Stadstur.

Det var verkligen jätte länge sedan jag käkade shushi så efter en trevlig promenad så bestämmde jag och Sandra oss för en sådan lunch innan hennes jobb. Vi brukar gå på den resturenagen som är mitt i mot praketten men eftersom det är lov och dag före helgdag så var det propptjockt med folk där och det fanns inte plats för oss. Så vi vankade vidare mot det andra stället. Sagami. Maten där var betydligt dyrare och man kunde bara välja några få rätter till lunch. Aja det blir nog gott tänkte vi båda och satte oss ned.

Först kom de med en sallad som bestod av allt möjligt i grönväg, jag smakade på den och spottade rent av ut den. Den smakade jätte konstigt och jag brukar oftast gilla anorlunda smaker men det där smakade ensilagehö. Förlåt mig..
Sedan kom sushin och det var super smarrig. Men både jag och Sandra tog för mycket wasabi i soyan så vi fick en shock varje gång vi råkade ta lite för mycket soya. Till sushin fick vi spppa och sedan till efterrätt fick vi frukt och grönt te.



Jag gillar nog det andra stället bättre med tanke på att maten är billigare där och godare. Men det är mycket mer liv och rörelse på det andra stället och i min smak för litet. Medan Sagami hade mysiga lokaler och trevlig musik. Sedan tycker jag att dukningen är viktig och de hade de lyckats bra med. Men salladen, den kan de skippa och sedan ha mera att välja på till lunch om man vill äta där.

Sedan blev det en liten sväng på stan för att lämna tillbax några saker som jag inte gillade. Men ett par nya lösögonfransar blev det istället och ett annat linne. Det blir nog fint till i morgon när jag är bjuden till Petra och Sandra på middag och vin.

Glöm ej bort att tända på era kära och näras gravar i morgon!!! puss puss.

PS. ja har en stor hjärncell, lite diskvatten och ett stort hjärta...

Vill man det?

Jag såg på en dokumentär på svt häromdagen om en journalist som åkte runt i världen för att undersöka om vi verkligen behöver sova och kan man vara utan sömn.

Han besökte en djurpark där man helt klart kunde se att de stora djuren behövde mer sömn än de små. Men rovdjuren ex lejonet de kunde sova upp till 14 timmar. De har ju till skillnad från ex zebran inget att vara rädd för när de vilar.

Men man kan inte säga om man verkligen behöver så mycket sömn. De flesta mäniskorna tror att man måste sova minst 8 timmar för att vara pigga, men är det verkligen så och finns det inte något som gör att man kan vara vaken länge då?
Nu finns det en del preparat som man kan ta för att orka vara vaken. Kaffe och cola är väll det man tänker på först. Sedan så finns det ju en hel del naturläkemedel och andra läkemedel som man kan ta för att öka orken att vara vaken.

Det finns ett medel som fungerar enligt många. Modafilin. Man måste genomgå en rad tester för att kolla att ens egna hjärna är helt frisk innan man får använda sig av detta prepparat.  De finns så klart inte i Sverige. Men killen i dokumetären tog den i 4 dagar och behövde bara sova några få naps under dagen på 15 min annars var han pigg och alert. Han beskrev känslan som när man nyss hade vaknat och kände sig utvilad men lite dosig. Efter de  där 4 dagarna vaken så började journalisten få utslag. Droger ger biverkningar. Så han slutade med detta test.

En kille i Canada jobbade 100 timmar i veckan och hade använt detta preparat i 1 år och tycket det var det bästa som man kunde ta.

Ja då är ju frågan, vill man vara vaken hela dygnet? Vad ska man göra de vakna timmarna och vad skulle hända med en själv om man aldrig sov.
 Det skulle ju inte vara fel att alltid känna sig pigg oavsett tiden på dygnet. Jobbar man på natten så är man lika pigg som när man jobbar på dagen. Går man ut på puben så är man lika pigg hela natten. Man skulle få mycket gjort. Man brukar ju säga att dygnet har för få timmar. Den här drogen skulle ju avhjäpa detta. Så vissa födelar finns det ju men...
Jag tror att det inte är bra för kroppen att sova för mycket och att man bara blir dosig av att sova mycket. Men vila sig anser jag att mäniskorkroppen behöver. Kanske inte sova men vila.

Man vet ju inte rent vetenskapligt vad som riktigt händer i kroppen när man sover men vi vet att hjärnan får tid att bearbeta dagens intryck och att cellen förnyas och repareras när man sover. Men kan kroppen göra detta även om vi inte sover. Ja jag vet inte om jag skulle vilja ha ett liv när jag bara var vaken. Det måste ju finnas en mening till att man blir trött. Vad tror ni?

Chilikyckling med lime

I måndags så satt jag och tittade på nyhetsmorgon på 4an och såg middagstipset.  De var i Kambodja och lagade mat denna vecka. Jag har alltid gillat asiatisk mat och tycker även om att bjuda på det med. Där lagade de chilikyckling.

Igår när jag vaknade så fick jag den idén att göra middagstipset. Jag hade inte det som stod i orginalreceptet så jag tog det jag hade hemma , rätt så lik den som de hade lagat på tvn.
Marica kom förbi en stund och fick sig en potion. Hon gillar normalt inte varma grönsaker, men denna rätt gillade hon skarpt. Så här kommer receptet...

                                                     
                                                        Chilikyckling med Lime

Kycklingfile´
1-2 Lime
1 Burk kokosmjölk
2 Paprikor
½ Zuzini
1 Röd lök
Champinjoner
Torkad chili eller 1 färsk frukt
1 kålrot
salt, peppar och om man har lite kokos limekrydda (finns bland asiat maten)

1. Strimla och gör bitar av kycklingen. Stek den tillsammans med chilin ca 2 minuter.

2. Under tiden skär upp löken, kålroten och tillsätt dem. Stek i ca 2 min. Skär de övriga grönsakerna och blanda i dem. krydda med salt och peppar.

3. När allt är nere i pannan så klämm ur limen dess saft över allt och tillsätt sedan kokosmjölken. Låt det bli varmt och smaka av. Om man inte tycker det smakar tillräckligt så kan man krydda mera med Kokos limekryddan.

4. Servera detta med ris och lite bröd. Lite starkt men gott.

Man kan ju lägga i vilka grönsaker  som man själv vill ha.

Betyg: 4 av 5

Orginal receptet finns på denna adress

http://recept.nu/1.302929/fredrik_eriksson/huvudratter/kyckling_fagel/chilikyckling_med_kokos_och_lime


Grattis mammi mi.

När jag slog på datorn efter några timmars sömn så hade jag fått en komentar här på bloggen från min äslakde mamma. Hon sitter långt från mig och lapar drinkar och äter god mat. Men bloggen min, den kollar hon minsann. Idag är det Mammas födelsedag. Hon fick fika på sängen i morse och ikväll blir det nog nån gomiddag om jag känner min pappa och deras vänner som de borta med rätt. GRATTIS!!!

Nu är middagen gjort och jag sitter återligen här i mina fula mjukisbyxor som det är hål i grenen på. De skulle igentligen ha vart i soporna, men vad gör man när man inte har nästan några mjukisar.

Jag har fulla garderoben med kläder men jag har upptäkt att mycket använder jag inte eller så är de  gammla och utslitna. Skulle verkligen ha gått igenom mina lådor och kollat igenom allt och sedan skrivit en inköpslista som jag kan beta av så småningom. Jag kan tro att det kan bli så här när jag har arbetskläder på mitt jobb och sedan finkläder på helgen. Men det imellan, ja de faller bort i shoppingen. Man skulle ha haft en extra inkomst bara till klädshoping. Jag kanske ska börja sälja något på sidan av de jag jobbar med...nä jag vet inte. Man få nog köpa litet i taget helt enkelt.

Sitter och lyssnar på gammla låtar från 90 talet och tänker på den tiden man hade rätt obetydliga problem. Vad ska jag ta på mig, oj jag måste nog sminka mig innan jag går ut igenom dörren osv. Nu är man vuxen och visst finns det ganska obetydliga problem nu med. Men som vuxen måste man ta så stort ansvar för sig själv och ens omgivning. Hus, barn, träning, pension och jobb. Ja det är ju bara några saker. Skillnaden på nu och då är nog att man är mer flexibel i sitt tänkande när det gäller att lösa allt och går det dåligt så vänder man sig till sin sambo/vän. När man var liten kröp man upp i mammas eller pappas knä och grät lite sedan var allt bra igen.
Tur att man har sina nära och kära. Puss på er alla.


Filmtips.

KLockan är nu 04.10. Visste ni att Blogg. ses inloggning inte fungerar mellan 00-04.00? Nu vet jag om detta i allafall. Så nästa gång som jags ka skriva här på natten så ska jag göra det innan eller som denna gång efter 04.00.

I natt så har det hittils vart super lungt här på mitt kära lilla arbete, så vi bestämmde oss för att kika på en film för att få tiden att gå.
Laila hittade en film som hon hade sett tidigare, men rekomenderade varmt. Dagboken. Jag sökte dig och fann mitt härta hette den eller The notebook på engelska.

Det var ett kärleksdrama som utspelade sig på 40-50 talet. Den handlade om en flicka med namn Alison eller Allie och en kille som hette Noah. De fann varandra, hon rik han fattig och så får man följa deras kamp för sin brinnande kärlek. Man är verkligen inne i filmen och känner varje känsla som de förmedlar i filmen.  Super duper bra.
Normalt sett så ser jag inte alls på drama, jag gillar mer aktion eller Thriller. Men jag kan varmt rekomenadera denna mysiga och romantiska film. Va beredd på en och annan tår.

Sköna söndag

Igår så skrev jag inget, jag vet att man ska underhålla sina läsare. Men igår var det en dag full med aktivet för min del.  När jag vaknade så känndes det jätte konstigt. Det var fortfarande rätt mörkt ute och klockan stod på 08.30 Hmm vad konstigt, jag brukar ju sova längre på helgen. Men då kom jag på vad det var.  Vintertiden. Jag studsade upp och fann min älskling i köket där han stökade bort disken från lördagen middag tillsammans med hans famlj. Skönt att ha en hustomte när man själv är lite seg på morronkulan.

När man tittade ut genom fönstret så var det ju inte alls någe trevligt väder, lite regndugg och hela världens såg bara dyster ut.  Men jag beslöt mig endå för en promenad med stvarna. Mycket skönt och uppfreschande. Det var så länge sedan jag rörde på mig.
Klockan 15.00 igår så satt det 4 ½ karl här hemma i vår soffa. Bänkade för en fotbollsmatch, så jag begav mig in i köket och bakade lite bullar. Alltid gott att ha i frysen om jag skulle få oväntat besök.

En lugn och trevlig helg med middagsbesök och ett glas eller två vin.
Nu när den nya vecka börjar igen så känner jag mig pigg och redo för en ny vecka.

Lite skeptisk

Igår kväll så hittade jag ett program som jag har hört om men aldrig sett. Roast på berns hette det. För er som inte har sett detta program så är det ett komiker program. Det är några av sveriges ståup komiker som talar om kvällens gäst och har utlägg om den personen och deras yrke.
Igårkväll var det Markolio som var på tur. De hade olika saker att skämta om och det enda Markolio kunde göra var att lyssna och skratta.  Men i slutet fick han själv prata.

Jag vet inte om jag gillar sånna här program där gästen hånas och en del skämt är inte alls kul. Man börjar fundera på om gästen vet om vad som ska komma eller om de blir helt överaskade. Aja jag ska nog ge det en till chans, för en del saker var riktigt kul.

Sedan såklart idol. Alltid lika underhållande och temat denna vecka var verkligen passande för en del deltagare och inte för andra.  Jag missade Tove men hon är endå min favvo. Var det rätt att Niklas skulle åka ut, ja det tycker jag. Han har inte förändrats så mycket enligt min mening. Men detta år är alla så himmla duktiga så det är ett rent nöje se på Idol.

Fredagsmys.

Efter en helg och 4 dagars arbete så är man helt klart sugen på helg. När jag åkte hem från jobbet så kännde jag hur slut jag var. Det har vart en hektisk vecka med mycket på jobbet och för många mornar för min del.

Ikväll så blir det en sen födelsedagsfika hos Josefin och Anton. Josse fyllde år förra veckan men ingen var ledig och hade möjlighet att åka och hälsa på henne och gratta henne. Men nu du josse.
Jag hoppas på Idol med. Jag har som inte bestämmt vem jag gillar mest än, men jag kanske vet det när kvällens avsnitt är till enda.

Nu ska jag lägga en ansiktsmask och vänta på min älskling som snart kommer hem från jobbet. Jag undrar vad vi ska äta till middag ikväll?

Puss på er alla och ha nu en riktigt fin helg.


Chokladbollar påminner om dig.

Först så vill jag bara säga en viktig sak till alla.
 Igår den 21a Oktober så hade allas vår ängel fyllt 11 år om hon hade funnits hos oss idag. Tänker på dig varje dag.



Nu börjar oktober lida mot sitt slut och det är mörkt när man vaknar på morgonen och på eftermiddagen när man går hem från jobbet så njuter man av de få timmarna som det är ljust ute. När man är ute och kör bil så har jag upptäkt att många inte har det viktigaste man ska ha denna årstid. Jo reflexer. Så SNÄLLA läsare ta på er reflexväst när ni är ute på kvällspromiss och har ni ingen, köp en liten reflex till dig och din 4-benta vän så vi slipper otäcka överaskningar i mörkret.

Sedan vill jag påminna om att när ni går och lägger er på lördag, ställ tillbax klockan 1 timma. Tror jag.

I morse så klev jag upp i god tid för att göra mig klar för att ta bussen till jobbet. Jag tvättade håret, fixade lunchmat och packade väskan. Tiden bara rann iväg och till slut fick jag eld i rumpan. Jag skyndade iväg mot bussen och inser att glasögonen inte satt på näsan. Jag ville igentligen vända om och hämta dem men man kan ju inte komma försent till jobbet. Jag fick leva igenom dagen utan dem.
För att beskriva hur jag ser utan glasögon så kan man jämnföra det med en skräckfilm. Tänk dig att du ser en grupp människor som närmar sig dig, men du ser inte deras ansikten , bara deras konturer. Du ser dem inte förrän de är 1 m från dig. Ja det är som sagt svårt att beskriva, men tänk er att gå i en ofukuserad värld en hel dag. Drygt.


Mmm så gott.

För er alla som gillar Thailands matkultur så har jag ett bra tips. Häromdagen så var jag och handlade på ica och hittade två olika thaisoppor på bruk. Färdig att bara värma.
Den ena smakade citongräs och ingefära och man skulle lägga i fisk eller grönsaker utöver de goda sakerna som redan fanns i soppan och den andra var redd med citrongräs, cocos och chili. Den kunnde man blanda i kyckling i. Perfekt som lunch eller förrätt.  Mumma.
Okej priset var inte det bästa för en burk soppa, men det var värt det. 33 kr /st.
Smaka och bedömm själva.

Den ena, den andra är blå.

Betyg: 3 av 5

Vackert.

Igår morse när jag vaknde för att åka till jobbet så fick jag en anorlunda syn. När jag tittade ut genom fönstret så var det vitt ute på marken. Inte bara frost, det var lite pudersnö över hela området. 



Så himmla mysigt

Jag gillar inte vintern, men jag kan bekänna att jag faktikst längtar till det börjar snöa. Vintern är jätte trevlig och mysig om det är bra med snö och det är 10-20 grader kallt och solen lyser på dagarna och det knarrar under skorna. Men inte när det är halkigt och snålblåst. Vilket det har vart nu några år. Mer likt en vinter i södra sverige än norrlandsvinter.  Jag vill ha norrlandsvinter.

Hörde att för någon dag sedan att de skulle öppna slalombackarna i Tärna by och Hemavan i helgen som var. De har ju både riktig och konstsnö, men endå.  Sedan så har inlandet haft så pass mycket att man kunnat köra lite skoter. Ja inte i skogen men på nån åker.

När jag såg den lilla snön så tänkte jag direkt på jul och advent. Dt är bara 5 ½ vecka kvar till 1a advent. Oj så mysigt att få börja pynta och göra julfint hemma. Dricka glögg och äta pepparkakor med mina goda vänner.

Är man vad man tror man är?

Mitt motto i livet är att vara en bra medmänniska, som ser sina nära och kära i första rummet och vill inget annat än att vara till lags. Men som det känns just nu så är jag inte det.
Jag saknar en av mina nära väldigt mycket och jag förstår inte vad som hänt. Men inom sinom tid får jag nog höra vad som är fel med mig eller vad det nu är.

Men håll med om att det är jobbigt att inte veta varför man inte hört eller sett av någon som man vanligtvis åtminstonner hör av nån gång i veckan. Man själv tycker sig inte gjort eller sagt något fel, men vad ska man tro när man inte enss får tag i personen.
aja det är säkert bara jag som är nojig och dryg. Men jag saknar min godis.

Det skulle vara ganska kul att få krypa ur sin egna kropp och se sig själv och sin omgivning från ett litet hörn. Jag tror att man skulle få en hel del aha upplevelser om sig själv och skulle då även bli en bättre person. Sedan skulle man nog skratta en hel del åt sig själv, Hur man ser ut, går och beter sig i olika situationer. Jag vet att jag ser ut som en yr höna på jobbet. Tänk om någon skulle filma mig. hihi.

Middag och pablo.

Som de flesta som känner mig vet, så var jag på Pablo Fransisco sow igår.  Kvällen började med en god men dyr middag på TC, men någon gång måste man få lyxa. Det blev sjöbodens bästa och så delade jag och Marica på en flaska vitt ekologiskt vin.



visst ser det gott ut?? Sedan till efterrätt tog jag en liten tryffel till det sista glas vinet.

Liten men läskande god.


Sötis

en till sötis

Efter den goda middagen så var det äntligen dags för Pablo Fransisco. Alla biljetter var slutsålda och det var full i folketshus foaje. Där träffade jag även bompa och hans kompisar som också hade lyckats få tag i biljetter. Vi satte oss på våra platser, rad 10 , perfekt plats.

Först var det nån svensk komiker som värmde upp lite och så tre andra amrikanska killar som körde ett litet tag till. Jag och Marica höll på att skratta ihjäl oss. Det var mycket skämt om brudar och sex, men det är ju sånt jag tycker är kul så. Efter ca 1 timma så var det dags för huvudpersonen. Han kom in på scenen och började köra sin grej. Skratten ekade  inne på teatern och han var rolig med sina konstiga ljud och röster.

Ja om jag ska sumera detta besök så måste jag tyvärr säga att killarna före honom var roligare, de var mer stå up och drog skämt om allt möjligt medan Pablo körde sitt race som man kanske redan hade sett delar av via nätet. Men o andra sidan så är det ju så Pablo blev känd. Ja via nätet. Men mitt betyg på denna kväll är endå MVG för hela konceptet var bra och alla var roliga och publiken skrattade mycket.
När vi skulle gå hem så stod alla komikerna nere i foajen så Marica lykades få en bild med honom.

En glad brutta

Lite suddig,men man fick bara chansen att fota en gång.  Vilket blev ett lite knakigt resultat, Men de är dokumeterat ialla fall.

Efter sowen blev det ett glas vin på Bischop arms och där delade vi bord med några roliga figurer som jobbade med kopiatorer och drack Whiskey.  Men det var roliga och trevliga. Det är det viktigaste.  En super torsdag må ja då säga.

Nu ska jag hoppa in i duschen och skynda iväg till en helgs arbete. Men visst ska vi äta pizza ikväll??

Pablo here we come.

Ikväll så ska jag vara lite kulturell av mig. Alla som känner mig vet att jag inte går på så mycket taeater eller evenemang alls. Men ikväll ska jag och Marica gå och se Pablo Fransico. Han kanske inte är så mycket kultur, men jag får ju iallafall klä upp mig och gå på idun. Sist jag vara där, ja det var förra julen när jag var med mamma och pappa på julkonsert. Det var så vackert så jag grät en liten tår i julens anda.
Ikväll kommer man nog skratta sig till gråt har jag en känsla av. Jag längtar så mycket.

Idag så var jag och besiktade vår bil. Som vanligt var jag ute i sista sekunden. Jag svängde upp på bilprovningen kl 09.51 och jag hade tid kl 09.50. Men jag skyller inte på mig själv, utan 2 dryga traktorer som inte kunde maka sig ur vägen.  De låg framför mig från stan och sedan hela vägen till bilprovningen och i andra körfältet där sprutade det bara bilar, så man kunde då inte köra om.
Nåja, men när jag kom dit så hittade jag en rätt intressant sak i en tidning.

Vigselring för glömska!!
Det är ringar som har ett chip i sig och när det är en dag innan årsdagen för brölloppet ja då ökar shipet upp temperaturen på ringen till 49 grader. Den gör detta 1 gång i timmen.  Snacka om brännhet kärlek.
Ringen tål både vatten och är gjord i 14 k guld och finns i 7 olika utföranden. Sedan så laddas batteriet upp sig via kroppsvärmen resten av året.  Coolt va!!



PS. Bilen gick igenom helt felfri.


Nu är sticket gjort.

Igår kom vaccinet till oss i umeå. Några hann få vaccinet då, men de flesta fick det idag på sjukhuset. Jag kännde att det skulle vara bra att ta det idag med tanke på jag är ledig i morgon och de har talat om att man kan få feber och muskelvärk.  Det känns inte så kul att ta sprutan när jag ska jobba dagen efter och behöva sjukskriva mig och förlora pengar för något som vår arbetsgivare vill att vi ska ta. Konstigt eller hur?

Kl 16.00 idag satt jag på barnmottagningen och väntade på min lilla spruta. Sköterskan blandade iordning medicinen och drog upp det i sprutan. Endast 1 ml. Jag kännde mig lite spänd inför detta, men så fort hon stack så slappande jag av. Jag trodde att det skulle svida till och sedan spänna när de sprutade in vätskan men jag kände inte enss sticket och ingen spänning i muskeln.  Jag tackade och åkte hem.
Nu under kvällen efter en god middag och toastäd, ja nu börjar jag känna att muskeln är öm och det är lite svårt att lyfta vänster arm. Känslan är som när man har kraftig träningsvärk. Så alla ni som ska vaccinera er....va inte ororlig. Det gör inte ont och jag lever.

Ibland fattar jag inte.

Varför är det så svårt att låta godsaker vara? Denna vecka jobbar jag natt måndag och tisdag. Igår så satt vi på jobbet och skulle äta vårt kvällsmål som vi alltid gör. Jag hade glömt min matlåda hemma så det blev smörgåsar och skagenröra som jag köpt på ica innan jobbet.  Gott och jag blev mätt och nöjd. När kaffet skulle dickas så kom så klart en del godsaker fram på bordet. kaka, vindruvor och så klart choklad som jag själv hade med mig.  Jag tänkte för mig själv att jag bara skulle smaka lite. Hmm, det blev 3 chokldbitar, en kaka och så 2 koppar gokaffe. Inte bra men gott.
Inatt så blev det en glass i form av en Magnum mini till kaffet. Inte underligt att byxorna känns små igen.

Jag har inte bara gjort dumt idag. Har faktisk vart och tränat tillsammans med Sofia. Krilles bros tjej. Mycket trevligt att få ennu en träningskamrat. När man har någon att gå med så känns det så mycket roligare att röra på sig. Men jag tror att jag behöver en STOR spark på skinkan så jag tar i tu med mig själv.

Nu sitter jag här på jobbet och tar det lugnt. Våra små här, de sover så gott och är nöjda.

Jag har tänkt en hel del på hur det ska vara att va patient. Jag har legat på sjukhus en gång när jag opererade bort mina halsmandlar. Mådde apa och fick åka hem dagen efter. Kort och intensivt.
Morfin som många säger är så skönt att få, jaha jag hade då lika ont endå...de var nog snåla på samvården kanske.
En del patienter är ju beroende av oss personal. Hur ska det kännas att bli ompysslad och tvättad av helt okända personer? Ja, man får nog vara glad att jag är så frisk som jag är endå.


När jag var på djurparken i Lycksele i sommar så åkte vi förbi dollarstore innan vi åkte hem.  för första gången så har jag dessa söta som jag köpte där för en ynka 20 kr.

Mina nya tåstrumpor. Gulliga och sköna i kall dag som denna. Värmer varje tå försig.


Beslutsångest som vanligt.

Idag är det måndag igen. Ny vecka nya ideér och nya beslut. De kan vara roliga beslut och tråkiga. För min del så känns denna vecka som ett enda stort måste. Jag ska jobba en hel del, ska besikta bilen, gå på en massa möten och dessutom försöka ta i tu med min usla träning. Jag är så peppad på att röra på mig men tiden räcker bara inte till just nu och då bokar jag i början på veckan en massa pass som jag ska gå på och sedan bokar jag av dem i samma takt under veckan. Skärpning skärpning.

Jag upptänkte när jag kom hem från värmen att jag hade lite dåligt om höst kläder. Ingen höst/förvinterjacka och inga bra skor. Just nu går jag runt i ett par gammla slitna ecoskor. Men ack så sköna de är. Men varken varma eller snygga. Så det skulle vara bra om jag fixade detta. Sedan så är mina specialsulor så slitna så det har börjat falla bitar från dem. Saken med dem är att de kostar 1500 kr och varje gång jag åker och tränar, så glömmer jag att ta med formen som de på löplabbet guter sulorna från. Ja då tänker man, "det är väll bara och köpa då".  Jo det är väll det. Men vad ska jag köpa först, för allt kan jag inte köpa denna månad. Prioritera är inte min grej. Då blir de ångest.

En annan sak som jag har lite beslutsångest över är min frisyr.  Ska jag låta håret bara växa nu under vintern och klippa mig till våren eller ska jag klippa mig snart? Ja vad vet jag.

Nu ska jag ut och röra på mig lite i det fina vädret innan jag ska på möte på jobbet.

Sköna Fredag

Efter en lång natts jobb och lite sömn så var det äntligen dags för helg. Först blev det en sväng på stan för några små inköp och lite förtitt på vad kommande födelsedagsbarn ska få.

Mitt nya bananshampoo och balsam.

Det luktar precis som bannansalva som man får när man är hos tandläkaren. Det finns i flera olika dofter och håret blir jätte glansigt och fint. Det är första gången som jag har köpt hårprodukter från Body shop och jag kan erkänna att jag var lite skeptisk till att de skulle vara så bra. Men jag blev glatt överaskad.

Ja, jag vet det är bara oktober och det är ganska så länge kvar till jul. Men jag var faktiskt och köpte Blossas årsglögg 2009. Jag hade beställt den via nätet så när den kom till systemet så fick jag sms om att den fanns där. Det är clementin som är smaken.



Om den är god eller ej det får vi se. Men jag har iallafall en årsglögg detta år.

Min käre sambo han skulle bort på fredagskkvällen och jag skulle hitta på något med Marica men vad hade vi inte bestämmt alls. Jag lagade en god middag till mig själv och sedan blev det mys i badkaret med lite daijm och tända ljus. En perfekt början på en trevlig kväll.

Vem vill inte krypa ner i detta?

Efter en del fundering så blev det så klart en tur ut på lokal tillsammans med Marica. Tanken var att vi skulle möta Sandra och hennes kompis Petra på harrys men hamnade på Invito och stannade kvar där när vi träffade en del bekanta ansikten.

Redao för utgång

En annan liten brutta



Lite folk på Invito men dansen var lika bra för det. Tack för en trevlig Fredag.



Lördagen blev en lugn och stillsam dag. Huvudet var inte i form och så hade jag inte sovit så mycket heller.  Vi blev bjuden på middag hos Teres och jocke sedan hade jag en lång natts jobb framför mig. Den gick rätt bra trots en helt urlakad kropp och själ till barnsköterska.

Idag söndag blir det bio med min kära och min lillebror med sambo. Tanken är att vi ska se Flickan som lekte med elden.  Jag hade tänkt mig en sväng på gymmet med. Det gäller bara att hinna med allt.

Bye bye äppelppaj.

Taketfotning

Jag och Marielle gjorde en fotning för ett tag sedan och det var Lars-åke som fotade och Jimmie assisterade.


Hemma hos Marielle innan.




Here I am



tackar för en rolig och kall kväll.

Jag måste åka mera buss.

Igår när jag var på väg till träningen så hörde jag ett samtal mellan två kvinnor i 67-75 års åldern.  De satt bakom mig och samtalade precis som man gör.  När vi kom till vasaplan så fick de syn på ett g'ng ungommar som gick vid en hållplats. Den ena kvinnan lutade sig mot den andra och viskade. "titta där. Jag undrar hur många urinvägsinfektioner de ska få som de klär sig. Men de har ju sånna där leggings eller vad det nu heter och kort kort.  Ja jag kan då inte förstå att de inte kan klä sig nu när det är kallt ute.

Om ni blundar och tänker på dessa kvinnors röst, lite knarrig och svag. Ja då blev deras samtal väldigt gulligt och man kan förstå att den äldre generationen inte förstår sig på den yngre alltid.
Sedan när det kommer till klädseln så förstår jag mig inte heller på alla. Jag har nog blivit för gammal. Men jag klär mig inte i tunna leggings och ett par korta shorts och bara kofta till vardags, nu när det är så kallt ute. Nä tacka veta ja mina nya vantar som jag fått av Marica och mina överdragsbyxor.

När man sitter i bussen så får man höra rätt mycket. Både tråkigt, intressant och roligt. Man hinner tänka och fundera under den lilla stunden man sitter där och bara åker. Det är nog bra att få ha lite tid att bara stanna upp och låta tankarna flöda ibland. Då får man lite distans till vad man gör och vill i livet just nu.

Nu är det snart dags.

Den stora snackisen denna höst har vart Svininfluensan för alla i detta samhälle. Medierna gick ut med att det var jätte allvarligt om man fick svinet och folk hade hamnat i apparater som håller dem levande. Sedan så fick vi nyhterna om att det hade dött människor i detta. Vem blir inte rädd då?
"Sprita händerna så klarar du dig bättre" experterna tyckte detta och då blev det vallfärd till apoteken och de fick till och med slut från leverantören.

De som levde på 40-50 talet var med om en annan stor influensa episod. Hongkong  hette den och många blev jätte sjuka både unga och gammla. Denna influensa kan jämnföras med den som hejar runt i Sverige nu. Man hade upptäkt att unga människor blev smittade och inte de gammla som det brukar vara. Så många skolor satte upp sprit på toaltterna. Super.
Gravida, neurologiskt skjuka, astamatiker, diabetiker mm blev tillsagda att de skulle vaccinera sig. Men inget vaccin har hunnit komma till vårt vackra land.

Nu har det gått några månader och man har hört talas om folk som fått det, men inte blivit så sjuka som man trott. Visst det har dött några och det har funnits några få som behövt hjälp av maskiner för att lungorna ska läka sig. Men de har inte vart friska från början. En hade långt gången cancer och en annan hade svår astma. Ja det känns som att folk har börjat slappna av lite. Men många har bokat in sig på vaccinations besök när det väl kommer. Denna vaccination är gratis.

Nu är det klart. Vaccinet kommer att komma till sjukhuset i Umeå troligast den 14-15e Oktober. Nu har alla som jobbar på sjuklhuset börjat fylla i Vaccinations formulär som vi skall lämna in när vi blir vaccinerade. Vi kommer att få sprutan två gånger med tre veckors mellanrum. 

Bieffekten blir att dagen efter får man räkna med feber och smärta i armen. Men tror ni att karensdagen blir skippad ifall man inte kan gå på jobbet pga detta. NEJ!!. Får jag feber över 38 grader får vi inte komma till jobbet men förlorar endå 700-900 kr för något som vår arbetsgivare vill att vi ska göra. Lite fel men politiker förstår inte något.

Vi blir inte tvingade att vaccinera oss på sjukhuset, MEN man bör gör detta för att skydda våra patienter. Man smittar mest dagen innan man själv blir sjuk. Så man vet aldrig vad man går runt och bär på.


Träningsvärken

Det känndes så skönt igår när jag vart och tränat för första gången sedan jag kom hem från Rohdos. Det blev ett pass i gymmet. När jag kom hem så kännde jag hur trött jag var i mina små musler, men inte på ett dåligt sätt.

I morse när jag vaknade så kännde jag direkt att jag var öm i magen. Tacka vet jag magmaskinen. 
Sedan när jag klev upp så kännde jag av ryggen och triceps med. Skönt.

Jag vaknade 07.15 pigg och jag tror att det var tack vare att jag var och tränade igår. Man blir verkligen en helt annan person i sinnet när man rör på sig och aktiverar sig. Man blir så pigg och glad. O nu när jag vaknade så tidigt idag så har jag hunnit med en sväng runt travet med stavarna i högsta hugg och musiken dunkade i öronen. Nu är det bara ett underbart pass Body balace på 45 min på USM som väntar innan jobbet i em.

Nu ska jag leta rätt på något gott till frukost.


Sköna söndag, kanelbullens dag

Usch vilket väder det har vart idag. När jag vaknade så tänkte jag direkt att det var så mörkt i sovrummet trots att klockan var lite över 08.  Det öste ned regn och det var bara 4 grader och så blåste det. Jag som inte har någon höst/vinterjacka. Men pigg och görasugen var jag i allafall.

Tanken med dagen var att jag och Sandra skulle åka ut till Sara i Överboda. Men bilen var upptagen idag och Sandra har ingen. Det får bli någon annan dag. I stället så satte jag igång att tvätta. Sånt måste man ju göra med. Sedan var det ju endå taskigt väder. Jag tycker det är så skönt att göra bort saker på helgen eller när man är ledig, så när arbetsveckan börjar om så är allt sådant bortgjort.

I morse så satt jag och kikade på nyhetsmorgon på tv4 och där visade de hur man ska baka kanelbullar. Det var inte som vi är vana att göra. Den kocken ansåg att man inte skulle värma degspadet för då blir det en snabbjäsning och bullarna blir inte lika fluffiga och smöret skulle inte vara smält. Konstigt va? Alla vet väll att det inte står så i recepten. Visst kan man göra som han, men saken i det hela var att man skulle knåda degen varm. Altså minst 10 min för hand för att degen skulle bli varm.  Vem har tid med det? Inte jag. Det tar endå en hel dag för mig att baka bullar på det sätt som man brukar.
Så för min del blev det inget bullbak idag. Som tur var så hade min svärmor bakat bullar, så jag, krille och Anton bjöd in oss på lite bullar och kaffe hos henne.

Kvällen har kantats av fotboll och träning. Först en runda på gymmet med Marica sedan hem för att kika på fotboll och äta lite av vår smörgåstårta. Inte dumt de inte!!


Lördag

Som vanligt kan jag inte sova när jag har slurkat i mig alkohol. Vaknade halv 8 av en inte så rolig men väl förtjänt huvudvärk. Jag gick upp och drack lite vatten och la mig igen. Men tror ni att jag kunde somna om, nej då. Legat i sängen i ca 1 timma men ingen John blund här inte. Jag har legat och tänkt på gårdagen.

Igår så blev jag och Marica bjudna till Marielle på lite förfest och sedan utgång. Kvällen började med lite vin och piffning hos Marica och sedan vidare till Marielle. Det är alltid så himmla trevligt att sitta ner ett gäng och prata, se på idol och bara ha det mysigt. Har alltid så himmla trevligt i mina vänners sällskap. Vi drack vin från Rohods och avslutade men liten shot innan vi begav oss till Corona. Redan på vägen dit kännde jag att den där shoten hade kunnat avstås. Men dum som man är så drack jag ett glas vin där inne och en tuting. Sedan efter en massa dans så kännde jag att det inte stod rätt  till i mitt lilla huvud. Hinkade i mig vatten men inget blev bättre.

Men kvällen blev endå jätte trevlig förutom att jag tappade bort min Marielle och Emelie och hittade inte dem trots mycket letande och mobilen låg ju så klart i väskan i garderoben.. Sedan så tappade jag min klocka när vi dansade och jag märkte inte det förän senare. Det var ett dåligt lås på den. Men som tur var så kostade inte klockan mer än 150 kr. I dag känns det lite surt och det är inge kul att vara hängig . Jag som inte skulle dricka så mycket.jojo.

Idag ska jag vara coatch till Sandra. Hon ska på en fotning med en kille som heter johan. Jag har stått modell för honom tidigare och han är jätte trevlig att jobba med. Det kommer bli kul att få se hur Sandra modellar och få ge tips och råd. Jag ska åka till henne vid 1 och sedan ska vi vidare till Tomebo. Det kommer nog bli en rolig dag det här.
Nu ska jag gå ut på en liten promenad i det "varma" vädret

Lite semesterbilder

Här är vårt hotell Sun palace. Vi kom på natten så vi såg inte så mycket av vad vi skulle bo i.







Vårt poolområde.


By night



En dag så åkte vi till Rodhos stad för att kika på den gammla staden.

Muren runt den gammla staden.




Vi blev lite törstig och beställde en öl. På 1 L

Njuter av den gigantiska ölen. Gissa om jag kommer bli nödig.





Malou och Linus på mexikansk resturang


Havet var underbart och det blev några dopp och nån liten promenad efter den långa stranden.



Små söta runda stenar kantade stranden innan man kom ner i vattnet

En traditionell kyrka inne i Lindos

Alla gator såg ut så här.



Akropolis på kvällen




Mys i Lindos. På väg hem till hotellet igen.



Lite av de efterrätter vi fick på hotellets buffe´

Den som vill se mera bilder får komma och ta en kopp kaffe/te med mig i vårt lilla hem.


Mycket mat gör en gott.

Nu efter en hel veckas ätande och drickande så har figuren färändrats med. Vi bodde ju på all inklusive hotell så det fanns mat att äta hela tiden och så var ju glass och dryck av alla sorter gratis med. JA! jag vet man behöver inte bara äta för ätandets skull, men alla som känner mig vet att jag gillar att äta och dricka gott. I början av veckan gick det bra att hålla sig till frukost, lunch och middag och sedan dricka imellan. Men efter ca 3 dagar så hade man vant kroppen att få när den ville, så jag var sugen redan några timmar efter frukosten på mat. Pomess och Zatziki, mmm så gott.

Resultatet av det hela blev 1,8 kg upp på vågen. Men jag misströstar inte , det går nog att röra bort och så var det värt det. hihi

Har vart borta= dålig uppdatering

Hej alla läsare, jag vet att ni har funderat på varför det har stått så still här på min lilla blogg. Jag har nämligen vart på Rodhos i en vecka med min kära sambo och hans familj. 
Vi åkte den 23 sep och kom hem i onsdags den 30/9 bruna och fresha. Vi åkte till Faliraki och bodde på ett         all inklusive hotell som hette Sun palace. Rummen var mysiga, poolen var stor och stolarna räckte till alla som ville ligga vid poolen.
De flesta dagarna tillbringade vi vid poolen, men havet låg bara tvärs över gatan. För min och min käres del så blev det minst ett dopp varje dag i havet. Det känndes varmare än poolen och så gillar sambon att snorkla. Jag har provat att snorkla tidigare och det har inte gått så bra. Jag har fått panik när jag kommit under vattnet och blivit tvingad att andas genom det där lilla plaströret. Usha usha. Men nu denna gång så klarade jag det.  Det är verkligen en upplevelse att kunna ligga där i vattnet och guppa och samtidigt uppleva livet under ytan. När jag snorklade så såg jag en plattfisk och en liten blå rackare, men de andra var ute en annan dag och såg alla möjliga fiskar.

Solen lös på oss alla dagar och det var ca 27 grader varmt i skuggan, inte dumt. Vi hade lite moln två dagar men det var lika skönt att ligga vid polen då som när solen lyste.
En dag blev det en tur till Rodhos stad och tittade på  gammla rodhos stad som än i dag finns kvar. Sedan blev det lite spring i affärerna, men det mesta är minst lika dyrt som här hemma, om inte dyrare. Men jag åt en helt underbar kladdkaka nere vid havet och så en iskaffe till, kunde inte bli bättre. Solen lyste, jag hade sällskap av svärmor och min älskling och havet kluckade så rofyllt. O så kakan.

Sammanfattning av denna resa. Super duper.Trevligt sällskap, hyfsad mat och bra med sol. Kunde ha stannat några dagar till, för en vecka är nästan för lite när man reser 2 dagar av de 7. 

Tack snälla Svärmor för en underbar resa.


Bilder kommer!!

RSS 2.0