En trevlig men häktisk dag.

Igårdagen slutade på bio, vi såg The poposal med Sandra Bullock. Det blev jag, Krille, Josse och Anton som gick. Den var riktigt kul, men kanske mer än en tjejfilm, men jag tror att killarna skrattde i mellanåt med.

Jag har sagt redan innan jag började semetern att jag kanske ska prova baka smörgåstårta och bjuda mina nära och kära på. 
Nu är det inte långt kvar innan jobbet kör igång igen. Men ingen tårta.  Men nu ni.

Klockan 9 i morse var jag på väg för att införskaffa det som jag skulle behöva för att köra en riktigt god tårta.  När jag var inne på affären så kom jag på att det kanske skulle vara gott med något mera. Kanske man skulle baka något sött med, så jag köpte lite goda saker för att göra en Prinnsesstårta ala´ Hanna också.
När jag betalade det jag hade handlat så höll jag på att få slag, det är verkligen dyrt att göra smörgåstårta. Men jag tänkte att det är ju endå inte ofta man bjuder folk på sånt här.

När jag kom hem var det bara att sätta igång och det gick mycket bättre än vad jag trodde att det skulle gå. Jag hade tänkt blanda två olika recepts fyllingar så jag visste inte enss om det skulle bli gott. Spännande. Jag gjorde allt utom garneringen och satte in den i kylen, annars skulle osten bli sunkig och ful innan kl 16.00.

Dagens lunch blev ute i rådhusparken med en rullkebab tillsammans med Sara. Oj så skönt det var ute. Jag hade inte märkt det tidigare. Man skulle ha vart ute på en filt med bikinin på och inte stått  i köket.

När jag kom hem så var det bara att börja med den söta tårtan. När jag precis hade börjat så kom Malou och Teres, så jag fick mig en liten hjälpreda i köket. Malou hjälpte till att smeta ut sylten och sedan dekorera tårtan.


Oj så snygg man får vara, not!! Alltså jag.



Här har ni min första hemmagjorda smörgåstårta. Smaskens.

När alla hade ätit sig mätta och belåtna så var det endå kavar en hel del tårta, så jag bjöd över Marielle och David på lite fika och de blev jätte glada. Det blev en kopp kaffe till och lite surr om ditten och datten.  Alltid lika trevligt..
Det är så himmla kul att få laga mat och baka och sedan bjuda vänner och bekanta. 

Nu är jag rätt trött men vill endå göra något, vet dock inte vad. Kanske promenad, eller springa. Nej jag vet inte. Det enda jag vet är att min mage är full och nöjd.

solen lyser igen.

Ja idag lyser solen och när den lyser så känns livet bra mycket bättre. Man blir så glad och sugen på att göra något kul. Idag blev det en snabb tripp ute till Bettnesand, där vi även fann Marielle och hennes älskling och deras vänner. Det blev inte så långvarit eftersom det började blåsa en hel del och min lillkropp blev kall.

Nu sitter jag hos Jossefin och har avnjutit en god middag i form av falukorv med stuvade makissar. Sedan Ben and Jerry glass på. Vi sitter och väntar på att våra kära ska höra av sig angående vad vi ska göra denna kväll. Alternativen var många, så det blir inte lätt att välja.
Jag vet, det är onsdag och jag brukar gå ut på TC, men icket denna kväll.  Men vem vet, jag kanske dyker upp på annan offentlig plats i kväll.

Fortsättning följer om vad det blev för kul.

Jag är inte riktigt klok.

Nu har lönen kommit och det är snart slut på semestern. Bara 5 ½ dag kvar om man räknar med idag. Sedan är det dags att börja knega igen. Den här semestern har verkligen varit fylld med roliga saker och många trevliga möten med mina nära och kära.
Det enda som inte har gått som jag och säkert många andra ville var vädret. Det har inte vart många soliga dagar men varmt har de ju vart endå som tur är.
Denna vecka känns som den roligaste för att kristoffer har sin enda lediga vecka nu. Så nu får vi tid att göra saker tillsammans.Det känns alltid lika kul att dela sina upplevelser med någon man tycker om. 
Vi har inte planerat något speciellt men idag har vi varit ute på en liten tur och ordnat lite saker, bla åkte vi till Polisen för att se om Krilles cykel hade kommit in. O det hade den. Men de som tagit den hade tagit bort båda lysena och gjort bakhjulet snett och vindt. Det skulle gå att ordna till i allafall.

Igår så var jag och Marielle på stan och letade present till David, han fyller år idag. Vi hittade de vi sökte efter mycket letande och frågande. Hoppas han blev nöjd nu. Sedan såklart så hittade jag en del saker till mig själv. En klocka iguld för 150 kr på Ur och penn och sedan en militärgrön sommmar/höstjacka för 300 kr på Indiska. Bra fynd.

När vi nästan var klar på stan så ringde Teres  och undrade om jag vill med till Hörnefors, så vi åkte iväg dit och fyndade på HH. Jag köpte en jeanskjol som var hög i midjan, en vit klänning alá tuffare stil, en lavendelblå klänning, ett par jeansleggings oh en skjorta till krille för 900 kr tillsammans. Ja jag vet att jag inte är riktigt klok. Men om jag hade köpt detta någon annanstans så hade det blivit mera, För allt var på 50% rea!! Så denna dag fyndade jag ordentligt.  Nu vill jag bara åka och göra trevliga saker så jag får ha mina nya kläder.

Det blev tacos till middag och Jimmy, Teres, Jocke och Malou käkade med oss. Trevligt.

Nu ska jag åka och panta brukar så jag har råd att köpa mat till middagen, nu när jag shoppat upp alla mina pengar.

Ooj!!

För det första måste jag be mina trogna och otrogna läsare om ursäkt för att jag inte har skrivit på länge, men ibland så blir det inte som man hade tänkt sig. Men nu är jag tillbax och ska försöka skäpa till mig.

Så vad har hänt i mitt lilla liv sedan jag skrev sist, jo! jag tror att jag har bestämmt mig för vilka glasögon jag ska köpa.Det blir troligast de svarta. "Jag vet sandra, men jag blev kär."  Men jag måste vänta på synundersökningen till den 11e Augusti, så jag kan fortsätta hålla koll på vad som kommer in till Specsavers eller andra optiker under tiden.

I Fredags var jag och Sara hos Marielle och drack lite vin och sedan åkte vi ner på stan för att göra TC osäkert. Trots att det regnade mycket under hela kvällen så var det fullt på TC. Som tur var så hade Marielle kontakter så vi var redan uppskrivna på gästlistan. Vi trippade bara förbi alla i kön och gick in, ibland har man tur.
Jag tror att jag inte kännde en kotte mer än min pumor som jag kom med, men många av saras arbetskompisar var där och alla blev så glada att se henne ute.
Det blev som vanligt en hel del dans och sara fick frågan om hon var Michael Jackssons syster, hon ägde dansgolvet helt enkelt. Ennu en kanonkväll och som toppen över i fick vi sjuts hem av Marielles sambo.

Klockan 9.00 så var jag uppe pigg och kry på lördagmorgonen. Direkt in i duschen och vidare till Hössjö. Vi skulle ha släktträff på pappas sida. Vi blev 28 st med barn och respektive. Mamma och pappa hade lagat en massa god mat bla. Västerbottensostpaj med ruccola, hemmarökt lax . O marängtårta till efterrätt. 
Vår farmor/ mormor fick också komma på lite god mat, hon åt och åt. Jag skulle tro att de inte får så god mat där de bor.



Mitt kusinbarn Linn och lilla söta farmor karin.


På kvällen var det dags för kalas igen. Det blev pizza och sedan en massa god dricka och utgång. Jag skulle uppskatta att vi var ca 25 st glada och dansanta. 



Josse, Anna och Anna-malin.

När vi skulle gå in på Invito så hade Josse tagit fel väska. Hon hade varken kort, legg eller nycklar med sig. Hon blev inte glad och trodde den var borta, så hon spärrade kortet och det var inget annat att göra än att gå hem. Men som tur var, så låg allt hos oss och inget var borta.
När jag och Sara kom hem igen så var alla dörrar öppna och ingen var vaken. Utan att ljuga så såg det ut som att det hade vart tumult i vårt hem. Det var bara att börja städa bort burkar, flaskor och diverse saker som inte ska vara på golvet bla, en tavla. Men kvällen hade vart väldigt lyckad och alla gästerna hade haft det kul Det är viktigast.


Det hände igen.

Ibland undrar jag om jag gjort någon eller något sur och förbannad. Igår kom jag på att jag skulle åka idag och simma på badhuset innan jag skulle träffa Sara. Så jag kollade internet så allt skulle vara klart.
I morse klev jag upp kl 07.00 för att vara på badhuset kl 08 när de öppnade. Jag packade väskan och när jag kom fram så satt det en lapp på dörren om att de hade stängt och öppnade den 3 Augusti. Men vad är detta, jag började nästan gråta, inte igen.  Jag hade ju kollat nätet och allt. Jag kan ju tycka att de måste ta bort eller skriva på sin hemsida att de har stängt på badhuset när det bara är Umelagun öppet.  Det var bara att sätta sig i lillbilen och åka vidare. Som tur var så hade jag kollat upp en annan sak, så målet blev USM.

Där blev det 5 km löpning och så fick överkroppen sig en riktig omgång. Det är riktigt skönt att ta ut sig till man nästan svimmar när man är ledsen och sur över något. 
Nu har jag förstått varför folk nästan alltid har svarta tröjor och linnen. Jo för om man blir så svettig som jag blev idag, ja då syns det rätt väl om man har ljusa kläder. Jag hade med mig ett ljusblått linne. Men who care, inte jag.
Efter träningen så hamnade jag i deras bastu. O så skönt.

Det blev en god lunchbuffe´ på Rhodos med sara idag. Hmm gott och jag är fortfarande mätt. När jag endå var på stan så gick jag förbi Specsavers och hittade 3 par glasögon.

1.





2.





3.





Så här är de jag hittade och sedan hittade jag ett par solglasögon med. Men de fick jag inte låna, för de hade inte så många inne.
Så skriv nu vad ni tycker.

NU ska jag laga middag och sedan kommer det paj och muffins fantaster till mig.


Glass alá homestyle

4 äggulor och 4 vitor

1 dl socker

2 msk vaniljsocker

1 lime

En gnutta salt

5 dl grädde

1.
  Vispa äggulor och socker till en pösig vit kräm. Riv salet av limen och blanda i tillsammans med saften.

2. Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum

3. Grädden ska vispas fluffig

4. Vänd ner innehållet i alla tre skålar till en galssmassa.  Frys sedan 2-4 timmar

5. Skeda upp och servera med ex: Äppelpaj eller bara som den är.

Betyg: 4,5 av 5


God äppelpaj

4 äpplen

1 pkt pepparkaksmix

100 g kylskåpskallt smör eller margarin


GÖR SÅ HÄR:

1.
Värm ugnen till 200 grader

2.
Skala, kärna ur och skiva äpplena

3.
Lägg dem i en smord ugnssäker form

4.
Strö över 3½ dl av pepparkaksmixen

5.
Hyvla över smöret tunt

6.
Grädda i cirka 20 minuter

Servera äppelpajen med vaniljglass, vaniljsås eller vispgrädde.

Den här äppelpajen är verkligen snabbgjord




Betyg: 3 av 5




Ibland blir man less på allt.

Jag vaknade halv 8 och kännde mig både pigg, glad och sugen på att göra något kul av dagen. Jag hade bestämmt sedan tidigare att jag skulle åka och träna på USM ifall det regnade.  Å det gjorde det minnsan, det bara öste ned och såg inte alls någe kul ut.
Det blev kaffe med lite chokladsmak som jag köpte härom dagen och en halv liter vatten innan jag satte mig i bilen och styrde mot staden.
Peppad och träningssugen gick jag mot gymmet och när jag kom fram så gissa vad. Jo de öppnade inte förän kl 10 och just då var klockan inte mer än 09.10 . Suck och stön.
Det var bara att sätta sig i bilen och åka hem igen. Men jag var fortfarande sugen på att träna så det blev 1 timmas promenad i regnet med stavar. Det var riktigt skönt trots att det öste ned. "Det finns inga dåliga väder bara dålig kläder" 

Som alla vet så måste man ha ett P-bevis när man ska parkera på vår gästparkering, Dumt jag vet. Vi har slut på våra och det är en del som inte har ett och vill komma och hälsa på oss utan att bli 500 kr fattigare, så idag bestämmde jag mig för att ordna nya. 
Jag tänkte att om man åker dit så får man dem direkt istället för att de ska skicka dem, De håller ju till mitt i stan , så jag tog lilla jettan och åkte ännu en gång till stan. När jag kom upp på deras våning så satt det en lapp som sa att de hade lunchstängt mellan halv 12 och halv 1. Hm, aja, det blev en tur på stan där jag hittade lite rea halsband och så kollade ja på ev nya glasögon. 
Klockan halv 1 gick jag tillbaka och där såg jag en ny lapp och de hade stängt v 29-32. Men ibland blir jag så less, less på att inget går som jag vill och att jag inte kollade nogrannare när jag var uppe första gången, då hade jag inte behövt  vänta på stan. 
Jag ringde Riksbyggen och de i södra sverige visste inget om det  och kunde inte ge mig något.  Så det enda jag kan göra är att låna ett från en granne och kopiera. Oj oj , det har gått nästan en hel dag för ett litet papper.
 
Halv 5-5  ska jag åka och hämta glasögonen som jag ville låna hem, man fick inte ta dem förrän de stänger. Inte bra. jag  ska nog ringa och säga att ja inte kan komma och hämta några idag. Det blev som mycket åka på samma dag.  


Sol, bad och go mat.

Igår var det, hör och häpna en solig och skön dag till. Jag och sara bestämmde oss för att åka till stranden. Denna gång så blev det Betnessand. Alla som var där, var bruna, tränade och snygga och så jag och sara så klart.(men vi är ju också hot ´n nice med)  Det blåste lite så vi sökte oss till en liten sandkulle och slog läger.



Se så skönt vi hade det.



En något insmord donna.

Efter ett tag så såg vi några killar som gick i grupp, två av dem hade rätt så märkliga badkläder. De gick runt och frågade snygga brudar om de ville daska dem på skinkan. Sedan så blev de tvugna att spela beach volleyboll mot några andra. 
Klart var det ju en svensexa!!



Stackars killar!! 



Ni förstår nog att vi blev rätt förvånade när vi fick syn på dem. 


Efter två timmar blev det molnigare och vinden blev kall, så vi åkte hem till Röbäck igen . På kvällen blev det grillning och sedan iväg hem till sara för att pyssla om hästarna som hon har. En häst hade ett föl. Oj så söt och jag fick klappa och klia henne utan att hon blev brydd att jag var där.  Jag är nog inte rädd mera. 

Kvällen avslutades med en film, Baksmällan och gofika.






Nya Almondys marrängtårta med choklad. Kart att rekomendera.

Nu har det gått en vecka.

Nu har det gått en vecka av min mysiga, men väl fyllda semester.  Denna vecka har jag haft fullt upp med att besöka och få besök av mina vänner och familj, en trip till Lycksele och så klart god mat och dryck.

Här omkvällen fick jag jag besök av min vän Emma. Vi skulle igentligen ses idag , men de blev ändrade planer så jag bjöd hem henne på en god chokldkaka med nougat i och ett par goda koppar kaffe. Vi hade en riktigt mysig kväll och vi beslöt oss för en sak. Vi är hälsosamt mjuka och kurviga men inte tjocka. Så det så.



nice outfit. Jag gillar verkligen din stil Emma.

Igår så var jag och Jossefin ute vid havet i Norrmjöle och solade oss, som att jag behöver sola, men det är bara så himmla mysigt att ligga i solen och bara njuta av värmen som man får av den stora saken på himmlen.  Inne i stan blåste det som tusan, men ute vid havet var det endast ljumma vindar. Mamma o pappa hade också sökt sig ut mot vattnet igår.  Mycket trevligt.
Middagen avnjöts på Scandic på teg tillsammans med min käre, svärmor, svägerska med dotter. Det blev en pasta med oxfilé. Super smarrigt. Bra grund till den fortsatta kvällen
Vi var bjudna till Ola och Kajsa på lite öl och en trevlig kväll. Nu fick jag använda min nya glasflaska som jag köpte för någon dag sedan i det här avseendet. Perfekt att pappa upp vin från min box när man ska iväg på kalas.






Många gick ut på puben efter ett tag , men jag och krille åkte hem istället, så vid halv 1 så låg fröken Sundquist och herr Nilsson och snussade i sängen. Skönt.

Nu sitter jag insmörjd och nästan klar och väntar på att Sara ska komma och så ska vi åka till stranden idag med. Sedan blire Tennis och grillning ikväll.


Dagens boktips.

Det är så att jag har fastnat vid Mari Jungstedts kriminalromaner om komissarie Anders Knutas och hur han löser olika mord på Gottland och samtidigt försöka hålla ihop sin familj och bekantskapskrets. Mari beskriver miljöerna på Gottland så himmla bra och man blir bara så sugen på att åka dit när man läst någon bok. Bara för att se om det verkligen är så vackert som Mari beskriver i böckerna. En annan sak som jag verkligen gillar med de här böckerna, är att hon skriver så att det är spännande nästan hela tiden och man vill bara fortsätta läsa.

Tidigare har jag köpt pocket , men nu är det ju så himmla enkelt att jag vill ha den sista boken Den dubbla tystanden under min semester och den har ju så klart inte kommit ut på pocket. Så nu har jag slagit till och köpt den via nätet.



Jag ska börja med den i morgon när jag förhoppningsvis ligger på stranden någonstans kringom Umeå och solar min lilla rumpa.

När jag endå beställde via nätet så råkade det slinka med en till bok.



Både fakta, recept och tips. En sån behöver jag, så jag ska veta hur jag ska komma igång igen sedan.


Nu är det fint.

Igår var jag och Marielle gumman ute på Achanska villan och vidare till TC . Achanska är verkligen mysigt, synd bara att de stängde 21.00.  Det blev ett glas vin och jättegoda stekta äpplen med vaniljglass. Men det kommer nog bli fler besök och kanske mat där.
På TC var det fullsmockat med folk som vanligt och denna kväll till ära var det melodikryss, så folk satt som klistrade och försökte klura ut vad det skulle stå i alla tomma rader.  Jag och Marielle vi var inte med, men hade det så trevligt endå med varsitt glas rose´ och som vanligt en massa saker att prata och skratta åt.
Konstigt nog så kännde man nästan inte igen någon, vart håller alla man känner till nu för tiden? För visst är det semestertider?
Det var en dansglad tjej där igår som inte hade någon koll på vad hon satte fötterna. Hon satte en stor glasbit rakt in i foten. Så det blev Blood on the dancefloor på riktigt. 
Klockan 1 kom David och hämtade oss, riktigt skönt att få sjuts hem. Tackar o Tackar David.

I morse när jag vaknade så var jag verkligen inte glad. Jag hade drömmt riktigt otäcka drömmar och jag hade gråtit i sömnen. Då brukar jag känna mig jätte nere när jag vaknar och måste sörja lite över vad jag drömmt.
 Men som tur var, så var det ju bara drömmar. Jag klev upp och tog mig lite hälsofil med muslimix av nötter och annat gott och efter det var jag på topp igen.
Eftersom vädret inte var det som det hade lovats, så bestämmde jag mig för att göra en riktig storstäd av vår lya. Så nu närmaste timmarna har jag gnuggat och fejat i alla hörn och kanter. Det enda som inte är fint nu, är mitt nagellack.
Jag tänkte att det är lika bra att göra bort tvätten med, så nu är första maskinerna igång, golvet torkat och strax är det dags för att köra igång med något att äta till middag. Det enda som inte är gjort här hemma är att putsa fönstren, men det blir en annan dag. Nu är det fint och luktar gott.



Djurparken!!!

Jag vet att jag är som en liten fjant, men jag älskar verkligen djur i nästan alla former. Så jag bestämmde tillsammans med min lilla mamma och Jossefin att vi skulle åka på en liten roadtrip till Lycksele och besöka djurparken där. Så igår åkte vi mot djuren i norden.

Det var perfekt väder för att kika på djuren. Lite sol och lite moln, så alla djur var framme och ville hälsa på oss. Dessvärre så tror jag att alla i Sverige och halva Norge  var där med. Det var inga p-platser kvar, så det blev en plats på gräsmattan. Tur att de inte var någon p-vakt ute där igår.

Vi började med att hälsa på de små getterna och alla deras söta små barn. De luktar verkligen inte gott med de är endå rätt söta. Vi såg även skogens kung och vi hade den turen att få se dem nära utan att ha dem i bilen. Älgar är verkligen jätte stora och ser rätt snälla ut. De hade också små kalvar, de var så söta så.
När vi kom till Bisonoxarna så var det några barn som verkligen inte förstod att de där stora djuren faktisk kan vara farliga även fast de är inom lås och bom. För när de kom nära så gjorde oxen utfall mot staketet och visade att hon inte ville ha folk nära,men endå flyttade sig inte ungarna...hallå vart var föräldrarna och deras uppmaningar.

Vi såg även björnarna och deras ungar. De var tre små rackare och de lekte hela tiden och åkte rutchbanan som fanns i deras hägn. De stora björnana var också rätt lekfulla denna dag, de sprang runt och lekte även de i deras bassäng.
Efter en god glass och en stunds vilande så gick vi med snabba steg mot sälarna, det var dags för deras matning. När vi kom dit så satt en säl nära grinden på rumpan och väntade och spejade ut över folkmassan i väntan på maten.  De hade helt svarta ögon och långa ögonfransar. Jätte fina var de.
De hade även en 45 årig säl som hade bott både på skansen och i Lycksele. Hon såg nästan ingenting, så när det var dags för mat så fick hon lov att nosa sig till fisken och blev sur på sin  kompis när han kom nära. Som ett gammalt gift par.

Innan vi åkte hemmåt så stannade vi på Dollarstore och slösade lite pengar. Alltid lika kul att gå in på lågprisaffärer när man vet att man kan köpa mycket för lite pengar.
Sedan när vi närmade oss Vännäs, stannade vi på Tallbackens camping och åt lite vattenmelon som mamma hade med sig. Gott gott gotti gott.

Ja ni, snart är den hemma.

Ja ni alla som följer min lilla blogg vet om att jag har fölorat min kamera på något vis under fredagen och jag har varit rätt ledsen över det.
Jag har ringt och till och med varit hos polisen men ingen kamera. Så i måndags eftermiddag så bestämmde jag mig för att jag verkligen behövde en ny kamera, så jag och Sara åkte runt på diverse ställen och kollade priser.

Jag ville ha en likadan som jag hade, för jag blev verkligen kär i den jag hade.
Tillslut så blev en likadan fast rosa till ett pris som jag inte hade tänkt mig. Det känndes jobbigt att lägga ner mer pengar än jag hade tänkt med tanke på att jag inte är superrik direkt och jag hade bara med mig 2000 kr så Sara fick lov att låna mig lite så jag kunde betala allt direkt.
Jag åkte hem med min nya DYRA kamera, men nu har jag då en.

Senare på eftermiddagen så hade jag bjudit över Sara på middag seda skulle vi  gå ut och gå. Då kom hon på att vi skulle kolla på nätet ifall de hade någon kamera som var billigare. Men jag gillar inte att köpa så dyra saker på via nätet, men det är ju så att Cyberphoto har utlämmning på ersboda , så det är inte lika som att handla på nätet. 
O vet ni vad!!! de hade en likadan kamera som jag nyss köpt för 2790, till ett pris på 2190 kr inkl minneskort på 4g och kameraväska för ett värde av ca 300 kr. Vi köpte en direkt. Där hade jag tur, så nu sitter jag och väntar på att pengarna som jag la på den första kameran ska komma in på kontot igen. Jag lämnade så klart tillbax den första på en endaste gång.
Idag ska jag åka och hämta ut den nya när jag varit ute och promenerat och förhoppningsvis fått in pengarna.


Det blir inte alltid som man vill.

Nu har semestern äntligen börjat. Så himmla skönt.

I fredags hade jag Marielle på besök på middag, dryck och sedan bar det av till TC för en hel del dans och glada skratt.
Det är alltid så himmla kul att gå ut och dansa. Jag har tänkt på att även fast man blir äldre och får ett helt annat liv än vad man hade när man var yngre så förändras inte vissa saker.  Ex, glädjen i att få stå där på dansgolvet och bara låta kroppen släppa lös.

I Lördags när jag skulle packa upp partyväskan så upptäckte jag till ve och fasa att min nya kamera var försvunnen. Visst jag var ett hästarsel som tog med den ut. Men nu är den borta. Jag vet inte om den rammlade ur väskan och någon person som inte kan skilja på mitt och ditt tog den eller om någon såg att jag hade en och tog den. Så hela lördagen gick åt att ringa och fixa med det där och så var jag både hängig av kvällen innan och jätte sur och dyster över förlusten.
Krille tyckte de var jätte kul att få reta mig över detta och kommer nog håna mig  ett bra tag frammåt, men de får man väll ta då.
Men summan av det hela blev att ingen hade sett kameran och ingen har lämnat in något till polisen heller.

Senare på kvällen åkte jag på födelsedagsfest ute i min arbetskamrat Fridas stuga. Den ligger i nordmaling, oj så himmla mysigt det var där. Frida fick presentkort på Mias lustgård av mig.
Det var jätte kul att få träffa Frida och Samuels kompisar och bara njuta av god mat och mycket roliga historier och skratt. Vi fick en helt underbar tårta, det var hemmagjorda marängbottnar och i mellan var det kolasås och bannaner. Det receptet ska ja be om sedan. Sedan fick vi också jordgubbstårta med chokladbottnar.
Det bastades, spelades fotboll och alla var så trevliga och glada. Helt enkelt en super kväll. Jag som var nykter åkte hem vid 12 tiden på natten medan de andra fortsatte partyt till tidiga morgon.

I söndags var jag pigg och kry igen, men fortfarande sur över kameran. Men man ska inte gå runt och vara dyster, ,man ska njuta av de fina vädret som var och ta vara på dagen.Det blev en tripp till Vännäs på marknaden och karusell. Det var jag, Linus, Malou och Teres som åkte. Det blev korv, munkar och godisremmar. O jag åkte en super snurrig karusell, men glad var ja i allafall.

Ja nu har jag uppdaterat vad som hänt i helgen, rätt så händelserikt om jag själv får säga det. Nu börjar min första semestervecka med nya äventyr.

Sista självande timmarna

Nu sitter man här på sitt lilla abete. Alla små sover, kaffet och den obligatoriska städningen är avklarad för denna natt. Halva natten är gjord och nu är det bara 5 timmar kvar innan man börjar 2009 års semester. Oj vad jag längtar. Det kommer att bli så himmla skönt att bara sova, äta,dricka och så kanske lite träning med. Om jag har riktigt tur så kommer min kära också ha en veckas semester, dock inte när jag är ledig men endå. Man kan ju göra roliga saker fast jag jobbar, jag jobbar ju shift.

Idag vaknade jag vid 4 tiden, efter att har varit uppe otaliga gånger för att kissa under morgon och förmiddagen.  "Ja så går det om man dricker en massa vatten och annat gott innan man ska sova." Jag kännde mig endå utvilad , så jag steg upp, borstade gadden och åkte in till stan.

Vi hade bestämmt på jobbet tidigare att vi skulle gå ut och ta en öl och käka gott nu inför semestern och så har Åsa, som vi jobbar med gift sig. Så vi vi firade henne lite med att bjuda henne på maten och några öl.  Platsen denna gång blev ett ställe som heter Göteborg, vid gammla fängelset. Fruktansvärt mysigt och god mat. Man fick mycket mat för pengarna med. Klart mitt nya favoställe när det kommer til fika och lunch.
Jag tog västerbottensostpaj med rom och färska grönsaker, men eftersom jag skulle jobba så blev de en Loka till.  Vi hade det så trevligt så, trots att det bara vällde ner regn från himmlen.  



Bilden är lite grusig, jag måste lära mig mer om hur man använder kameran. Men här är en del av mina goa arbetskamrater.




Till efterrätt blev det lite olika kreationer.  Här är Åsas lakritsglass.



Det här tog jag. En krämig chokladtårta/kladdkaka.



Man betalar för en kaka och får en kreation. Inte dumt.

Nedräkningen har börjat.

Nu är det inte långt kvar.  Det känns i hela kroppen och man vill bara börja nu. Ja, semestern så klart.  Nu har jag bara 2 nätter kvar, så på fredag den 10e juli är ja fri!!
Jag ska ha 3 veckor ledigt sedan jobba några veckor sedan bär det av till Rodhos i en vecka.

Planerna som jag har denna semester är rätt enkla. När jag vaknar på fredag så blir det att åka till stan och handla en present til en kompis som fyller år. Vad är hemligt, man vet aldrig om hon läser detta. Nog blir det en tur på systemet med. Jag har tänkt köpa ett lådvin denna gång. Igentligen så har jag en policy om att inte köpa lådvin, då vet man inte hur mycket man druckit, men nu känns det som att jag har blivit så vuxen att jag ska göra ett nytt försök.
Jag ska  ha besök på kvällen.Det blir en mysig trevlig kväll med Marielle och sedan så ska ev sara och Karro komma och de blir nog lite god dricka och sedan TC. Så den som vill ses och ha trevligt, slå en pling till mig eller dyk upp på tc.

Mina andra planer är som sagt födelsedagskalas, djurpark och förhoppningsvis en hel del sol,bad och goda vänners och familjs sällskap. Sedan om det går, en manikyr och nå snygg färg på naglarna. Skulle kolla upp det där om att göra en ny nagel på den som gått av, men det har jag inte hunnit än.

Idag har jag vart hos mamma och pappa och hälsat på. Jag hade med mig lite jordgubbar, melon, physalis och körsbär som vi gjorde en god fruktsallad på och så lite vaniljvisp till



Jag behövde sy in lite kläder och behövde mammas hjälp. Jag ville också laga min nya skjol som jag köpte i göteborg tidigare i vår. Första gången jag använde den så sprack den. Men nu är den lagad. Den blir nog ett alternativ på fredag.




Efter besöket hos mamma och pappa blev det middag hos Robert och Linus. Grillat och potatisgratäng. Som pricken över i kom glassbilen och det blev glass till efterrätt. 
Nu ska jag ut och springa innan det är dags för nattshiftet.


Fläskfíle i ugnen

Ugnen: 150 grader.

3 dl grädde
2 pkt créme fraiche
½ dl soya
2 tsk sambal olyeke

1. Kyckling eller fläskfilé i skivor

2. Skiva köttet som du valt och lägg dem i en ugnssäker form.

3. Koka ihop alla ingridienser och slå det sedan över köttet.

4. Grädda 1 ½ timma i mitten av ugnen.

Servera med ris, sallad och bröd.

Betyg4 av 5


Vilken dag

Alla dagar kan inte vara de bästa men söndags var de bara skit känndes det som. Natten till söndag så  blev Kristoffers cykel stulen från vår uppfart och den var låst. Sedan när jag skulle åka till jobbet så hade jag fått böter på vår egen parkering, för att jag stog på gästparkeringen och p-beviset syndes inte..eller vi har inga , o vi trodde att de gick som på helgen. Jag blev sur som ättika  men vad kan man göra...smälta och gå vidare.
När jag kom till teg så stod polisen där och så klart så skulle de vinka in mig, jag som redan var sen till jobbet. Polisen var en trevlig man och jag gjorde som han sa och sedan var de snabba ryck till jobbet.

Jobbet var o andra sidan bra, vi hade de bra och jobbade på som alltid. Men när jag skulle hem så var passagerardörren lite öppen så ja tog tag i dörren och smällde igen den innifrån och då slant jag så jag bröt av en nagel och den bröts långt in och de gjorde J```ligt ont.
 Jag medvetet sparat ut mina naglar för att på fredag kunna gå och fixa mina naglar och kanske sätta någon fin sten eller något på dem, men nu går de inte.... det blir som inte någe snyggt om alla naglar är långa och fina och en är super ful och kort.



aja, jag har tänkt gå på något ställe och fråga om man kan göra en nagelförlängning på den eller om man bara helt enkelt måste klippa alla och vänta till de är jämnlånga igen.

Tur att de växer ut igen...


Grillmiddag och strömavrott

I lördags jobbade jag som vanligt, så jag åkte till jobbet ovetandes om att de hade brunnit under tegsbron under natten.  När krille vaknade så slog han på tvn , men det funkade inte,bara myrornas krig. Jaha tänkte han och satte sig vid datorn. Nähä internet fungerade inte heller. Då var det så att i samband med branden under natten hade en massa kablar brunnit av och gjort halva umeå internet och tv lösa. Inte kul för den som är trött och vill bara slöa och se på tv. 
Inernet kom tillbax under eftermiddagen men tvn började inte fungera förän på kvällen. 

Den här lördagen hade vi grillpartaj hos oss. Det var kristoffers bror, syster med familj, kim, karro och jimmy som kom.
Det grillades kyckling, fläskfile´, grönsaker och så klart blev det saras goda ädelostsås och vitlökskroketter. Smarrigt värre. Vi hade då tur med vädret, för  det hade regnat tidigare på dagen , men mot eftermiddagen klarnade det upp och man kunde skymta lite av någon liten sol, men värme var det då inte.



Malou käkade chips i väntan på de andra som skulle komma.





Efter middagen blev det Capuccinokaka från NK och lite kaffe och öl för en del. Malou fick ligga i vårt somvrum och kika på film så hon var jätte glad och nöjd. Grabbarna hittade en hel del roliga filmer och klipp på datorn. ibland så trodde man att de skulle dö i skratt.



Kvällen blev lugn och trevlig...precis som en lördag ska vara.  Ser framimot nästa gång.

Usch så otäckt.

Vi har ingen morgontidning så jag läser vk på internet.  I fredags så blev det inte någon tid över för att kika på vk. När jag kom till jobbet så pratade alla om att det hade varit ett överfall vid gamlia. Det var en ung kvinna som var på väg hem från jobbet i torsdags som hade blivit nedslagen och våldtagen. Usch så otäckt.

Kvinnan som blev övefallen var då ialla fall väldigt uppmärksam. Hon hann se att han hade blont  rätt yvigt hår. Skelade på ena ögat och hade ett konstigt finger. Sedan via andra artiklar så stod det att han hade setts av andra människor mellan sjukhuset och hotell björken tidigare under kvällen.
Klart att man alltid ska vara uppmärksam när man är ute och rör sig, men nu kommer man börja vända sig om så fort man hör något. O alla blonda män med yvigt hår kommer att bli misstänkta.
Jag tänker på Hagamannen, han var på sjukhuset och besökte sin fru och hans nyfödda dotter och sedan gick han ut och nästan slog ihjäl en tjej vid universitetet. SJUKT..


Plötsligt händer det.

Dagen började bara bra med en morgonpromenad runt Svidjan med stavarna. Det är så himmla skönt att få komma ut en stund innan man ska åka och jobba. Man får som en helt annan ork i kroppen. Man känner vissa dagar att man verkligen har tagit i lite extra,det värker i rumpmsklerna och vaderna...skönt skönt.

Eftermiddagen på jobbet var bra. Vi käkade pizza till middag och så klart blev det en del jobb med.
Det är helt otroligt hur det kan vara på en del jobb. Ena dagen så springer man sig själv fördärvad och nästa är det så lugnt att man knappt tror att man har några patienter alls. Idag var det en bra dag, en hel del patienter men endå lagomt med jobb.

Nu när jag skulle åka hem så hade jag lilla Yettan och tankmätaren lyste röd så jag tänkte att jag skulle tanka lite innan jag skulle åka hem. Det fick bli Statoil vid lassarettsbacken. Jag tankade och gick in och hittade lite annat gott och gick till kassan.
När jag öppnade börsen så gapade facket där jag har bankkortet tomt, OOPS!!.  Minen på kassörskan var inte trevlig, men jag log glatt och förklarade att jag hade nog kvar kortet i jobbkläderna på jobbet. Kassörskan var endå snäll och jag lämnade in körkortet och gav mitt mobil nr. Sedan var det bara att ila upp upp på jobbet igen och hämta kortet. Vilken tur att jag inte tog någon mack på teg, det hade blivit jobbigt att köra hela vägen tillbax igen.

Mu ska jag gå och borsta gadden och sedan sova. I morgon är det mera jobb och så ska vi ha grillbesök av krilles syster med familj.
Natti Natti


Sista soldagen, sägs det iallafall.

När jag var ute på min prommenad, så ringde sara och frågade om vi skulle åka till stranden.  Det blev Norrmjöle. super mysigt och jätte varmt. 
Vi käkade en daijstrut och tittade i nya Haléns katalogen som kom idag med posten. När det hade gått några timmar så somnade både jag och sara i solen och jag kan bara säga en sak...det känns en aningens konstigt i huden nu..hehe.



Sara när vi precis hade kommit.





Inte den finaste bilden på mig, men det är inte snällt att bara lägga ut på ens vänner och familj. Lovar att ta en snyggare någon annan dag. Hihi

Helt otroligt.

Natten till onsdagen så regnade det och oskade så det bara donade i väggarna. Lite mysigt men endå lite skrämmande när det blev helt ljust i sovrummet.
På dagen var det också konstigt väder. Det var sol sedan lite regn oh lite oska på de. Sedan så var det otroligt kvavt. När jag var ute och gick morgon prommenad så trodde jag att jag skulle rinna bort i svett. När man duschat så var man nästan lika varm igen.

Jag jobbade eftermiddag igår och vi var bjudna till Anton på kvällen vid sju, för ett nytt födelsedagsfika försök. Men jag kom inte från jobbet förän kl 21.30 som vi slutar ordinarie. Så snabbt på med klänningen och iväg. När jag kom dit så fick ja mig en jätte god tårta och kakor...mycket smarrigt.


Tidigare i veckan hade jag pratat med Marielle om att gå på TC igår och dit bar det av vid 23 tiden efter fikat. Där mötte jag upp Marielle, hennes systerdotter och två bekanta. Det blev en lugn och trevlig kväll med trevligt sällskap och en ny drink på rosévin och redbull. Gott .



Marielle och Emelie



Min redbull/rosé drink.

Jag kom och tänka på en sak när jag var på toaletten. Trots att det var onsdag och det var inte alls någe många där..så var toapapperet slut och klockan var inte enss 12.  Dåligt tycker jag. Sedan var det ganska så ofresht , papper överallt och till och med använda sanitetsartiklar låg på sidan av toaletten...ja den som lämnade den där orkade tydligen inte lägga den i papperskorgen...HALLÅ BRUDAR!!!!

Cykeln tog mig hem, utan sång denna gång och jag sov för en gång skull jätte gott....trots lite vin.

Konstigt blev det.

I tisdags sken solen som vanligt och jag satt ute och pysslade med mina blommor.  De flesta som jag planterat har blivit ganska så ledsen av all värme, trots att jag vattnat och och pussat om dem. Men tanken är nog den att de får vara där och till hösten så ska jag plantera lökar och andra perenna växter som jag sedan får njuta av till våren.

Vi skulle ju gå ut och äta med Jossefins familj och min egna eftersom Anton fyllde år, men så blev det inte. Anton hade fått så himmla ont i magen så han var tvungen att åka på akuten. Så hans födelsedag bestod av väntan och magsmärtor. Lilla stackars lillebroren. Efter många timmars väntan så kunde man konstatera att det inte var något farligt. Men han ska nog äta mera fibrer i fortsättningen.
Jag hade verkligen sett framimot en god middag på Lottas, så när det inte blev något så ville ja då inte ha korv. Så när vi fick klart att Anton inte kunde följa med oss denna kväll så beslutade vi oss för att gå ut endå, jag, krille, mamma och pappa.  O så gå ut med de andra så fort alla är friska och krya igen.



Min Pappa och Mamma  när vi var på Lottas.


När vi var på lottas.

O så jag och krille. Lite suddig...


RSS 2.0