Saffransmazariner
Det är jätte gott med lussebullar men ibland kan det vara roligt att göra något annat gott till Lucia och julen.
ca 20 mazariner Ugn: 200 grader
Mördeg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 gr smör
1 dl socker
1 ägg
Fyllning
100 gr smör
200 gr mandelmassa
4 ägg
6 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 pkt saffran
(om man vill ha garnering. Har inte haft det på mina)
2 dl florsocker
Lingonnsylt
1. smörj formarna med lite smör
2. Bland ihop bakplulver och mjöl. Sedan tillsätt smör, socker, ägg och arbeta ihop mördegen. Ställ i den kylen en stund.
3. Förbered under tiden fyllningen genom att röra smöret smidigt ifall du använder dig av fast smör. Riv mandelmassan. Bland smör, mandelmassan och 1 ägg i taget. Rör sedan ned mjöl, bakpulver och sffran.
4. Tryck ut mördegen i formarna. Fördela sedan fyllningen i alla formar.
5. Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen i 11-15 min beroende på ugnen. Låt kakorna svalna.
6. Rör ihop florsocker och lingonsylt(ta bara lite sylt och späd ut efter smak) bred över mazarinerna. Kakorna blir godast om de frå vila i kylskåp en stund innan servering.

BETYG: 3 av 5
Kommentarer
Trackback