värld.
Jag tog cykeln till jobbet igår kväll, men jag är inte riktigt 100 på att jag ska ta den hem idag. För det första så går bussen hem nu på morgonen kl 07 och då är jag hemma halv 8. Sedan så är det så att om jag cyklar hem så tar det ca 30 och så blir jag så pigg och kan inte sova när jag kommer hem. Det är viktigt med sömnen när jag jobbar ikväll igen.

Plask och kanonkulan

Igår kom min goa vän Sandra hem från Gävle en snabbis för att göra en jobbintervju här hemma. Jag tror att det är något slags personlig assistent jobb.  Hon fick jobbet och kommer att komma hem på nån vecka. Skönt att få hem lillgumman.
Men dagen till ära så hade vi tänkt att vi skulle ses ett gäng och bada bastu på bastuflotten som de har ute i Mjösjön som ligger nära överboda. Det blev Sandra så klart, Evelina och Samuel som är hennes syskon, Jag Maja med kille, majas lillebror Martin, veronika. Sedan en annan Evelina och hennes syster terese, men bastade inte. 
När vi kom ner till sjön så hade någon vart där och förstört, troligast är de någon som har tagit lös både båten och kanoten och låtit dem glida iväg. Som tur var så hade kanoten bara åkt en liten bit så den gick att hämta med hjälp av en bit av bryggan som båt.



När kanoten var hämtad började alla som skulle komma, anlända. Samuel fick vara gondolär






Bastuflotten.

Vi hade med oss godis, chips och de andra hade även öl med sig, Det man behöver för en perfekt bastukväll. Samuel hade redan börjar elda, så det var bra att vänta till den blev varm innan det var dags.



Jag gillar verkligen sånna här saker, lite anorlunda än vad jag brukar göra. Det är så himmla mysigt att samlas och bara njuta av den sköna kvällen på olika sätt, denna dag blev det i i bastun och sedan sköna dopp i det kolsvarta men sköna vattnet. Igentligen så gillar jag inte vatten som är så mörka, det kan ju lura faliga saker under ytan, men efter mycket gruvande och gnölande så tog jag modet till mig och hoppade i.



Det blev många dopp efter det där. Efter några timmars bastande och badande så bestämmde sig de andra att de skulle åka in till land och grilla i grillstugan som också ligger vid Mjösjön. Jag åkte hem och sussde i sängen.

Rikslarm!!

Jag måste bara få berätta vad jag såg igår, så det finns på papper ifall de skulle bli något. Man vet ju aldrig nuförtiden vad som kan hända i de lungaste kvarteren.

Igår när jag hade sjutsat hem Jossefin efter en lång skön promenad, så kom jag hem vid 23.50 tiden och parkerar bilen och börjar gå från parkeringen mot vår lägenhet. När jag kom in på området igen så ser jag en kille komma gåendes mot mig och i hans hand skymtar jag något konstigt. Jag tvärrstannade och tittade noga på honom och till min stora förvåning så hade han en pistol i handen, Jag tittade igen och jag var helt säker på vad det var,  Men han verkade inte vara rädd att jag skulle se vad han hade i handen , så troligast var det väll en soft airgun eller något sådant. Men jag blev då rädd och låste noga efter mig.

Nu börjar det bli dags att åka till jobbet, denna vackra dag blir det med cykel.  Första dagen...usch så drygt nu när solen lyser och allt.


Jaha nu var de slut.

 Sitter här i min rosa morgonrock och bara myser denna söndag. Regnet faller ned och kroppen ömmar på alla tänkbara ställen. Jag var på stepmuskel för första gången på väldigt länge. Det var så roligt och jag upptäkte att jag verkligen har saknat att gå på step. Men sviterna av den hårda träningen har visat sig idag.  SKÖNT!!

Nu har det gått 3 veckor och jag börjar jobba i morgon. Jag börjar mjukt med en eftermiddag. Jag har nästan glömt bort hur man gjorde på jobbet,men jag misstänker att jag kommer på hur det var när jag stiger in genom dörren till B2.
Det kommer bli kul att få träffa sina arbetskamrater igen och höra vad alla har haft för sig. Jag har kommit på att jobbet och kamraterna där har en stor betydelse i ens liv. Själv jobbet är ju en del men just det här att man har det så trevligt med de man jobbar med och alla är i olika åldrar och har olika intressanta saker att berätta. Men jag hade inte haft något imot att vara ledig en vecka till.


Igår var vi på middag hos Anton och Jossefin, vi fick tacopaj med en massa goda tillbehör och annaspaj till efterrätt, super mumisgt!!
Sedan var jag ute på Alstars för första gången. De var jag, Krille, Anton och Josse som gick ut sedan mötte vi upp en massa goa vänner där inne. Jag gillade den nya designen och det var smart att ha en stor bar i mitten av rummet, det känndes mer öppet och mer tillgängligt på något vis. Dansgolvet var stort och de också centralt. Igår var det fullsmockat med dansglada , så man behövde bara stå där så åkte man fram och tillbaka som om man dansade. Det enda minuset var att golven var välpolerade och blanka, fint men efter några timmar så hade det blivit rätt blött på golvet och ett och annat glas hade även gått i golvet. Så det var svinhalt, Kvällen blev lyckad och det var skönt att cykla hem i den svarta natten.

Mors lilla olle.

Igår kom jag på i allhast att jag skulle åka och plocka blåbär. Så klart hade jag ingen hink och ingen plockare.Förra året så var jag ute och plockade med, men jag tror att jag lånade både hink och plockare av krilles mamma. I år så åkte jag på classe ohlsonns och köpte mig två små 2 l hinkar i gult, men ingen plockare, jag tänkte man kunde plocka för hand och då blire mindre att rensa sedan med.
Klockan halv 3 så stod jag en bit in i röbäcksskogen med myggmedel  över hela mig, ville inte att någon skulle få chansen att kalasa på mig inte.

Till en början så tyckte jag mig inte se ett enda blåbär. Alla har väll redan plockat upp dem eller ätit upp dem.
Efter en stunds virrande runt i riset fick jag syn på ett ställe och när ´jag började plocka och böjde mig ned, så fick jag syn på mer och mer. Så efter ca 2 timmar där ute, ca 50 m från vägen hade jag fyllt en hink, O kom ihåg, det var plockat med egen fingerkraft.  Jag hade tänkt åka hem till mamma och pappa och plocka också, men det började regna. Så det blev 2 l denna gång och sedan blire det säkert en tur ut i skogen senare och då kanske man får syn på någon svamp med.



Oj så gott det ska bli att ta fram och äta till filet i vinter.

RSS 2.0